Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Copii romani blocati in Sri Lanka: ”Mamă, te rog, nu te panica”

Publicat

in

E stare de asediu în Sri Lanka, unde poliţiştii au descoperit noi bombe! Alte explozii ar putea avea loc oricând, după ce aproape 300 de oameni au murit, iar alţi 500 au fost răniţi. Sunt zeci de români blocaţi acolo, printre care şi 8 eleve din Iaşi care participau la un schimb de experienţă. Avem mărturiile dramatice ale părinţilor, dar şi imagini exclusive din Sri Lanka, unde reporterul Observator Sonia Simionov i-a însoţit pe poliţişti în misiune. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

La 24 de ore de la seria atacurilor din Sri Lanka, o nouă explozie a zguduit capitala Colombo. De data aceasta, deflagraţia a fost una controlată, după ce forţele de ordine au găsit o bombă într-o furgonetă parcată în apropierea uneia dintre biericile distruse.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Alerta s-a dat chiar în momentul în care reporterul Observator Sonia Simionov făcea turul oraşului ruinat, sub escorta unui poliţist.

Se închid drumurile. Toate drumurile se închid. Trebuie să ieşim din oraş cât mai repede!

Alte 87 de detonatoare au fost găsite într-o stație auto din suburbia capitalei Colombo. Starea de alertă a ajuns la cel mai ridicat nivel. Sunt percheziţii în serie în zonele bisericilor şi hotelurilor în care au avut loc exploziile.

Cele 8 eleve din Iași sunt în siguranţă

Zeci de români sunt blocaţi în haosul din Sri Lanka. Printre ei, şi cele opt eleve din Iaşi care participau la un schimb de experienţă şcolară, alături de o profesoară. Au ajuns acolo pe 16 aprilie şi ar fi trebuit să stea zece zile. Duminică, în momentul atentatului, erau în excursie la o bază militară, situată la aproximativ 400 de kilometri de Colombo. Din România, părinţii lor aşteaptă îngrijoraţi veşti.

Petronel, tatăl unei eleve aflate în Sri Lanka:A sunat să ne anunţe că s-au întâmplat incidentele care s-au întâmplat. Nu au mai avut voie, din momentul respectiv, să iasă în zone populate, au stat permanent în incinta locaţiei respective. Sunt extraordinar de bine păziţi, din ce am înţeles eu de la copii, sunt circa 30-40 de agenţi de pază care îi păzesc continuu.

”Reacţiile fiicei mele au fost: Mamă, te rog, nu te panica, stai liniştită. Suntem în siguranţă, suntem departe de zona de conflict. Pentru ele, acest proiect însemna foarte mult. Este un schimb cultural deosebit, din care copiii au avut de învăţat foarte multe lucuri”, spune mama unei eleve.

Elevele se vor putea întoarce în România abia în Vinerea Mare. Deocamdată, sunt cazate la un hotel, alături de alţi turişti europeni. Proiectul din care fac parte a fost iniţiat de două eleve din România şi Sri Lanka.

Până acum, nimeni nu a revendicat atentatele în serie. Totuşi, 27 de suspecţi, cetăţeni sri-lankezi, au fost arestaţi. Autorităţile cred că o grupare islamică locală, coordonată de o reţea internaţională, a fost în spatele atacurilor.

Poliţiştii au primit informaţii în urmă cu zece zile, dar nu au au luat măsuri care să împiedice masacrul.

Observator

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.