Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Manager de 10! Mana de fier dintr-un sistem subred

Publicat

on

Cu ambiție, curaj, incredere in propriile forte, dar mai ales în calitatea echipei sale, ANA RINDER scrie o nouă pagina de istorie a Spitalului de Urgență din Vaslui. Tinerețea si dorinta sa de a schimba lucrurile in folosul comunității locale, dublate de o viziune sănătoasă, bine ancorata in realitatea zilelor noastre, au făcut din această unitate medicala un etalon pentru Moldova. Personalul, dar si pacienții se bucură de condiții civilizate, de servicii medicale de înaltă calitate, iar încrederea si respectul pentru actul medical de care beneficiaza aici au crescut considerabil in ultimii ani. Cu o mana de fier in manusa de catifea, managerul spitalului a reusit sa identifice si sa îndrepte neregulile si sa întoarcă la Vaslui bolnavii care luaseră calea marilor centre medicale pentru a se trata. Nu i-a fost usor sa lupte cu mentalități invechite și metehne, dar Ana Rinder nu s-a lăsat pana nu a așezat lucrurile pe făgașul normal, iar aventura tânărului manager nu se oprește aici.

I s-a parut o provocare in urma cu sase ani sa se alature unei echipe atat de mari. Conduce cea mai mare unitate sanitară cu paturi din județ. Are în subordine peste o mie de oameni si cel mai important: raspunde de sănătatea unui județ. Medicii salvează vieți, dar managerul trebuie să le asigure toate cele necesare.“Foarte multa munca, dorinta de a face ceea ce faci nu neaparat perfect, dar cat mai bine cu putinta si sa inveti tot timpul – nu neaparat scoli, ci sa inveti de la oamenii cu care intri in contact – sa stii si sa inveti sa asculti”, spunea cu câțova ani în urmă Ana Rinder.

Spitalul de Urgenta Vaslui are RMN si CT performante! Managerul Ana Rinder promite ca nu se opreste aici!

De câțiva ani încoace, Spitalul de Urgenta din Vaslui este dotat periodic cu aparatura. Anul trecut la unitatea medicala a fost adus si un RMN. Asta dupa ce managerul Ana Rinder a semnat un contract de investitii finantat de Banca Mondiala prin Ministerul Sanatatii in valoare de peste un milion de euro. “A fost un pas urias pentru spitalul nostru, un lucru extrem de important si de benefic atat pentru cadrele medicale cat si pentru pacienti. Diagnosticarea bolnavilor este mai usoara. Spitalul dispune si de Computer Tomograf”, a declarat managerul Spitalului de Urgenta Ana Rinder. Sistemul RMN ajuta la investigatii de imagistica neurologica, ortopedica, de corp, angiografie, imagistica cardiaca, oncologica si de san. Pacienţii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în spitalele din alte judeţe pentru investigaţiile imagistice complexe.

Bani pentru instruirea personalului medical

Tot in mandatul managerului Ana Rinder a fost semnat contractul de finantare -„Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui – Centru de excelenta pentru instruirea personalului medical implicat in implementarea programelor prioritare de sanatate in context transnational inovativ„.

Bugetul total al proiectului este de 10.942.376,54 lei, din care partea de cofinantare asigurata de Consiliul Judetean Vaslui este de 182.373,08 lei.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea nivelului de competente pentru un numar de 870 de profesionisti implicati in domeniile prioritare de sanatate, pentru a asigura cresterea accesului la servicii accesibile, durabile si de inalta calitate in domeniul asistentei medicale. Implementarea proiectului a inceput  anul trecut.

Cinci milioane de euro pentru o policlinica noua

In mandatul de manager al SJU Vaslui al Anei Rinder au fost demarate lucrarile pentru constructia unei noi policlinici, o investitie de peste 5 milioane de euro. Este vorba despre un ambulatoriu de specialitate nou, care va functiona chiar in curtea unitatii medicale. Astfel, drumul chinuitor pe care pacientii trebuie sa il faca acum intre spital si policlinica va fi in scurt timp doar o amintire urata. De altfel, Vasluiul este singurul oras din tara in care Ambulatoriul de Specialitate se afla la o distanta atat de mare de spital. a intrat pe seap licitatia, au fost clarificari, anul acesta ar trebui atribuit contractul. „Valoarea investitieie este de peste 5 milioane de euro, din care valoarea cofinantarii asigurate de Consiliul Judetean este de aproximativ 250.000 de euro”, a declarat managerul Spitalului Judeean de Urgenta Vaslui, Ana Rinder. Concret, este vorba despre construirea unui nou corp de cladire in curtea Spitalului Judetean de Urgenta, exact la nivelul intrarii de la strada principala. Cladirea va cuprinde la demisol Serviciul de Medicina Legala si Serviciul de Toxicologie, toate specialitatile care

functioneaza acum in policlinica, dar si un modern sector de radiologie si explorari functionale, un serviciu nou de fizioterapie si kinetoterapie. La ultimul etaj vor functiona Comitetul Director, Compartimentul de Resurse Umane, Oficiul Juridic,auditul, Serviciul Administrativ, Serviciul Tehnic. „Noi speram ca odata cu realizarea acestui obiectiv sa creasca gradul de satisfactie atat in randul pacientilor cat si in randul personalului medical”, a mai spus Ana Rinder.

Spitalul din Vaslui, premiat de presedintele Iohannis si premierul Dancila

Anul trecut Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a primit Ordinul Meritul Sanitar şi Medalia Meritul Sanitar, titluri conferite de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă. Distincţiile au fost oferite, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii, în semn de apreciere a întregii activităţi de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical.

