Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Judetul Vaslui are cei mai buni elevi! Premii numeroase la olimpiade

Publicat

on

Vasluiul a fost declarat cel mai bun județ de la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Geografie. Delegația Vasluiului s-a clasat pe primul loc, cu un total de 90,23 puncte. Podiumul a fost întregit de Brăila și Brașov. Din cei 11 elevi vasluieni participanți la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie, desfăşurată la Târgu Mureș, zece s-au întors acasă cu premii.

Cotaie Mara, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu” (profesor îndrumător Cristina Oprea) a obţinut premiul al II-a, cu media 96,75.

Andrei Valentin Pintilii, de la Şcoala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad (profesori îndrumători Georgel Bradu şi Diana Istrate), premiul al II-lea, cu aceeaşi medie 96,75.

Răzvan Dragu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui (profesor îndrumător Lucica Carp, Cristina Gheţeu), și Ștefania Durcan, clasa a VIII-a, LMK Vaslui (profesor îndrumător Lucica Carp), au primit premiul special.

Miruna Ruxandra Gimbuta , de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, (profesor îndrumător Cristina Oprea), a fost recompensată cu mențiune MEN.

Robert Ionuţ Răşcanu, de la LMK Vaslui (profesori îndrumători Mirela Bulgaru, Marius Baciu), a primit un premiu special şi diplomă de consecvenţă pentru cele trei participări consecutive la faza națională.

Ștefan Adrian Mihai, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, profesor îndrumător Veronica Silvestru, a primit mentiune MEN, având a cincea medie la nivel naţional- 94,37, şi diplomă de consecvenţă pentru cele patru participări consecutive la ONG.

Tudor Gabriel Pascaru, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, profesor îndrumător Veronica Silvestru, a obținut mentiune MEN.

Elena Șușnea, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, profesor îndrumător Cristina Oprea, a obținut premiul special, iar Maria Mădălina Olaru, clasa a XII-a, Liceul ”Ştefan Procopiu” Vaslui, profesori îndrumători Doina Mazga, Marius Baciu şi Mihaela Niţică, a primit premiul special SGR.

Din lotul judeţului Vaslui a mai făcut parte şi eleva Anamaria Baciu, clasa a IX-a, de la Liceul ”Emil Racoviţă” Vaslui, profesori îndrumători Oana Ursachi şi Mihaela Niţică.

Rezultate deosebite şi participare numeroasă la Olimpiada naţională de Religie

Din totalul celor 601 de elevi participanți112 elevi au obținut premii și mențiuni, iar 47 de elevi au primit premii speciale. Premiile au constat atât în cărți cu conținut teologic, tipărite la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române și oferite, cu multă generozitate, de Patriarhia Română, cât și în sume de bani oferite de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oferit, din partea Episcopiei Oradiei, 47 de premii speciale „Episcop Roman Ciorogariu” și o sumă de bani, după cum menţionează site-ul eparhial: eparhiaortodoxaoradea.ro

StiriEst

VIDEO O ambulanta din Bacau a ramas blocata in noroi

Publicat

on

De catre

O salvare de la Serviciul de Ambulanta Bacau a ramas blocata in noroi cu pacient cu tot, mai bine de jumatate de ora. S-a intamplat pe un drum comunal neasflatat din localitatea Letea Veche. A fost nevoie de interventia echipelor de la ISU pentru a scoate salvarea din noroi.

Citeste in continuare

StiriEst

Echipa de handbal, CSM Vaslui, a fost felicitată de primarul Vasile Paval! Scrisoare de multumire

Publicat

on

De catre

Conducerea Primăriei Vaslui s-a întâlnit cu echipa de handbal, CSM Vaslui, pentru a primi felicitările comunității, după ce a obținut promovarea în Liga Națională.

Primarul Vasile Pavăl a ținut să le mulțumească personal jucătorilor și staff-ului echipei și a clubului care au contribuit la această frumoasă performanță.

Scrisoare deschisă

Clubului Sportiv Municipal Vaslui

Când am decis înființarea Clubului Sportiv Municipal Vaslui au fost voci care, îngrijorate, preziceau sfârșitul handbalului în orașul nostru. Deși dificilă, decizia a fost luată în plenul Consiliului Local și, împreună cu dumneavoastră, echipa tehnică și jucătorii, am convenit că primul obiectiv al CSM Vaslui este accederea în Liga Națională.

