CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Decizie fara precedent care ii vizeaza pe parintii copiilor cu handicap

Publicat

on

Veste buna pentru parintii copiilor cu handicap grav sau accentuat si ai celor cu gradul I de invaliditate. Potrivit noilor reglementari legislative acestia vor fi scutiti de plata impozitului pe cladirea de domiciliu si pe terenul aferent acesteia, precum si de plata impozitului pe autoturism. Conform legii, de taxe si impozite pe cladirile detinute in proprietate sunt scutite atat persoanele, cat si reprezentantii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat sau a celor cu gradul I de invaliditate, scutire ce se aplica si in cazul proprietatii de teren. Codul Fiscal prevede facilitati si in ceea ce privesc mijloacele de transport aflate in proprietate, scutirea platii de impozit, doar a unui singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului. Persoanele indreptatite sa beneficieze de scutirea de plata unor taxe sI impozite trebuie sa prezinte dosarul copilului cu handicap autoritatilor.  ”Un copil cu handicap are nevoi special, de o atentie speciala. Parintii care au astfel de copii, au chletuieli mai mari. De asta noi consideram ca aceasta scutire prevazuta de noul Cod Fiscal este benefica. In general familiile copiilor cu handicap nu sunt familii cu posibilitati financiare. De aceasta masura beneficiaza atat parintii de drept cat si asistentii maternali care au in grija unul sau chiar doi copii cu astfel de probleme de sanatate”, a declarat Ionel Armeanu Stefanica, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Vaslui.

StiriEst

Sase cazuri noi de COVID! Un om a murit. Se discuta restrictionarea din nou

Publicat

on

De catre

Județul Vaslui înregistrează tot mi multe cazuri noi de infecții cu coronavirus. Practic în ultima săptămână au fost raportate zilnic noi îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore au fost depistate șase cazuri noi: cinci la Vaslui și unul la Bârlad. De asemenea, un pacient internat la Spitalul din Bârlad, la Secția ATI, ventilat mecanic, a murit. 

În județul Vaslui au fost înregistrate peste 30 de cazuri noi în mai puțin de o săptămână. Miercuri au fost înregistrate 11 cazuri noi, joi 12, iar vineri 5, iar sâmbătă 6. Printre infectații cu noul coronavirus se află și un medic veterinar, soția și soacra acestuia. Cel mai probabil cei trei s-au infectat în urma unui sejur pe litoral.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, dr. Raed Arafat, a declarat la TVR, referindu-se la numărul mare de noi cazuri de COVID-19, că “dinamica este crescătoare, nu este sub control”.

“Aceste date ne spun că situaţia este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există şi transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot şi ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, atrage atenţia şeful DSU la stiri.tvr.ro.

Arafat afirmă că, pentru a rupe lanţul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile – purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

“Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricţii, este discutată în acest moment intenţia restricţionării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanţare şi de purtare a măştii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat dr. Arafat.

Şeful DSU a adăugat că principala provocare acum este dată de faptul că, odată cu creşterea numărului cazurilor, va creşte şi numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, ceea ce pune pune presiune pe sistemul sanitar.

Până astăzi, 12 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.07.2020 (10:00) – 12.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 1 deces la o persoană de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Citeste in continuare

StiriEst

Amant filmat cum fuge dezbracat pe o strada. Bărbatul a fost prins in flagrant- VIDEO

Publicat

on

De catre

Bărbatul care şi-a prins soţia în pat cu altcineva a avut o reacţie incredibilă. Pur şi simplu, i-a luat amantului hainele şi i-a spus să plece. Apoi l-a urmărit cu maşina şi a filmat toată aventura ce a stârnit uimirea trecătorilor, scrie Adevarul.ro. 

Aventură amoroasă cu final neaşteptat, care stârneşte hohote de râs, la Craiova. Un bărbat a fost văzut alergând complet dezbrăcat pe stradă după ce, prins de un soţ înşelat, a fost dat afară, în pielea goală, din casă.

Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute. Cei doi soţi locuiesc în cartierul craiovean Cernele şi au un magazin chiar în faţa casei. Omul era la prăvălie, dar la un moment dat a intrat în casă.

A fost momentul în care şi-a surprins soţia dezbrăcată, alături de un alt bărbat. Calm, i-a luat acestuia hainele şi i-a cerut să plece imediat din dormitor. Disperat, amantul a zbughit-o afară şi a luat-o la fugă pe străzi. Soţul a scos telefonul şi a început să-l urmărească în timp ce-l filma.

VIDEO

În maşină, alături de soţ a urcat şi un prieten. Cei doi au dat drumul la muzică şi l-au filmat pe bărbatul care fugea pe străzi în pielea goală aproape trei kilometri.

Citeste in continuare

StiriEst

Doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. Corneliu Onila a ravnit la aceasta functie, dar a ajuns in arest

Publicat

on

De catre

Doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţă că au fost desemnaţi doi ierarhi candidaţi pentru slujirea de arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Aceștia sunt părintele Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor şi părintele Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Sâmbătă, la Reşedinţa Mitropolitană din Iaşi, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

“Au participat: IPS Teofan, IPS Ioachim, PS Ignatie, PS Calinic Botoşăneanul şi PS Damaschin Dorneanul.

