Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ambulanta nu a putut ajunge la gravida din Vutcani! Femeia a nascut in sat, iar fatul a murit. Misiunea de salvare a durat cateva ore!

Publicat

in

Misiune disperata de salvare a unei gravide noaptea trecuta in localitatea vasluiana Vutcani. Echipajul de prim ajutor al ambulantei chemat pentru femeia de 26 de ani, insarcinata in luna a 7-a, a ramas blocat in nameti,  in ciuda faptului ca un utilaj de deszapezire i-a croit drum. Cadrele medicale s-au oprit la aproximativ 15 km distanta de locul solicitarii si a fost chemata in ajutor o senilata de la ISU. Doar asa au reusit sa parcurga traseul introienit pana in Vutcani, la centrul de permanenta, unde medicul de garda a asistat femeia la nastere. Din pacate, baietelul nu a putut fi salvat, in ciuda eforturilor facute de medici. Dupa aproximativ 2 ore de drum anevoios medicii de la ambulanta au preluat lehuza si au transportat o la Spitalul de Urgenta Vaslui. Zeci de drumuri care fac legatura intre sate sunt blocate de nameti, iar munca drumarilor este ingreunata de vantul care bate in rafale de peste 50 de km pe ora si spulbera zapada. Si drumul national Murgeni Berezeni Husi este blocat. Din cauza vremii nefavorabile toate scolile din mediul rural sunt inchise.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.