Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Autoritățile au băgat capul în zăpadă. Firmele de casă încasează la greu, dar drumurile sunt impracticabile. Pe naționale și în oraș este jale!

Publicat

in

Este iarnă în toată puterea cuvântului în şapte judeţe din zona Moldovei, unde a nins fără oprire. La Vaslui mai multe drumuri naţionale și județene au fost închise, iar prin vama Albița nu s-a circulat. În plus, aeroportul din Iaşi a devenit impracticabil. Din cauza nămeţilor uriaşi, medicii au ajuns la cazurile grave sau la gravidele în travaliu, cu ajutorul şenilatelor. De departe însă cel mai afectat de vremea nefavorabilă și de incompetența autorităților este județul Valsui. Ninsoarea a încetat de ore bune, dar cu toate acestea pe drumuri este imposibil de circulat. Atât pe cele naționale cât și pe străzile din oraș, stratul de omăt este consistent. Dacă la ultima zăpadă de la finele anului trecut, autoritățile fluturau fotografii cu drumuri scoase la negru, acum au băgat capul în zăpadă. Și au avut unde să se ascundă. Pe drumurile naționale, la mai bine de șase ore de la încetarea ninsorii , se circulă cu mare dificultate. Nu se acționează, dar se încasează bani. Reporterii ȘTIRIEST au mers în această seara pe teren, iar pe drumul de la Vaslui către Crasna, nu au dar de niciun utilaj de deszăpezire. Carosabilul în schimb, era acoperit de gheață și zăpadă. O situație similară am întâlnit și pe drumul care face legătura cu județul Iași. La Vaslui se fură mult, asta știe toată lumea, iar oamenii sunt mereu bătaia de joc a autorităților. O sotuație și mai critică este înregistră în municipiul Vaslui. Pe 70 la sută din străzi nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire în ultimele 24 de ore. Sunt sute de oameni care stau blocați în case de noaptea trecută. Dacă joi angajații de la Goscom au acționat exemplar, astăzi au obținut puncataj maxim pentru nesimțire și incompetență. Rețelele de socializare s-au umplut de nemulțumirile oamenilor.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

“Pavăl….ieși din casa la zăpadă fi-ți-ar panseluțele…să-ți fie….”, a scris un vasluian pe facebook.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

“Pe strada Dimitrie Cantemir zici ca suntem pe Everest…”, a spus o altă vasluiancă.

“Oare peste câte zile von putea circula prin oraș, oare când își vor face treaba autoritățile? Dacă mâine ar fi alegeri oare tot așa ar sta zăpada? Nesimțire!”, este mesajul unui alt vasluian.

“Am mers pe jos prin zăpada de jumatate de metru ca să pot ajunge acasă. Pe strada narciselor sau pe străzile învecinate este imposibil de circulat. Niciun utilaj”, afirma un alt vasluian.

“Furați băieți, este de unde! Utilajele să stea trase pe dreapta, iar banii sa curgă ca zăpada asta care nu se mai oprește. Prefectura e în concediu, CJ e în beci”, a scris un alt cetățean.

Prin municipiul Vaslui cu greu a putut fi zărit vreun utilaj de deszapezire. Într-o singură parcare de pe varianta un utilaj deszăpezea o parcare dinte blocuri, iar locatari stăteau și îl admirau. În alte zone, a tecut câte un utilaj, a curățat în bătaie de joc câte o stradă, dar a blocat altele cu care se intersecta. Se pare ca cetățenii de pe anumite străzi sunt scutiți de la plata impozitelor și astfel nu beneficiază de deszăpezire.
Pe variantă au fost trase pe dreapta mai multe tiruri din cauza restricțiilor de curculație, iar restul mașinilor merg cu greu. De asemenea, parcarile de la iesirile din oraș sunt pline de mașini de mare tonaj.
“Vasluienii își cer scuze primarului Vasile Pavel pentru că l-au votat și nu sunt vrednici să dea la lopată și să curețe zăpada lasată cu noșalanță de nesimțitul de Bârleanu care dorește să ne pregătească pentru munca în construcții. Astăseară toți proprietarii de mașini care plătesc impozite nesimțite pentru salariile grase ale celor din Primărie și Goscom au pus mâna pe lopată și s-au antrenat la dezăpezirea mașinilor personale sau la mersul prin zăpada de 80 cm. Mulțumim conducătorului iubit care profită de cantonamentul echipei de handbal la Cheile Grădiștei că ne dă posibilitate să facem sport”, a postat pe facebook un alt cetățean.

Cristian AVRAMESCU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.