Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Săptămâna Mare, cea mai importantă perioadă spirituală din an pentru credincioşi

Publicat

in

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor este cea mai importantă perioadă din an din punct de vedere spiritual. Oamenii merg în fiecare seară la Biserică, la slujba Deniilor, iar cele mai credincioase familii ţin şi post. Şi nu doar atât. Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt în toi în toate gospodăriile. Bărbaţii taie lemne, curăţă curtea, iar femeile pregătesc bucatele în bucătărie.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

De cum vine Săptămâna Patimilor, Mihai şi Elena încep pregătirile pentru Paşte. Muncesc de zor, pentru ca toată gospodăria lor din Vorona, Botoşani, să fie gata de sărbătoare. Aşa cere tradiţia – pe care o respectă de când se ştiu şi ei, şi alte milioane de români, în prag de Paşte.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Elena Ailoaiei: Cu post, cu rugaciune, daca esti certat cu cineva trebuie sa te impaci, daca vezi un necajit, sa-l ajuti.

O lecţie pe care le-o transmit şi nepoţilor. În fiecare seară, după muncă, merg împreună să se roage.În cateva zile, Curtea Patriarhiei va fi plină de credincioşi care vor veni sa ia Lumina. Până atunci, însă, preoţii ne îndrumă sa ne pregătim spiritual pentru acest moment. Să venim la Biserica, să ne spovedim, dar şi să încercăm să fim mai buni unii cu alţii.

Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal: Este o saptamana care ne ofer un prilej sa ne gandim la noi insine, la relatia cu ceilalti si relatia cu Dumnezeu.

Un sfat pe care încă îl respectă şi mulţi tineri. Se vor întoarce acasă la sfârşitul săptămânii, să aştepte sărbătoarea învierii împreună cu familia.

Să dăruim mai ales iubire şi bunătate, pentru că e săptămâna în care, mai mult ca niciodată, e interzis să-i judecăm pe alţii.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Logica este ca cei puternici sa ii slujeasca pe cei slabi, noi toti sa ne punem pe plan secund, sa ne stergem egoismul si sa ne indreptam atentia spre celalalt asa cum putem

În fiecare seară, până în Vinerea Mare, creştinii ortodocşi pot merge seara la biserică, la Denii, acolo unde se vor pregăti prin rugăciune de miracolul din noaptea Învierii. 

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.