Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Calugar ridicat de mascati si dus la inchisoare

Publicat

on

Călugărul care a omorât doi oameni şi a rănit alţi şapte, în Suceava, condamnat definitiv la închisoare. Pustnicul a fost găsit vinovat de un teribil accident pe care l-a provocat la şase luni după ce îşi luase permis.

Curtea de Apel Suceava a respins apelul declarat de către inculpatul Florin Ștefan împotriva sentinţei penale din data de 1 octombrie 2018 a Judecătoriei Rădăuţi, ca nefondat. Astfel, acesta va avea de executat trei ani și două luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Decizia judecătorilor suceveni este definitivă.

Călugărul pustnic din zona Brodina a judeţului Suceava este acuzat că la data de 23 aprilie 2016, în jurul orei 19.05, a produs un grav accident de circulaţie în urmă căruia, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte şapte au fost rănite, scrie Ziar de Suceava. La data de 23 aprilie 2016, în jurul orei 19.05 pe DJ 209G pe raza satului Paltin, comuna Brodina, Florin Ştefan, conducător al autoturismului Toyota Hilux cu volan în partea dreaptă, circula pe direcţia Ulma – Brodina pe DJ 209G, el având o vechime de mai puţin de şase luni de la obţinerea permisului de conducere.

În mașina condusă de călugărul sucevean se aflau şase persoane, respectiv pasagerii B.A., F.A.C., D.A., D.A. şi B.A.L.. În faţa autoturismului Toyota Hilux, circula un alt autovehicul cu număr de înmatriculare şi date tehnice necunoscute. În acelaşi timp, Florin Şerban Constantin, de 30 de ani, din comuna Durneşti, judeţul Botoşani, conducător al autoturismului Renault înmatriculat BT, circula din sens opus, pe direcţia Brodina spre Ulma. În maşina lui se mai aflau ca pasageri: C.G. şi S.M.E.. Autoturismul Toyota Hilux, condus de Florin Ştefan, ajunge din spate automobilul neidentificat şi se înscrie în depăşirea acestuia. După ce se angajează în depăşire, călugărul intenţionează să revină pe banda sa de circulaţie, însă manevra nu-i reuşeste, derapează, apoi loveşte în partea stângă mijloc spate autoturismul Renault Laguna, ce circula regulamentar din sens opus.

În urma impactului, autovehiculul Renault Laguna  este proiectat spre dreapta sensului de mers, cu rotire în sens invers acelor de ceasornic, cu circa 90 grade. Tot în urma coliziunii, autoturismul Toyota Hilux este proiectat spre stânga apoi se rostogoleste lateral, de două ori. Consecinţele impactului sunt: decesul pe loc a lui Gheorghe Covaşă, de 79 de ani, din comuna Brodina şi decesul ulterior la spital a lui Andrei Bejan, de 24 de ani, din Suceava. De asemenea au suferit vătămări corporale ceilalţi pasageri din ambele maşini. Ambele vehicule au suferit avarii de peste circa 80%.

Viteza autoturismului Renault Laguna, înainte de impact, era de circa 31,5 km/h, iar viteza Toyotei Hilux, înainte de impact cât şi în momentul impactului, era de circa 79,1 km/h.  

Mihaela SIMA

StiriEst

PS Ignatie: „Ipocriţii sunt mici tirani şi îi întâlnim peste tot! Sunt preocupaţi de păcatele celor din jur”

Publicat

on

De catre

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Huşi.

Duminica a XXXIII-a după Rusalii (a Vameşului şi a Fariseului) este prima duminică din perioada liturgică a anului bisericesc numită a Triodului. În omilia rostită cu acest prilej, Ierarhul Huşilor a caracterizat acest răstimp ca fiind al pocăinţei prin excelenţă:

„Am intrat în perioada numită a Triodului, perioadă în care Părinţii Bisericii ne invită pe fiecare să ne auto-evaluăm din punct de vedere sufletesc. Să vedem unde ne situăm, care este starea noastră de sănătate spirituală. Imnele din cartea numită Triod le putem socoti un „tomograf duhovnicesc”. Putem să ne descoperim cu foarte multă uşurinţă propriile noastre slăbiciuni lăuntrice. Această perioadă este cea de pocăinţă prin excelenţă, de pregătire pentru întâlnirea cu Hristos Cel răstignit şi înviat.”

În continuarea cuvântului său, Părintele Episcop Ignatie a descris tipologia omului ipocrit:

„Tipologia fariseului este tipologia omului ipocrit, care face caz de calităţile pe care le are. Prin termenul de fariseu înţelegem un om care una spune şi alta face. Nu este consecvent cu sine însuşi, este un om fals. (…)

Fariseul din Evanghelie chiar făcea ceea ce spunea. Era un om corect. Unde este greşeala lui? Ea rezidă în faptul că a încercat să-L manipuleze pe Dumnezeu. Aşa face orice om ipocrit: manipulează întotdeauna! Vrea să pozeze în ceea ce nu este! Se convinge pe sine însuşi de calităţi pe care nu le are. Încearcă apoi să inducă o imagine falsă despre sine însuşi, imagine care nu are niciun corespondent în realitate.”

