Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Microbuzele mortii, pericol public pentru calatori

Publicat

on

Calitatea îndoielnică a transportului public în județele Moldovei este de notorietate. Oamenii călătoresc pe banii lor în condiţii nesigure. În goana după profit, şoferii îi transportă ca pe sacii de cartofi, fără să ţină cont de riscuri. Şi, nu de puţine ori, călătorii nu au mai ajuns la destinaţie din cauza lăcomiei unor oameni care vor să scoată profit cu orice preţ. 

Şofer microbuz: Am primit mai multe amenzi. A fost una de 9 milioane, una de 20 de milioane, etc. Teoretic ar trebui să luăm 16 persoane, dar se întâmplă să mai depăşim. Ajungem şi la 24 de oameni. Ăştia suntem, nu ai ce să faci. 

Mii de călători trec cu microbuzul pe lângă o tragedie

Unii şoferi recunosc că o parte din microbuzulele în care urcă mii de pasageri zilnic stau să pice. Nimic din interior nu inspiră siguranţă.

Trapa de evacuare este prinsă în câteva piuliţe, iar în cazul unui accident, niciun pasager nu poate sparge geamurile. 

Alt microbuz, alte probleme. Bancheta din spate este prăbuşită. Nici urmă de centuri de siguranţă. 

Pe lângă o tragedie trec, în fiecare zi, mii de călători care circulă cu microbuzele în județul Vaslui sau înafara lui. Situația nu este mai roz la Botoșani sau în Bacău.

Amenzile ajung la 1200 de lei, dacă sunt prea încărcate microbuzele

Oamenii recunosc că „microbuzele sunt mizerabile, sub orice critică. În caz de accident spunem Tatăl nostru și sperăm să ajungem în rai”.

Legi împotriva celor care transportă în astfel de condiţii există. Şoferii care îi îngrămădesc pe oameni în maşini pot primi amenzi de aproape 1200 de lei. La fel sunt sancţionaţi și cei care nu au elemente de siguranță, ei pot rămâne și fără certificatul de inmatriculare.  

StiriEst

VIDEO Un primar mort de beat ii ia la intrebari pe Viorica Dancila si Petre Daea

Publicat

on

De catre

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la o întâlnire pe care a avut-o cu primarii din judeţul Vaslui, că 2019 este anul investiţiilor în România.

O parte dintre primarii din judeţ i-au prezentat premierului problemele cu care se confruntă şi au cerut sprijin. Printre edilii prezenți la ședință s-au aflat și câțiva turmentați. Cum primarii au fost nevoiți să o aștepte pe Dăncilăaproximativ trei ore, unii dintre ei s-au plictisit și au mers să se răcorească. Când a ajuns premierul aceștia erau bine aghezmuiți și au avut chef de vorbă. Benone Pletea, primarul din Ibănești, a fost la un pas să cadă pe scări în momentul în care urca spre sala de ședință. Când a ajuns în sala a vrut să le arate tuturor cât de competent este, s-a înscris la cuvânt, a luat microfonul și a început spectacolul. Imaginile video nu mai au nevoie de niciun comentariu. 

Primarul Benone Pletea este cel care a fost prins copiind la BAC. El a fost dat afara de la examenul de bacalaureat, fiind prins in timp ce copia de zor subiectele la limba si literatura romana. Absolvent la fara frecventa al Grupului scolar „Marcel Guguianu” din Zorleni, primarul a fost repartizat sa sustina bacalaureatul la centrul de examen din aceeasi localitate. 

Edilul de la Ibanesti nu este la prima abatere. In 2004, reprezentantii ITM au descoperit trecuta in cartea sa de munca o diploma universitara falsa. Potrivit documentului contrafacut, Pletea era economist, absolvent al ASE, desi avea doar 10 clase. Pentru diploma falsa, primarul Pletea a fost condamnat de prima instanta la un an de inchisoare, cu suspendare. 

Si primarul Petrica Simiuc de la Todiresti a venit in stare avansata de ebrietate la sedinta. Unii colegi s-au distantat de edil sustinand ca “duhneste a alcool”. Acesta le cerea reprezentantilor media sa ii faca poze pentru a vedea lumea cat de frumos si destept este. 

Citeste in continuare

StiriEst

Dancila crede ca PSD va castiga alegerile si spera ca Dragnea sa nu fie condamnat

Publicat

on

De catre

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite în judeţul Vaslui, că speră într-o decizie corectă a magistraţilor în cazul dosarului lui Liviu Dragnea, care să nu aibă influenţe politice. Ea a spus că nu comentează amânarea sentinţei până după alegerile europarlamentare. 

‘Nu am de ce să comentez acest lucru. Este un lucru care ţine de justiţie, eu nu am făcut niciodată comentarii legate de justiţie, dar sper ca justiţia să aplice corect, să nu fie o judecată din punct de vedere politic. Nu avem ce să comentăm despre deciziile pe care le ia justiţia’, a afirmat Viorica Dăncilă. 

Întrebată dacă s-ar impune schimbarea conducerii PSD, în cazul în care partidul nu ar obţine scorul dorit la alegerile europarlamentare, Dăncilă a spus că nu doreşte să facă scenarii şi că ‘are convingerea că PSD va obţine un scor bun la europarlamentare’. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. 

La ultimul termen al procesului, care s-a desfăşurat luni, reprezentantul DNA a cerut ca Dragnea să fie condamnat şi pentru instigare la fals intelectual, iar pedepsele aplicate acestuia să fie orientate spre mediu şi nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond.

Citeste in continuare

StiriEst

Furtunile fac prapad in mai multe judete. Grindina la Vaslui si Bacau

Publicat

on

De catre

S-au rupt norii peste judetul Vaslui. Cerul s-a inegrit si a inceput sa bata vantul cu putere. Ploaia abundenta a fost insotita de grindina. In Vaslui, dar si in comunele din judet agricultorii sunt disperati. Vremea extremă nu ne iartă, nici măcar la final de mai. Iar toate avertizările meteorologilor s-au adeverit. Furtunile puternice au făcut prăpăd. Probleme similare au fost si in judetul Bacau. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est