Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Descinderi ale procurorilor DIICOT la Negresti. Vizat este un tanar acuzat a clonat mai multe carduri ale unor persoane din Moldova

Publicat

in

Luni, procurorii DIICOT si politistii BCCO au  efectuat de 25 de perchezitii domiciliare pe raza  mai multor judete, inclusive in vaslui. Actiunea procutorilor de la crima organizata a vizat destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea de infractiuni  informatice si spalare de bani. In judetul Vaslui procurorii DIICOT au descins la cateva adrese din orasul Negresti. Un individ din zona, este suspectat  ca in perioada 2013- 2015, a facut parte dintr-un grup infractional organizat cu componente transnationale in vederea savarsirii de infractiuni prin falsificarea cardurilor bancare cu ajutorul unor echipamente dedicate si efectuarea de retrageri neautorizate, cu obtinerea unor insemnate profituri materiale, in special din tari ale Uniunii Europene, dar si din state din afara UE precum Norvegia, Elvetia, Republica Moldova, Columbia, Argentina, Thailanda, Coreea de Sud. Tanarul este din negresti, dar locuieste in judetul Iasi. Acesta este acuzat de clonarea mai multor carduri, ale unor persoane din zona Moldovei. Luni, 11 ianuarie, procurorii DIICOT si politistii BCCO au efectuat mai multe perchezitii in orasul Negresti. In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca  dispozitivele confectionate artizanal erau montate pe diferite tipuri de ATM-uri pentru obtinerea datelor confidentiale ale cardurilor bancare, activitate urmata de rescrierea acestor date informatice pe carduri blank si retragerea frauduloasa de numerar  de la bancomate. Investigatiile procurorilor au scos la iveala faptul ca grupul infractional organizat a  obtinut date confidentiale de la un numar de aproximativ  7.000 de carduri bancare. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Covasna au fost duse, in vederea audierii, un numar de 22 de persoane. Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii.

Click pentru a comenta

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.