Totodată, Ierarhul Huşilor a vorbit despe pericolul formalismului în manifestarea vieţii noastre creştine:

„Fariseul transformă totul în reguli şi norme! Este groaznic din punct de vedere spiritual, duhovnicesc, să transformăm credinţa în norme, în reguli, pentru că acestea ne ucid! Dacă noi transformăm credinţa noastră, relaţia noastră personală cu Dumnezeu în norme şi reguli, nu facem altceva decât să ne oprim la formalism, să propovăduim formalismul credinţei, fără să schimbi ceva în viaţa ta! Aceasta înseamnă să fii fariseu: să transformi credinţa ta în Dumnezeu, într-un ritual, într-un formalism.

Fariseul din Evanghelie încerca să-L manipuleze pe Dumnezeu, să-I dea chestiunile exterioare, însă Dumnezeu se uită la inima omului.”

De asemenea, Preasfinţitul Ignatie a vorbit despre efectele ipocriziei şi ale mândriei în relaţia cu cei din jur:

„Să ştiţi că ipocrizia este o impertinenţă probată, o obrăznicie probată! Omul mândru este cel care nu ştie să îşi calibreze corect diferenţele, chiar spirituale, faţă de semenul său. Se urcă pe un piedestal, care nu este al său, şi se comportă cu dispreţ. Ipocriţii sunt nişte mici tirani şi îi întâlnim peste tot. Arată cu degetul! Nu se văd pe ei înşişi! Tot timpul sunt preocupaţi de păcatele, de slăbiciunile celor din jur. (…)

Vameşul îşi vedea de propriile lui păcate. Rugăciunea lui era sursă de pocăinţă, de părere de rău. El a stat smerit. Într-o traducere mai corectă, „Dumnezeule, ai milă de mine!” înseamnă „Dumnezeule linişteşte-mă, împacă-mă cu Tine!”. (…)

Omul care vine la biserică, cu cât are tendinţa lăuntrică de a tăcea mai mult după ce a plecat, cu atât este un semn clar că s-a folosit de prezenţa lui la rugăciune. (…) Un om care vorbeşte foarte mult despre calităţile sale, de fapt îşi dă seama că nu este sigur pe ele, şi nu le are. Când nu ai ceva, încerci să convingi pe cel de lângă tine ca şi cum le-ai avea. Niciodată un om smerit nu va face paradă de virtuţi.

Citeste in continuare

StiriEst

Piticul din Vaslui a fost saltat de politistii ieseni. Acesta agata minore pe Facebook

Publicat

on

De catre

Un vasluian care de ceva timp isi face veacul prin Iasi, este acuzat că “agăţa” minore pe internet. Cunoscut de vasluieni drept Piticul, fiind mic de statura, barbatul in varsta de 44 de ani isi dadea intalnire in diverse zone din Iasi cu mai multe fete. Le-a cerut acestora si poze indecente.

Piticul a fost prins dupa ce tatal unei tinere si-a facut un cont fals pe Facebook si a reusit sa “obtina” o întâlnire cu barbatul. Cei doi s-au întâlnit seara, în jurul orei 7.30, iar parintele fetei l-a filmat pe individ si a sunat la 112. Piticul a fost preluat de un echipaj de politie si este acum cercetat  penal pentru corupere de minori.

Citeste in continuare

StiriEst

Tânără împușcată mortal de soţ, în Neamţ. Bărbatul e căutat de poliţie

Publicat

on

De catre

O tânără de 33 de ani din Neamț a fost împușcată de soț, cu o armă artizanală. Incidentul dramatic s-a produs în localitatea Fărcașa, spun polițiștii.

Potrivit anchetatorilor, tânăra de 33 de ani a fost împușcată sâmbătă seară, în casa în care locuia. Un apel la 112 a fost dat de un membru al familiei, în jurul orei 20.10.

Potrivit ziarului stiri-neamt.ro, femeia a fost împușcată în zona inimii, cu o armă artizanală pentru care bărbatul nu avea autorizație. TV Neamț citează surse care spun că bărbatul de 38 de ani a tras în victimă cu o pușcă artizanală, pe geam, în timp ce femeia era în casă.

Cauzele incidentului nu sunt cunoscute. Soțul victimei este căutat de polițiști.

Martorii spun că tânăra divorțase de soț și că era mamă a doi copii, precizează presa locală.

Conform zch.ro, soțul ucigaș locuia la doar câteva case de cea a tinerei. În trecut, victima a fost agresată de bărbat în câteva rânduri și ea a sesizat poliția, spun localnicii.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est