CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Dupa aproape zece ore de asteptare bolnavii dependenti de dializa au fost scosi din nameti! Misiunea drumarilor a fost una dificila!

Publicat

in

Doua echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui au intervenit cu o autofreza multifunctionala si cu o autosenilata pentru salvarea a trei persoane ramase izolate in localitatea Arsura.

S-a intervenit pe un segment al drumului judetean DJ 284, dintre localitatiile Ghermanesti si Arsura, unde o ambulanta a fost solictata sa preia doua persoane care necesitau dializa iar a alta fiind solicitata sa acorde asistenta medicala unei persoane cu colica renala si hipertensiune, nu puteau avansa mai departe deoarece au ramas inzepezite. S-a actionat cu o autofreza de Sectia de pompieri Husi si o autofreza de la Drumuri judetene pentru degajarea drumului, facilitand astfel accesul ambulantelor la persoanele ramase izolate precum si transportarea acestora in siguranta la spital.

In sprijin a fost prezenta si o autosenilata pentru salvare a Detasamentului de pompieri Vaslui, aceasta avand o capacitate marita de trecere, fiind pregatita sa intervina in cazul ca nu se putea evacua zapada de pe drumul de acces in localitate.

Concomitent, s-au intreprins si actiuni de deszepezire si de verificare a viabilitatii drumurilor ocolitoare care permit accesul in localitate, in urma carora s-a constatat ca localitatea Arsura nu este izolata, circulatia rutiera in si dinspre aceasta fiind posibila.

STIREA INITIALA

Doua persoane din judetul Vaslui, dependente de dializa nu pot fi preluate de ambulantele private. Utilajele de deszapezire lucreaza la deblocarea drumului dintre localitatile Cumpene si Ghermaneshti inca de dimineata. Se incearca deblocarea celor două persoane si pe o altă rută, pentru ca pacienţii să nu fie puşi în pericol. Alte aproximativ 20 de drumuri comunale care leaga diferite localitati sunt inchise circulatiei. Potrivit reorezentantilor CJ în continuare pe dumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. „Sunt două persoane care trebuie să ajungă la dializă. Se lucrează în zonă şi sperăm ca în cel mult două ore să putem rezolva situaţia. Încercăm să scoatem cele două persoane pe o altă rută, pentru ca pacienţii să nu fie puşi în pericol”, a declarat vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

Populare