Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Contract de 220 de milioane pentru un drum! Buzatu le cere angajatilor de la judet “sa nu fie un bici al lui Dumnezeu”

Publicat

on

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a semnat, miercuri, acordul contractual pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 şi are o valoare totală de peste 220 de milioane de lei, din care aproximativ 213 milioane reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene şi a Guvernului României, restul sumei fiind cofinanţată de la bugetul judeţului Vaslui.  “Mi-aş dori ca cei din conducerea Consiliului Judeţean să nu fie vreun bici al lui Dumnezeu care să-i urmărească pe proiectanţi, executanţi, diriginţi de şantier, ci pur şi simplu să constate că lucrurile se desfăşoară într-un mod corect, la timp, conform contractului şi fără probleme. De asemenea, sper ca noi să ne putem onora obligaţiile de plată cu foarte mare rapiditate, pentru a nu crea probleme executanţilor. Este un proiect foarte important, discutăm despre o axă rutieră de mari dimensiuni, care în viziunea noastră, viziune care s-a conturat atunci când am început această aplicaţie, avea menirea să deschidă o nouă cale de circulaţie pentru activitatea economică, pentru persoane şi chiar pentru turism, pentru că există în zonă şi câteva obiective turistice importante. Sper că momentul acesta va fi unul bun, norocos pentru noi şi că nu vom întâmpina dificultăţi, sau dacă vom întâmpina dificultăţi în execuţie, atunci să avem cu toţii disponibilitatea să le depăşim”, a declarat preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Proiectul va fi implementat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu comunele: Zorleni, Băcani, Alexandru-Vlahuţă, Poieneşti, Laza, Bălteni, Ştefan cel Mare, Zăpodeni, Dăneşti, Codăeşti, Micleşti, traversate de drumul strategic, durata contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor fiind de de 35 de luni, dintre care cinci luni pentru proiectare şi 30 de luni pentru execuţia efectivă a lucrărilor. Proiectul presupune reabilitarea a peste 80 de kilometri de drum judeţean şi amenajarea de trotuare, piste de biciclete, staţii de transport public poduri şi podeţe şi o trecere la nivel cu calea ferată.

Sorin SAIZU

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

StiriEst

Bugetar cu mașina la scară, plătit de ani de zile ca să stea degeaba. Încasează lunar 15.000 de lei

Publicat

on

De catre

Să lucreze la stat a devenit visul tot mai multor români. Aici angajații au în medie salarii cu 65% mai mari decât cei de la privat. Ponderea salariului din administrația publică în salariul mediu pe economie este de 165% în România, cel mai ridicat nivel din Uniunea Europeană, care înregistrează o medie de 118%, potrivit statisticilor oficiale. Astfel, funcționarii de la stat din România câștigă în prezent mai bine decât cei din administrația publică din state precum Polonia, Ungaria, Lituania sau Bulgaria. 

Bugetar plătit de ani de zile ca să stea degeaba. A încasat în ultimii doi ani 360.000 de lei

Membru PSD si vicepresedinte la Consiliul Judetean Vaslui, Vasile Mariciuc duce un trai de invidiat. Are masina de serviciu la dispozitie non stop, i se deconteaza combustibilul si reparatiile, iar diurna zilnica este incasata fara intarziere. Leafa personajului numarul 2 din fruntea judetului este de aproximativ 15.000 de lei. Ce face Vasile Mariciuc pentru acesti bani: nimic. Ziua de lucru incepe la ora 10 si se termina repede, putin dupa pranz. Vicele de la CJ face zilnic naveta de la Negresti la Vaslui si retur pe banii statului. Merge cu masina de serviciu la cumparaturi, la piata, participa la chiolhanuri prin comune. Trebuie sa fie foarte bine sa ai un salariu de 15.000 de lei, masina la discretie si sa faci nimic pentru toate astea. Am intrebat mai multi angajati ai CJ Vaslui care este concret activitatea vicepresedintelui Mariciuc prin institutie. Nimeni nu a stiut sa spuna! Obisnuit dintotdeauna cu functii bunicele care sa-i aduca venituri consistente, fara munca prea multa, Mariciuc a dat lovitura si la Consiliul Judetean, Timpul trece, lefa merge e principalul criteriu dupa care Mariciuc se ghideaza.  Din cand in cand, Vasile Mariciuc mai participa pe la vreo doua-trei sedinte, doar asa, ca sa lase impresia ca e viu. 

Datorita partidului a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii, toate bine platite. A fost sef la Inspectoratul Scolar, director la un liceu din Negresti si… candidat la parlamentare. Probabil cei de la PSD au vrut sa faca misto de el in momentul in care i-au propus sa candideze. Daca nimeni nu te cunoaste intr-un judet, iar activitatea ta este egala cu zero, cine te-ar putea vota?

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est