Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Doi părinţi din Vaslui n-au ajuns la botezul bebelușului lor din cauza drogurilor

Publicat

on

Doi părinţi din Vaslui au fost găsiţi inconştienţi în casă, după ce n-au mai ajuns la botezul bebeluşului lor. Echipajul de ambulanţă a crezut că s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la sobă. De fapt, cauza o reprezentau drogurile. Cel puţin în cauza tatălui, care a simţit nevoia să facă asta chiar în ziua când copilul lui urma să fie creştinat.

„O prostie mare care nu s-a mai pomenit pe faţa pământului. Mai erau oameni pe timpuri care mai beau câte un pahar dar acum iau droguri” a spus un localnic. Cei doi părinţi erau aşteptaţi la petrecerea de botez, la un restaurant din Bârlad. Naşii şi rudele i-au sunat şi cum nu veneau şi nici nu răspundeau la apeluri, au mers în localitatea Crâng. Au intrat în casă şi i-au găsit pe amândoi pe jos, inconştienţi.

„Echipajul de ambulanţă care a ajuns acolo a găsit pacineţii într-o stare alterată, fără noţiune timpului, nu puteau preciza exact ce s-a întâmplat” a declarat Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Iniţial, medicii au bănuit că s-au intoxicat cu fumul de la sobă. Dar analizele toxicologice au arătat altceva. Bărbatul de 27 de ani consumase cannabis, dar şi barbiturice- calmante puternice folosite în tratarea depresiei.

„În cazul bărbatului testul de intoxicaţie din urină a ieşit pozitiv fiind direcţionat clinicii de nefrologie a Spitalului Parhon Iaşi” a declarat Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Municipal Bârlad. Din cauza intoxicaţiei cu droguri, tânărul a făcut blocaj renal. În cazul femeii de 34 de ani, nu au fost găsite droguri în sânge. Dar, din cauza faptului că era incoerentă, medicii nu exclud ca ea să se fi intoxicat cu monoxid. Cei doi s-au mutat în localitate acum câteva luni. Bebeluşul era la bunica lui atunci când cei doi părinţi şi-au pierdut cunoştinţa şi va rămâne – deocamdată – în grija ei. Poliţia, dar şi cei de la Protecţia Copilului au deschis, în paralel, anchete. 

Cristian AVRAMESCU

StiriEst

Incendiu PUTERNIC în judeţul Vaslui: O lizieră de salcâmi, în flăcări. 30 de hectare sunt afectate

Publicat

on

De catre

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică după-amiază, la o lizieră de pădure din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, zeci de pompieri fiind mobilizaţi pentru stingerea focului. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, incendiul a izbucnit, duminică după-amiază, la o lizieră de salcâmi din oraşul Murgeni. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Cristian Lapa, a declarat că sunt afectate aproximativ 30 de hectare. 38 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea focului, dar, potrivit lui Cristian Lapa, s-a cerut suplimentarea cu încă 12 pompieri din Bârlad.  

Citeste in continuare

StiriEst

Bebelus mort in urma unui incendiu. Familia nu a mai apucat sa il vada. Cadrele medicale au refuzat sa o interneze pe mama gravida

Publicat

on

De catre

Bebelușul din Vaslui salvat de mamă din flăcări a murit la spital. Născut acasă și moșit de bunică, copilul ar fi împlinit astăzi un an 

Băiețelul din județul Vaslui salvat de mama sa dintr-o casă cuprinsă în întregime de flăcări a murit la spitalul din Capitală unde fusese dus în stare gravă în urmă cu o săptămână. Copilul a fost înmormântat cu ajutorul rudelor și al autorităților. Cu prognostic rezervat încă de la transferul său la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, având în vedere arsurile grave suferite pe jumătate din corp și, mai ales, afecțiunile de la nivelul căilor respiratorii, băiețelul din localitatea Alexandru Vlahuță nu a mai putut fi salvat de către medici. Vestea morții micuțului cu puțin înainte de a împlini vârsta de un an a căzut ca un trăsnet peste familia săracă și așa lovită de soartă, în condițiile în care a rămas fără casă, haine și chiar documente, inclusiv certificate de naștere. 

Din păcate, mama și bunica nu au mai reușit să-l vadă pe micuț măcar pentru ultima dată, fiind pus direct în sicriul închis de cei de la morgă. ”Ne-a costat opt milioane (n.red – de lei vechi) numai sicriul. Ne-a ajutat primăria cu transportul de la București, un frate de-al meu s-a ocupat de ceea ce înseamnă cheltuielile cu înmormântarea, iar nănuțul (n.r. – nașul) copilului a făcut praznicul. Ne-a rămas o durere mare în suflet pe care nu știu cum putem să o acoperim”, a declarat pentru Libertatea Elena Moroșșanu, bunica copilului. 

Nascut acasa, mosit de bunica, refuzat de spital

Băiețelul mort în urma arsurilor suferite în încendiu ar fi împlinit, pe 22 martie, vârsta de un an. Copilul a fost născut acasă, moșit doar de bunica sa, după ce cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui i-ar fi refuzat internarea, trimițând-o pe gravidă acasă. Cu două săptămâni înainte de incident, mama copilului a fost lovită în burtă și în zona genitală de către concubin, provocându-i acesteia un traumatism. Femeia a scos certificat medico-legal, atașat la plângerea făcută la Poliție, instituție care a deschis la acea vreme dosar penal pe numele agresorului pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. 

Citeste in continuare

StiriEst

FOTO Sute de persoane au participat la “Marsul pentru viata”

Publicat

on

De catre

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la ‘Marşul pentru viaţă’ organizat la Vaslui de Asociaţia ‘Provita’ şi Episcopia Huşilor.

Participanţii au străbătut oraşul pe traseul Centrul Civic – Biserica ‘Sfântul Ioan’ – intersecţia Crucea Gării – Bulevardul Traian – Piaţa Traian – Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ – Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ şi au afişat pancarte cu mesaje ca ‘Viaţa este primul drept al oamenilor’ sau ‘Suntem pentru viaţă’, dorind să tragă astfel un semnal de alarmă cu privire la numărul ridicat al avorturilor.

‘Trebuie să fim sensibili faţă de viaţă, care este darul lui Dumnezeu pentru om pe lumea aceasta. Ca şi în anii trecuţi, avem acelaşi scop şi anume acela de a fi cât se poate de responsabili şi atenţi pentru că, vedem cu toţii, că România parcă este din ce în ce mai goală de la o zi la alta. Lucrurile acestea nu înseamnă doar un aspect social, ci şi ceea ce trebuie să facem noi ca părinţi şi ca familii şi anume să cultivăm viaţa. (…) Ar fi bine, pe lângă întrebările pe care ni le punem pentru viaţa noastră, pentru familia noastră, să fie şi mai multă încredere şi nădejde în Dumnezeu, să fie şi un pic mai multă rugăciune în viaţa noastră şi de ce nu, să încercăm să asigurăm mai multă ordine morală în existenţa noastră’, a transmis protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi şi Primăria municipiului Vaslui.

A IX-a ediţie a ‘Marşului pentru viaţă’, un eveniment care are ca scop promovarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, a avut loc sâmbătă în peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul ‘Unic din prima secundă’.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est