Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ginerele regelui asflatului, afaceristul Emila Savin, acuzat ca a calcat cu masina de teren un cioban, a scapat de orice interdictie. Iata ce decizie au luat judecatorii vasluieni

Publicat

in

Decizie scandaloasa a judecatorilor vasluieni. Acestia au hotarat din oficiu revocarea masurii controlului judiciar luata fata de ginerele regelui asfaltului, acuzat de omor, fara ca procurorii sau inculpatul sa ceara acest lucru. Cornel Selaru, ginerele omului de afaceri vasluian Emil Savin, a fost arestat preventiv inurma cu un an si jumatate, fiind acuzat ca a calcat intentionat cu o masina de teren un cioban surprins cu oile intr-un lan cu grau. In masina de teren apartinand lui Emil Savin se afla in momentul incidentului si omul de afaceri. Initial s-a vorbit despre faptul ca acesta ar fi fost la volan, dar in timpul anchetei ginerele sau a declarat ca el conducea masina. Procurorii nu isi explica ce i-a determinat pe judecatorii Tribunalului Vaslui sa ia o astfel de decizie si au anuntat ca o vor ataca. Ginerele regelui asfaltului, Cornel Selaru, a stat in arest preventiv zece luni, dupa care a fost plasat in arest la domiciliu si mai apoi sub control judiciar. Acum cel care este acuzat ca a omorat intentionat un om, scapa de orice interdictie. ”In baza art.208 alin.2 Cod pr.penala raportat la art. 242 alin.1 Cod pr. penala, revoca – din oficiu – masura preventiva a controlului judiciar dispusa prin Decizia nr.75 din 24 iunie 2015 a Curtii de Apel Iasi si mentinuta succesiv, fata de inculpatul Selaru Cornel, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de omor prevazuta de art. 188 Cod penal. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare”, se arata in hotararea Tribunalului Vaslui. Articolele la care face trimitere instanta vasluiana arata ca decizia revocarii controlul judiciar are la baza incetarea temeiurilor avut in vedere cand s-a luat aceasta masura, respectiv au aparut imprejurari noi din care reiese nelegalitatea masurii.
Va reamintim ca in vara anului 2014, Ion Tigheciu (42 de ani), un cioban sarman din Vaslui, si-a pierdut viata, dupa ce a fost calcat cu masina intr-o seara pe un camp. In masina se aflau omul de afaceri vasluian Emil Savin (supranumit Farmazon), insotit de ginerele sau, Cornel Selaru. Afaceristul nu a sunat atunci la 112 ci la seful de post al comunei Blagesti, caruia i-a spus ca a calcat un om cu masina si l-a intrebat daca il poate transporta la spital. Ulterior, Savin si-a schimbat declaratia, spunand ca, de fapt, ar fi afirmat ca ginerele sau a calcat victima. Ion Tigheciu a fost transportat cu masina lui Farmazon la spitalul din Murgeni, unde a si decedat. Medicii legisti au stabilit ca victima a decedat in urma impactului cu autoturismul de teren. Barbatul a fost strivit, toate organele interne, coastele si coloana vertebrala fiind fracturate. A doua varianta! Accidentul a avut si un martor, un al doilea cioban, Ilie Hordu, care sustine ca Savin conducea autoturismul de teren Toyota Tacoma. Barbatul a declarat ca atat Savin, cat si ginerele sau au coborat din masina si i-au luat la bataie, pe motiv ca pasc oile in graul lor. Daca Ilie Hordu a scapat refugiindu-se la stana, victima, Ion Tigheciu, a luat-o la fuga pe camp, fiind urmarit de masina afaceristului. Ginerele lui Farmazon a luat intreaga responsabilitate, sustinand in fata anchetatorilor ca, de fapt, el s-ar fi aflat la volan. Cornel Selaru a declarat ca l-a calcat pe cioban in lanul cu grau, motivand ca nu l-a vazut, insa in zona respectiva nu a fost descoperita nicio urma de sange. Criminalistii au descoperit o balta de sange intre cele doua lanuri de grau, intr-o zona fara vegetatie, indiciu clar ca acolo a fost strivit cu masina ciobanul.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.