Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Reacția lui Dumitru Buzatu la sondajul în care partidul a coborât sub 20%

Publicat

on

O abordare greșită, dacă nu tendențioasă, o cercetare care nu e serioasă: este reacția lui Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, la sondajul IMAS potrivit căruia PSD a scăzut sub pragul de 20% din intențiile de vot ale românilor.

„Nu ştiu ce metodologie de cercetare a adoptat cel care a făcut sondajul, cum a eşantionat, dar trebuie să remarc că e o tendință accentuată de scădere a procentajului electoral al PSD către 0. Dacă acest institut va continua să facă sondaje de durata acestui an, la sfârșitul anului, PSD s-ar putea să aibă -10, -20%. Lăsând gluma la o parte, nu cred că e o cercetare serioasă. Să analizăm prin prisma unor lucruri consacrate de alegerile desfășurate până acum. Cine a văzut un sondaj real, adică acela al alegerilor, în care UDMR să nu obțină 6%? Dacă există un asemenea moment în istoria electorală, atunci mă dau bătut. E o abordare greşită, dacă nu e tendenţioasă”, a spus Dumitru Buzatu la Digi24.

„E foarte greu de explicat că de la 30% ajungi la 16% sau la 17%. Cum să explici că un candidat PSD, oricare ar fi el, va obține 5%? Să fim serioși. Știm ce capacitate de mobilizare are PSD. Lăsând la o parte ideea dacă va câștiga sau nu alegerile, dar a da un rezultat de 5-6% e o chestie umoristică. Nu cred că PSD a coborât vreun moment sub 30% în opțiunile electoratului”, a continuat el.

Întrebat ce procent din preferințele electoratului are președintele PSD, Liviu Dragnea, Dumitru Buzatu a răspuns: Nu pot să vă spun în acest moment. E foarte puțin probabil ca un candidat PSD să aibă un scor sub cel al partidului. Evident, când acel candidat va fi nominalizat. Acum avem niște idei, afirmații. Și președintele partidului n-a exclus posibilitatea să candideze, dar n-a spus nicio clipă că va lansa această candidatură”.

Potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, PSD nu doar că nu s-ar mai situa pe primul loc în intențiile de vot ale românilor, ci ar fi scăzut sub 20%. În ceea ce privește intenția de vot pentru alegerile prezidențiale de la finalul anului 2019, Klaus Iohannis conduce detașat, iar actualul lider al PSD nu pare să aibă vreo șansă, cu 5,3% din intențiile de vot.

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bugetar cu mașina la scară, plătit de ani de zile ca să stea degeaba. Încasează lunar 15.000 de lei

Publicat

on

De catre

Să lucreze la stat a devenit visul tot mai multor români. Aici angajații au în medie salarii cu 65% mai mari decât cei de la privat. Ponderea salariului din administrația publică în salariul mediu pe economie este de 165% în România, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, care înregistrează o medie de 118%, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, funcționarii de la stat din România câștigă în prezent mai bine decât cei din administrația publică din state precum Polonia, Ungaria, Lituania sau Bulgaria. 

Bugetar plătit de ani de zile ca să stea degeaba. A încasat în ultimii doi ani 360.000 de lei

Membru PSD si vicepresedinte la Consiliul Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc duce un trai de invidiat. Are masina de serviciu la dispozitie non stop, i se deconteaza combustibilul si reparatiile, iar diurna zilnica este incasata fara intarziere. Leafa personajului numarul 2 din fruntea judetului este de aproximativ 15.000 de lei. Ce face Vasile Mariciuc pentru acesti bani: nimic. Ziua de lucru incepe la ora 10 si se termina repede, putin dupa pranz. Vicele de la CJ face zilnic naveta de la Negresti la Vaslui si retur pe banii statului. Merge cu masina de serviciu la cumparaturi, la piata, participa la chiolhanuri prin comune. Trebuie sa fie foarte bine sa ai un salariu de 15.000 de lei, masina la discretie si sa faci nimic pentru toate astea. Am intrebat mai multi angajati ai CJ Vaslui care este concret activitatea vicepresedintelui Mariciuc prin institutie. Nimeni nu a stiut sa spuna! Obisnuit dintotdeauna cu functii bunicele care sa-i aduca venituri consistente, fara munca prea multa, Mariciuc a dat lovitura si la Consiliul Judetean, Timpul trece, lefa merge e principalul criteriu dupa care Mariciuc se ghideaza.  Din cand in cand, Vasile Mariciuc mai participa pe la vreo doua-trei sedinte, doar asa, ca sa lase impresia ca e viu. 

Datorita partidului a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii, toate bine platite. A fost sef la Inspectoratul Scolar, director la un liceu din Negresti si… candidat la parlamentare. Probabil cei de la PSD au vrut sa faca misto de el in momentul in care i-au propus sa candideze. Daca nimeni nu te cunoaste intr-un judet, iar activitatea ta este egala cu zero, cine te-ar putea vota?

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est