CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarii nu au bani pentru cofinantarea proiectelor europene si pot pierde milioane de eruo. Iata ce face Consiliul Judetean

Publicat

in

In ultima perioda sefii Consiliului Judetean Vaslui au purtat discutii cu primarii din judet pe tema bugetului pentru anul in curs. Potrivit sefilor de la judet edilii localitatilor vasluiene vor bani pentru investitii. Unii solicita fonduri fie pentru a le finaliza pe cele vechi, fie pentru a demara altele noi.

Vicepresedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, sustine ca unele consultari cu primarii s-au facut inca de anul trecut. Fiecare edil a precizat pentru ce ar avea nevoie de bani. “Consultarile sunt facute din luna decembrie, am discutat cu totI primarii sI am solicitat documente de la acestia. Prioritatea numarul unu a fiecarui edil este cofinantarea proiectelor cu bani europeni. Daca nu au asigurata aceasta parte de cofinantare sunt in pericil sa piarda proiectele sI ca atre sa nu mai faca investitii pe drumuri, apa, canalizare. Toti primarii au anumite proiecte si programe care solicita cota de cofinatare.  Lucru de care vorbim de ani de zile. Va fi asigurata acesta cota de cofinatare si investitiile din bugetul propriu care se fac si cu bani veniti de la bugetul judetului”, a spus Vasile Mihalachi, vicepresedinte CJ. Acesta mai sustine ca fata de anul trecut, bugetul judetului va atrage mai multi bani europeni. Daca in 2014 sI 2015 judetul Vaslui a cheltuit peste 50 de milioane de lei din fondurile Uniunii Europene, pentru 2016, in estimarea veniturilor care vor fi realizate la buget, Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a trecut o suma 30 la suta mai mare.

Populare