Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Veste trista pentru Florentina, copila care ani de zile a fost hranita doar cu apa si pufuleti. Tatal vrea sa ii faca rau in continuare!

Publicat

in

Florentina, fetita din localitatea vasluiana Solesti care pana la varsta de patru ani a fost crescuta cu apa sI pufuletI a implinit sase ani. Copila a ajuns in urma cu doi ani in stare grava la spital
Cantarind doar 5 kg. De ziua ei a fost aniversata de cadrele medicale ale Spitalului de copii “SF Maria” din Iasi. Asistentele si medicii care au ingrijit-o i-au facut un tort sI i-au adus cadouri. In prezent Florentina se afla in plasament la un medic rezident care de mai bine de un an de zile iI poarta de grija. Acesta este al 2-lea an consecutiv in care fetita este sarbatorita de cadrele medicale. In urma cu doi ani, minora a ajuns la spital malnutrita si in coma, dupa ce mama ei a hranit-o doar cu apa, ceai si pufuleti . Ea nu putea sa mearga si nici sa vorbeasca, dar viata ei s-a schimbat radical. Acum copila se afla in grija unor oameni care o iubesc sI alaturi de care se bucura de viata. “Este o bucurie pentru noi ca am revazut-o pe Flori, evolutia ei este extraordinara. Familia actuala o iubeste, fericire care i-a lipsit in anii anteriori”, a declarat Gina Munteanu, asistenta Spitalul de Copii “Sf.Maria Iasi”. Impresinat de drama fetitei, medical resident, Maia Tudose a decis sa o adopte, insa demersul este anevoios. SI asta din cauza ca tatal copilei nu vrea sa isI dea acordul. “S-au purtat mai multe discutii cu tatal ei dar el nu vrea sa semneze acea declaratie. Noi nu vrem sa ajunga in grija tatalui sI vom cauta dreptatea in instanta”, a declarat femeia. Cadrele medicale sustin ca tatal Florentinei nu s-a interesat niciodata de soarta ei. S-a ajuns acum intr-o situatie delicata din cauza ca in tara noastra, legea adoptiilor copiilor stipuleaza ca, desi unii parinti au fost decazuti din drepturi pentru neglijenta sau pentru rele tratamente aplicate minorilor, tot ei decid soarta copilului. Astfel, Florentina nu poate fi infiata de medicul rezident cu care locuieste, deoarece tatal copilei nu si-a dat acordul. „Potrivit Legii 272/2004, parintii decazuti din exercitiul drepturilor parintesti isi conserva totusi dreptul de a consimti la adoptia propriului copil. Acesta este singurul drept pe care si-l mentin odata cu decaderea din drepturile parintesti”, a declarat Irina Cimpeanu, purtator de cuvant al DGASPC Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.