Ca urmare a mutării la cele veşnice a vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Pimen şi a necesităţii alegerii unui nou chiriarh, membrii Sinodului mitropolitan au desemnat doi candidaţi”, informează Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Ierarhii Sinodului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au întrunit apoi la Centrul eparhial Iaşi, în şedinţă specială de consultare cu membrii clerici şi mireni ai Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În urma votului s-a decis menţinerea listei candidaţilor, stabilită de Sinodul mitropolitan, nepropunându-se un al treilea candidat. Astfel, au ramas doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

“Propunerile pentru slujirea de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor au fost înaintate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În şedinţa de lucru din data de 21 iulie 2020, va alege pe întâistătătorul acestei eparhii. Rugăm pe Atotmilostivul Dumnezeu să rânduiască în slujirea de Arhiepiscop pe păstorul cel mai potrivit”, a adăugat Mitropolia.

Corneliu Onila ar fi vrut locul lui ÎPS Pimen

Funcția a fost vânată și de fostul episcop Corneliu Onilă. Imediat după ce ÎPS Pimen a fost confirmat cu noul coronavirus, fostul ierarh a făcut presiuni la București să fie uns arhiepiscop. Curios este că între timp, Onilă a fost arestat într-un dosar în care este cercetat pentru act sexual cu minori. Unele voci susțin că mai marii BOR au vrut să îl sperie pe Onilă. Curios este că acesta a fost eliberat din arest la câteva zile. Procurorii Curţii de Apel Iaşi îl acuză de viol şi abuz sexual, impotriva unui fost elev al său.

Şi fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale, Sebastian Jutaru, este acuzat. Tot de viol si abuz sexual asupra altor elevi ai seminarului, în acelaşi scandal.

E vorba de fapte de abuz sexual ce ar fi fost comise in perioada 2016-2017. La momentul agresiunilor, victima, Denis T. avea 17 ani.

Corneliu Bârlădeanul a fost suspendat din funcţie în vara anului 2017. Atunci au apărut înregistrări video în care el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist. Acesta a devenit între timp preot cu parohie în Vaslui. La rândul său, ierarhul a acuzat trei preoți de șantaj cu imaginile respective. Despre ele s-a spus iniţial că sunt trucate. Ei au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Fostul episcop de Huşi s-a retras apoi  la Mănăstirea Văratec.

Ana IOSIF

În articolul:

Doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. Corneliu Onila a ravnit la aceasta functie, dar a ajuns in arest

Citeste in continuare

StiriEst

28 de vasluieni infectati in trei zile! Un medic veterinar si familia lui se afla printre ei

Publicat

on

De catre

28 de vasluieni infectati in trei zile! La nivel național au fost raportate sâmbătă 698 de cazuri noi. Este cel mai grav bilanț zilnic de la începutul pandemiei în România. Cu toate acestea, trei județe din România nu au înregistrat niciun caz nou de infectare în ultimele 24 de ore.

Niciun caz la Botoșani

Unul dintre acestea este Botoșani, aflat printre județele cu cele mai multe cazuri de Covid-19 – 1.070 – număr care a rămas neschimbat în ultima zi.

Nici Satu Mare și Sălaj nu au înregistrat noi îmbolnăviri de Covid-19. 

Crește numărul cazurilor la Vaslui! 28 de vasluieni infectati in trei zile!

În județul Vaslui au fost înregistrate 28 de cazuri noi în doar trei zile. Miercuri au fost înregistrate 11 cazuri noi, joi 12, iar vineri 5. Printre infectații cu noul coronavirus se află și un medic veterinar, soția și soacra acestuia. Cel mai probabil cei trei s-au infectat în urma unui sejur pe litoral.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

1. Alba 491
2. Arad 713
3. Argeș 1.284
4. Bacău 744
5. Bihor 707
6. Bistrița-Năsăud 625
7. Botoșani 1.070
8. Brașov 1.950
9. Brăila 287
10. Buzău 772
11. Caraș-Severin 126
12. Călărași 200
13. Cluj 753
14. Constanța 534
15. Covasna 328
16. Dâmbovița 885
17. Dolj 386
18. Galați 1.220
19. Giurgiu 283
20. Gorj 405
21. Harghita 372
22. Hunedoara 706
23. Ialomița 521
24. Iași 1.063
25. Ilfov 886
26. Maramureș 232
27. Mehedinți 256
28. Mureș 808
29. Neamț 1.000
30. Olt 365
31. Prahova 732
32. Satu Mare 82
33. Sălaj 121
34. Sibiu 696
35. Suceava 4.162
36. Teleorman 179
37. Timiș 585
38. Tulcea 201
39. Vaslui 226
40. Vâlcea 103
41. Vrancea 1.222
42. Mun. București 3.761
43. – 37
TOTAL 32.079

În articolul:

28 de vasluieni infectati in trei zile! Un medic veterinar si familia lui se afla printre ei

Citeste in continuare

StiriEst

Catelusa eroina care alapteaza 18 pui! 9 ai ei si inca 9 abandonati

Publicat

on

De catre

Catelusa eroina care alapteaza 18 pui! O căşeluşă de la Adăpostul Public pentru Animale Abandonate din Constanţa, de pe pe strada Vârful cu Dor nr. 5, a ajuns să alăpteze 18 pui, după ce angajaţii centrului au găsit nouă pui aruncaţi pe marginea drumului.

Căţeluşa avea deja nouă pui ai ei, iar acum este mamă grijulie pentru 18. Cei nouă căţeluşi găsiţi abandonaţi au fost hrăniţi cu seringa de angajaţii centrului, înainte să-i fie daţi în grijă mamei adoptive.

Atât căţeluşa, cât şi cei 18 pui sunt disponibili pentru adopţie, informează centrul. Puteţi suna la numărul de telefon 0733.045.213 sau puteţi trimite un email la adresa: animale.abandonate@primaria-constanta.ro

În articolul: 

Catelusa eroina care alapteaza 18 pui!

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est