„Pentru noi aceste distincţii reprezintă recunoaşterea activităţii pe care o depunem pentru beneficiarii noştri. Este meritul întregii echipe de la spitalul vasluian şi le mulţumesc tuturor angajaţilor. Totodată, sunt nişte distincţii care ne obligă pe viitor”, spune managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

StiriEst

Incendiu PUTERNIC în judeţul Vaslui: O lizieră de salcâmi, în flăcări. 30 de hectare sunt afectate

Publicat

on

De catre

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică după-amiază, la o lizieră de pădure din oraşul Murgeni, judeţul Vaslui, zeci de pompieri fiind mobilizaţi pentru stingerea focului. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, incendiul a izbucnit, duminică după-amiază, la o lizieră de salcâmi din oraşul Murgeni. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Cristian Lapa, a declarat că sunt afectate aproximativ 30 de hectare. 38 de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea focului, dar, potrivit lui Cristian Lapa, s-a cerut suplimentarea cu încă 12 pompieri din Bârlad.  

Citeste in continuare

StiriEst

Bebelus mort in urma unui incendiu. Familia nu a mai apucat sa il vada. Cadrele medicale au refuzat sa o interneze pe mama gravida

Publicat

on

De catre

Bebelușul din Vaslui salvat de mamă din flăcări a murit la spital. Născut acasă și moșit de bunică, copilul ar fi împlinit astăzi un an 

Băiețelul din județul Vaslui salvat de mama sa dintr-o casă cuprinsă în întregime de flăcări a murit la spitalul din Capitală unde fusese dus în stare gravă în urmă cu o săptămână. Copilul a fost înmormântat cu ajutorul rudelor și al autorităților. Cu prognostic rezervat încă de la transferul său la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” București, având în vedere arsurile grave suferite pe jumătate din corp și, mai ales, afecțiunile de la nivelul căilor respiratorii, băiețelul din localitatea Alexandru Vlahuță nu a mai putut fi salvat de către medici. Vestea morții micuțului cu puțin înainte de a împlini vârsta de un an a căzut ca un trăsnet peste familia săracă și așa lovită de soartă, în condițiile în care a rămas fără casă, haine și chiar documente, inclusiv certificate de naștere. 

Din păcate, mama și bunica nu au mai reușit să-l vadă pe micuț măcar pentru ultima dată, fiind pus direct în sicriul închis de cei de la morgă. ”Ne-a costat opt milioane (n.red – de lei vechi) numai sicriul. Ne-a ajutat primăria cu transportul de la București, un frate de-al meu s-a ocupat de ceea ce înseamnă cheltuielile cu înmormântarea, iar nănuțul (n.r. – nașul) copilului a făcut praznicul. Ne-a rămas o durere mare în suflet pe care nu știu cum putem să o acoperim”, a declarat pentru Libertatea Elena Moroșșanu, bunica copilului. 

Nascut acasa, mosit de bunica, refuzat de spital

Băiețelul mort în urma arsurilor suferite în încendiu ar fi împlinit, pe 22 martie, vârsta de un an. Copilul a fost născut acasă, moșit doar de bunica sa, după ce cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Vaslui i-ar fi refuzat internarea, trimițând-o pe gravidă acasă. Cu două săptămâni înainte de incident, mama copilului a fost lovită în burtă și în zona genitală de către concubin, provocându-i acesteia un traumatism. Femeia a scos certificat medico-legal, atașat la plângerea făcută la Poliție, instituție care a deschis la acea vreme dosar penal pe numele agresorului pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe. 

Citeste in continuare

StiriEst

FOTO Sute de persoane au participat la “Marsul pentru viata”

Publicat

on

De catre

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la ‘Marşul pentru viaţă’ organizat la Vaslui de Asociaţia ‘Provita’ şi Episcopia Huşilor.

Participanţii au străbătut oraşul pe traseul Centrul Civic – Biserica ‘Sfântul Ioan’ – intersecţia Crucea Gării – Bulevardul Traian – Piaţa Traian – Liceul ‘Mihail Kogălniceanu’ – Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ şi au afişat pancarte cu mesaje ca ‘Viaţa este primul drept al oamenilor’ sau ‘Suntem pentru viaţă’, dorind să tragă astfel un semnal de alarmă cu privire la numărul ridicat al avorturilor.

‘Trebuie să fim sensibili faţă de viaţă, care este darul lui Dumnezeu pentru om pe lumea aceasta. Ca şi în anii trecuţi, avem acelaşi scop şi anume acela de a fi cât se poate de responsabili şi atenţi pentru că, vedem cu toţii, că România parcă este din ce în ce mai goală de la o zi la alta. Lucrurile acestea nu înseamnă doar un aspect social, ci şi ceea ce trebuie să facem noi ca părinţi şi ca familii şi anume să cultivăm viaţa. (…) Ar fi bine, pe lângă întrebările pe care ni le punem pentru viaţa noastră, pentru familia noastră, să fie şi mai multă încredere şi nădejde în Dumnezeu, să fie şi un pic mai multă rugăciune în viaţa noastră şi de ce nu, să încercăm să asigurăm mai multă ordine morală în existenţa noastră’, a transmis protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă.

Acţiunea a fost organizată în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Ortodocşi şi Primăria municipiului Vaslui.

A IX-a ediţie a ‘Marşului pentru viaţă’, un eveniment care are ca scop promovarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi, a avut loc sâmbătă în peste 600 de localităţi din România şi Republica Moldova, sub genericul ‘Unic din prima secundă’.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est