Poate au fost momente în care nu v-ați încrezut în forțele proprii, poate au fost clipe în care v-ați simțit copleșiți de responsabilitate, însă eu nu m-am îndoit nici o secundă de faptul că dăruirea și eforturile voastre vor fi sortite succesului!

Handbalul vasluian a fost și rămâne puternic datorită unor oameni devotați, așa ca dumneavoastră.

Mă bucură enorm să constat că eforturile financiare și susținerea oferită în decursul acestui an s-au transpus în obținerea, de la Federația Română de Handbal, a titlului de CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ DIN DIVIZIA A DE HANDBAL MASCULIN. Cu siguranță, FRH a demonstrat încă o dată probitatea profesională a delegaților, care, prin respectarea îndatoririlor de serviciu și a regulamentelor, au dat Cezarului ce-i al Cezarului: LOCUL I ÎN DIVIZIA A pentru handbalul vasluian. Le mulțumim și lor, pe această cale, și îi asigurăm că vom dovedi în continuare că titlul obținut este unul pe deplin meritat!

Vouă, dragi sportivi și antrenori, vă transmitem recunoștință pentru bucuria oferită, mulțumiri pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o și vă garantăm că vom fi alături de performanța vasluiană indiferent de domeniul în care se manifestă ea, așa cum am făcut-o și până acum! Suntem mândri de voi, de felul în care v-ați asumat, ca o adevărată echipă, obiectivul sezonului și vă dorim să nu renunțați niciodată la țelurile voastre profesionale!

Felicitări, CSM Vaslui! Duceți mai departe numele orașului nostru cu aceeași mândrie și dăruire ca și până acum!

Cu deosebit respect,

PRIMAR,

Ing. Vasile PAVĂL

Citeste in continuare

StiriEst

Fetiţă de 10 ani batjocorită de vecinul de 72, cu ştirea părinţilor

Publicat

on

De catre

Decizia judecătorilor în cazul unei fetiţe de 10 ani din Iaşi, batjocorite de un vecin de 72 de ani cu ştirea părinţilor copilei a provocat controverse, după ce fetei i-a fost acordată o despăgubire de 22.000 de euro, dar banii vor ajunge tot la părinţi.

Abuzurile repetate erau cunoscute atât de mamă, cât şi de tată, care nu au făcut nimic pentru a le împiedica.

Fetiţă abuzată de un vecin cu ştirea părinţilor

Magistraţii au hotărât ca fetiţa de 10 ani din Iaşi, abuzată de un vecin de 72 de ani cu ştirea părinţilor, să primească o despăgubire de 22.000 de euro, însă banii vor ajunge tot la părinţi.

De asemenea, bătrânul a fost judecat şi condamnat la opt ani de închisoare, însă sentinţa nu este definitivă.

Potrivit procurorilor, profitând de prietenia cu părinţii copilei, bătrânul a chemat minora acasă la el de mai multe ori şi a batjocorit-o, iar în unele cazuri el chiar a mers acasă la persoana vătămată, unde a continuat să o abuzeze.

În motivarea sentinţei se precizează că abuzutile erau cunoscute chiar de către părinţii persoanei vătămate, care însă aceştia nu au luat măsuri ferme, doar bunica persoanei vătămate fiind aceea care a insistat ca faptele inculpatului să fie făcute cunoscute autorităţilor.

Detalii groaznice din dosar

În motivarea sentinţei se precizează că, la un moment dat, bătrânul s-ar fi îmbătat şi a sărutat-o cu forţa pe copilă, acesteia făcându-i-se rău şi vomitând. Copila a povestit părinţilor ce a păţit, însă aceştia nu au făcut nimic.

„Persoana vătămată a suferit de pe urma acestor acte de natură sexuală, acesteia fiindu-i chiar frică de inculpat, care i-a spus mereu să nu zică nimănui ce se întâmpla. Dat fiind că persoana vătămată avea vârsta de 10 ani la data faptelor, impactul emoţional a fost foarte puternic, iar faptele au fost traumatizante din punct de vedere psihologic, aşa cum rezultă şi din evaluarea psihologică.“

Potrivit ziaruldeiasi.ro, tatăl fetiţei este cunoscut pentru consumul frecvent şi exagerat de alcool şi pentru internările la psihiatrie, iar mama sa nu are autoritate suficientă în familie, conform magistraţilor.

Cristian AVRAMESCU

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est