Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sute de oameni la sfintirea capelei de la Protectia Copilului!

Publicat

on

Capela cu hramurile ‘Sfântul Mare Mucenic Pantelimon’ şi ‘Sfântul Apostol Andrei’, ridicată în curtea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, a fost sfinţită, joi, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a sute de credincioşi. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, Episcopul Huşilor, Ignatie, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, Galaction şi de Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, Macarie. 

‘Ne bucurăm pentru această zi extraordinară. Întotdeauna, sfinţirea unei biserici este un prilej de har, un prilej de bucurie şi de multă linişte sufletească. Aşa cum biserica, după sfinţire, arată frumos împodobită, miroase foarte frumos în urma ungerii cu Sfântul şi Marele Mir, aşa ar trebui să arate şi biserica sufletului nostru, frumos mirositor, împodobit cu virtuţi şi plin de lumina harului ceresc. Tot timpul când participaţi la sfinţirea unei biserici, să vă gândiţi: ‘Cum este biserica din sufletul meu?’. Relativ, putem spune că o biserica de zid o ridicăm mult mai uşor, chiar dacă trăim într-o perioadă de criză, în comparaţie cu biserica din sufletele noastre. Cât de minunat este să ne aducem aminte fiecare dintre noi că în Taina Sfântului Botez, toţi am devenit biserici ale lui Dumnezeu, toţi am fost unşi cu Sfântul şi Marele Mir, toţi l-am primit pe Duhul Sfânt şi toţi am devenit purtători de Hristos’, a spus Episcopul Huşilor, Ignatie. 

Directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică, a transmis că odată cu înfiinţarea acestei capele, destinată în principal beneficiarilor sistemului de protecţie socială din judeţ, gama serviciilor oferite de instituţie a fost completată. ‘Găzduim astăzi un eveniment important, sfinţirea capelei din curtea instituţiei, menită să asigure asistenţă religioasă şi psiho-morală pentru beneficiarii sistemului de asistenţă socială, întregindu-se astfel paleta de servicii oferite de către DGASPC Vaslui. Suntem onoraţi de prezenţa unui număr impresionant de personalităţi din Biserica Ortodoxă, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, colegi care au contribuit la construcţia capelei şi credincioşi care doresc să participe la această sfântă slujbă şi să se închine la moaştele Sf. Mare Mucenic Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa special pentru acest eveniment’, a spus directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică. 

Racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, adusă de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, va rămâne la Vaslui până vineri. Construcţia capelei din curtea DGASPC Vaslui a fost demarată în anul 2015, lucrările fiind executate în cea mai mare parte cu bani proveniţi din donaţii. Pictura interioară a bisericii a fost efectuată în totalitate de un fost beneficiar al sistemului de protecţie socială, actualmente salariat, care este absolvent de arte plastice.

StiriEst

Petre Daea la Barzesti: “Un exemplu ca se poate daca primarul este muncitor

Publicat

on

De catre

Marţi, s-a aflat în judeţul Vaslui şi Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a vizitat o fermă agricolă din localitatea Bârzeşti, comuna Ştefan cel Mare, şi o societate agricolă din comuna Dimitrie Cantemir. Petre Daea a rămas surprins de investițiile făcute în comuna Ștefan cel Mare. “Daca ar arata toate comunele asa, atunci nu ar mai fi motive de suparare. Aici este un exemplu ca se poate daca primarul este muncitor. Am vazut asfalt peste tot si pe ultima ulita”, a spus Ministrul Agriculturii. Petre Daea a urmărit, de asemenea, stadiul implementării proiectului de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii în amenajare de irigaţii Albiţa – Fălciu, proiect în valoare de peste 10 milioane euro, derulat de ANIF cu fonduri guvernamentale.

Citeste in continuare

StiriEst

VIDEO Un primar mort de beat ii ia la intrebari pe Viorica Dancila si Petre Daea

Publicat

on

De catre

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la o întâlnire pe care a avut-o cu primarii din judeţul Vaslui, că 2019 este anul investiţiilor în România.

O parte dintre primarii din judeţ i-au prezentat premierului problemele cu care se confruntă şi au cerut sprijin. Printre edilii prezenți la ședință s-au aflat și câțiva turmentați. Cum primarii au fost nevoiți să o aștepte pe Dăncilăaproximativ trei ore, unii dintre ei s-au plictisit și au mers să se răcorească. Când a ajuns premierul aceștia erau bine aghezmuiți și au avut chef de vorbă. Benone Pletea, primarul din Ibănești, a fost la un pas să cadă pe scări în momentul în care urca spre sala de ședință. Când a ajuns în sala a vrut să le arate tuturor cât de competent este, s-a înscris la cuvânt, a luat microfonul și a început spectacolul. Imaginile video nu mai au nevoie de niciun comentariu. 

Primarul Benone Pletea este cel care a fost prins copiind la BAC. El a fost dat afara de la examenul de bacalaureat, fiind prins in timp ce copia de zor subiectele la limba si literatura romana. Absolvent la fara frecventa al Grupului scolar „Marcel Guguianu” din Zorleni, primarul a fost repartizat sa sustina bacalaureatul la centrul de examen din aceeasi localitate. 

Edilul de la Ibanesti nu este la prima abatere. In 2004, reprezentantii ITM au descoperit trecuta in cartea sa de munca o diploma universitara falsa. Potrivit documentului contrafacut, Pletea era economist, absolvent al ASE, desi avea doar 10 clase. Pentru diploma falsa, primarul Pletea a fost condamnat de prima instanta la un an de inchisoare, cu suspendare. 

Si primarul Petrica Simiuc de la Todiresti a venit in stare avansata de ebrietate la sedinta. Unii colegi s-au distantat de edil sustinand ca “duhneste a alcool”. Acesta le cerea reprezentantilor media sa ii faca poze pentru a vedea lumea cat de frumos si destept este. 

Citeste in continuare

StiriEst

Dancila crede ca PSD va castiga alegerile si spera ca Dragnea sa nu fie condamnat

Publicat

on

De catre

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, cu ocazia unei vizite în judeţul Vaslui, că speră într-o decizie corectă a magistraţilor în cazul dosarului lui Liviu Dragnea, care să nu aibă influenţe politice. Ea a spus că nu comentează amânarea sentinţei până după alegerile europarlamentare. 

‘Nu am de ce să comentez acest lucru. Este un lucru care ţine de justiţie, eu nu am făcut niciodată comentarii legate de justiţie, dar sper ca justiţia să aplice corect, să nu fie o judecată din punct de vedere politic. Nu avem ce să comentăm despre deciziile pe care le ia justiţia’, a afirmat Viorica Dăncilă. 

Întrebată dacă s-ar impune schimbarea conducerii PSD, în cazul în care partidul nu ar obţine scorul dorit la alegerile europarlamentare, Dăncilă a spus că nu doreşte să facă scenarii şi că ‘are convingerea că PSD va obţine un scor bun la europarlamentare’. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. 

La ultimul termen al procesului, care s-a desfăşurat luni, reprezentantul DNA a cerut ca Dragnea să fie condamnat şi pentru instigare la fals intelectual, iar pedepsele aplicate acestuia să fie orientate spre mediu şi nu spre minim, aşa cum a apreciat instanţa de fond.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est