Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Autoritățile au băgat capul în zăpadă. Firmele de casă încasează la greu, dar drumurile sunt impracticabile. Pe naționale și în oraș este jale!

Publicat

on

Este iarnă în toată puterea cuvântului în şapte judeţe din zona Moldovei, unde a nins fără oprire. La Vaslui mai multe drumuri naţionale și județene au fost închise, iar prin vama Albița nu s-a circulat. În plus, aeroportul din Iaşi a devenit impracticabil. Din cauza nămeţilor uriaşi, medicii au ajuns la cazurile grave sau la gravidele în travaliu, cu ajutorul şenilatelor. De departe însă cel mai afectat de vremea nefavorabilă și de incompetența autorităților este județul Valsui. Ninsoarea a încetat de ore bune, dar cu toate acestea pe drumuri este imposibil de circulat. Atât pe cele naționale cât și pe străzile din oraș, stratul de omăt este consistent. Dacă la ultima zăpadă de la finele anului trecut, autoritățile fluturau fotografii cu drumuri scoase la negru, acum au băgat capul în zăpadă. Și au avut unde să se ascundă. Pe drumurile naționale, la mai bine de șase ore de la încetarea ninsorii , se circulă cu mare dificultate. Nu se acționează, dar se încasează bani. Reporterii ȘTIRIEST au mers în această seara pe teren, iar pe drumul de la Vaslui către Crasna, nu au dar de niciun utilaj de deszăpezire. Carosabilul în schimb, era acoperit de gheață și zăpadă. O situație similară am întâlnit și pe drumul care face legătura cu județul Iași. La Vaslui se fură mult, asta știe toată lumea, iar oamenii sunt mereu bătaia de joc a autorităților. O sotuație și mai critică este înregistră în municipiul Vaslui. Pe 70 la sută din străzi nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire în ultimele 24 de ore. Sunt sute de oameni care stau blocați în case de noaptea trecută. Dacă joi angajații de la Goscom au acționat exemplar, astăzi au obținut puncataj maxim pentru nesimțire și incompetență. Rețelele de socializare s-au umplut de nemulțumirile oamenilor.

“Pavăl….ieși din casa la zăpadă fi-ți-ar panseluțele…să-ți fie….”, a scris un vasluian pe facebook.

“Pe strada Dimitrie Cantemir zici ca suntem pe Everest…”, a spus o altă vasluiancă.

“Oare peste câte zile von putea circula prin oraș, oare când își vor face treaba autoritățile? Dacă mâine ar fi alegeri oare tot așa ar sta zăpada? Nesimțire!”, este mesajul unui alt vasluian.

“Am mers pe jos prin zăpada de jumatate de metru ca să pot ajunge acasă. Pe strada narciselor sau pe străzile învecinate este imposibil de circulat. Niciun utilaj”, afirma un alt vasluian.

“Furați băieți, este de unde! Utilajele să stea trase pe dreapta, iar banii sa curgă ca zăpada asta care nu se mai oprește. Prefectura e în concediu, CJ e în beci”, a scris un alt cetățean.

Prin municipiul Vaslui cu greu a putut fi zărit vreun utilaj de deszapezire. Într-o singură parcare de pe varianta un utilaj deszăpezea o parcare dinte blocuri, iar locatari stăteau și îl admirau. În alte zone, a tecut câte un utilaj, a curățat în bătaie de joc câte o stradă, dar a blocat altele cu care se intersecta. Se pare ca cetățenii de pe anumite străzi sunt scutiți de la plata impozitelor și astfel nu beneficiază de deszăpezire.
Pe variantă au fost trase pe dreapta mai multe tiruri din cauza restricțiilor de curculație, iar restul mașinilor merg cu greu. De asemenea, parcarile de la iesirile din oraș sunt pline de mașini de mare tonaj.
“Vasluienii își cer scuze primarului Vasile Pavel pentru că l-au votat și nu sunt vrednici să dea la lopată și să curețe zăpada lasată cu noșalanță de nesimțitul de Bârleanu care dorește să ne pregătească pentru munca în construcții. Astăseară toți proprietarii de mașini care plătesc impozite nesimțite pentru salariile grase ale celor din Primărie și Goscom au pus mâna pe lopată și s-au antrenat la dezăpezirea mașinilor personale sau la mersul prin zăpada de 80 cm. Mulțumim conducătorului iubit care profită de cantonamentul echipei de handbal la Cheile Grădiștei că ne dă posibilitate să facem sport”, a postat pe facebook un alt cetățean.

Cristian AVRAMESCU

StiriEst

FOTO Pericol de explozie, 1500 de familii fara gaze! Un tanar care circula cu viteza a provocat un accident

Publicat

on

De catre

Incident grav noaptea trecuta in zona centrala a municipiului Vaslui. Un tanar teribilist a provocat un accident. Acesta circula cu viteza, iar intr-o curba in zona pietei centrale a pierdut controlul volanului, a sarit practic cu masina peste scuar si s-a oprit in bloc dupa ce a rupt un bransament de gaz. Speriati de bubuitura puternica, oamenii au sunat la 112. 

La fata locului s-au deplasat imediat cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Gaz Est. Politistii au securizat zona deoarece exista pericolul producerii unei explozii. Echipele au lucrat mai multe ore pentru a preveni un dezastru.  Interventia prompta a echipelor de la Gaz Est si a pompierilor de la ISU Vaslui, a impiedicat tragedia, limitand totul la avaria care a lasat in jur de 1500 de abonati fara gaze. Acestia vor fi realimentati in cursul zilei de astazi

Politistii fac cercetari in acest caz. Se pare ca tanarul care a provocat accidentul este fiul unui cunoscut afacerist din oras. Masina a fost ridicata in aceasta dimineata.

Citeste in continuare

StiriEst

Orasul Suceava a fost acoperit de apa! Ploaia a inundat toate strazile

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii la Suceava. Dupa mai putin de 45 de minute de ploaie torentiala, orasul a fost acoperit de apa. Pe strazi suvoaiele au depasit o jumatate de metru. Au fost inundate inclusiv mijloacele de transport. Oamenii s-au adapostit in centrele comerciale sau in scarile de bloc. Masinile au ramas blocate in trafic, apa trecand de jumatatea portierelor. A fost inundata inclusiv strada din fata ISU Suceava. Aici apa ajungea pana la geamul autoturismelor. Canalizarea nu a putut face debitului prea mare de apa. 

Citeste in continuare

StiriEst

Mai multi copii au ajuns la spital cu arsuri dupa ce au fost la piscina

Publicat

on

De catre

Caz extrem de grav in judetul Bacau acolo unde patru copii au ajuns La Unitatea de Primiri Urgente cu arsuri de gradele 2 si 3 pe talpi. Cei mici s-au ales cu arsurile dupa ce au urcat pe un tobogan, la o piscina din oras. Toboganul e gonflabil, dar rampa de urcare e din tabla si era incinsa de la soare. Parintii au facut plangere la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, iar la piscina va deschide o ancheta si DSP. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est