Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Trafic ingreunat pe mai multe drumuri. Cele mai multe probleme sunt in satele indepartate unde salvarile ajung foarte greu la bolnavi

Publicat

in

In unele zone din judet utilajele de deszapezire lucreaza de doua zile pentru a debloca drumurile. Consiliului Judetean Vaslui cauta solutii sa monteze parazapezi sau sa amenajeze perdele de protectie pe cele cateva drumuri care se blocheaza in fiecare iarna

Cateva  mii de oameni sunt prizonieri in nameti de mai bine de 48 de ore. Daca nu au provizii de alimente sau lemne, sunt condamnati la frig si foame. Mai grava este situatia daca au nevoie de ajutor medical. In prezent in judetul Vaslui  nu este blocat niciun drun national sau judetean, dar pe multe din drumurile  comunale care fac legatura intre satele mai indepartate de centrele de comuna este imposibil de circulat. Mai sunt probleme la aceasta ora pe drumuri comunale din estul judetului, in apropiere de vama Albita, dar si in zona Barlad, in localitatea Coroiesti, de exemplu. Aici drumarii incearca de mai bine de 30 de ore sa deszapezeasca drumurile. Orice solicitare venita de la bolnavii din satele indepartate reprezinta o adevarata provocare pentru cei de la Serviciul de Ambulanta. Aproape 15 misiuni de salvare care au durat si cate 8 ore unele dintre ele, au fost inregistrate in judet in ultimele doua zile.

Drumuri cu probleme

Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, in judet exista opt astfel de drumuri, care se blocheaza in fiecare sezon rece. Sunt cateva zone cu probleme in care drumurile se blocheaza frecvent sI este neaparat necesar sa plantam perdele de protectie sau sa punem parazapezi. Acest lucru ar usura foarte mult munca drumarilor. “Purtam discutii sI cu cei de la SC Lucrari Drumuri si Poduri, pentru a vedea care sunt costurile pentru aceste lucrari. Cel mai simplu si cel mai putin costisitor ar fi sa plantam copaci pe marginea drumurilor, dar fiindca s-a pornit prost cu legile privind retocedarile terenurilor si nu s-a tinut cont ca anumite portiuni trebuie sa ramana publice”, a declarat Vasile Mihalachi. Vicepresedintele CJ Vaslui spune ca cetatenii sunt destul de reticenti sI nu accepta sa planteze copaci pe terenurile lor, motiv pentu care institutia a renuntat temporar la achizitionaarea puietului. Vasile Mihalachi s-a declarat multumit de felul in care s-a facut deszapezirea pe drumurile din judet si sustine ca drumarii si-au facut treaba. Acesta sustine ca se putea actiona sI mai rapid daca viscolul nu ar fi fost atat de puternic. “Activitatea de deszapezire putea sa fie facuta si mai bine, dar conditiile meteo au fost neprielnice. Am avut mare noroc de primarii care au achizitionat buldoexcavatoare si care ne-au venit in ajutor cu aceste utilaje, altfel nu am fi facut fata”, a precizat Vasile Mihalachi. La nivelul judetului Vaslui in 20 de comune au fost achizitionate buldoexcavatoare prin proiecte cu finantare europeana.

 

 

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.