Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Salvarea bolnavilor de cancer, ramasi fara medic si fara tratament, vine la de la Consiliul Judetean

Publicat

on

Sectia de oncologie a Spitalului Judetean din Vaslui a fost inchisa, dupa ce singurul medic a plecat sa lucreze intr-o clinica privata. Astfel pacientii au fost externatI fortat din spital sI au ramas fara tratament. Spitalul de Urgenta din Vaslui chiar daca dispune de citostatice pentru bolnavii care incepusera tratamentul, nu mai are cine sa supravegheze administrarea lor. Bolnavii externati trebuie sa fact periodic naveta la Iasi. in judetul Vaslui sunt aproape 8.000 de oameni diagnosticati cu cancer. Conducerea celei mai mari unitatI sanitare din judet a cerut ajutor de la Ministerul Sanatatii si de la alte spitale din Moldova, dar deocamdata nici un medic nu s-a aratat dispus sa se angajeze pe postul ramas liber de la Vaslui. „La momentul actual nu se mai interneaza niciun pacient pentru chimioterapie. Pacientii oncologici, cred ca se gasesc in situatia de a se vedea condamnati a doua oara. Situatia e dramatica”, a declarat directorul Spitalului Judetean Vaslui, Leila Croitoru. Autoritatile au incercat sa transfere un medic de la Iasi la Vaslui insa niciunul dintre cei zece specialisti nu a vrut sa se transfere. Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui cauta acum solutii pentru rezolvarea situatiei. Presedintele institutiei, Dumitru Buzatu, sustine ca se are in vedere ca in scurt timp sa fie contractate servicii medicale pentru ca bolnavii de cancer sa poata primi tratamentul de care au nevoie. Pana cand acest lucru va fi posibil pentru o parte dintre pacienti se va asigura transportul in judetul Iasi. “Ni s-a adus la cunostinta aceasta problema sI incercam sa gasim urgent o rezolvare. Transportul pacientilor la Iasi este o solutie temporara si nu la indemana multor dintre pacientii bolnavi de cancer, care sunt in stare grava si nu sunt transportabili. Vom contracta o serie de servicii medicale, astfel incat pacientii sa beneficieze de tratament in judetul Vaslui. Precizez ca Spitalul Judetean are doi rezidenti oncologi, care cu siguranta vor veni sa lucreze in unitatea sanitara”, a declarat presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Astfel, de saptamana viitoare, va fi pus la dispozitie un microbuz pentru pacientii bolnavi de cancer care necesita tratament urgent. Bolnavii vor merge in judetul vecin pe baza unor programari, la Institutul Oncologic.

StiriEst

Accident cu patru victime. O fetita este in stare grava

Publicat

on

De catre

Grav accident de circulatie in dreptul licalitatii Costesti din judetul Vaslui. Doua masini sunt implicate, iar in urma coliziunii au rezultat patru victime printre care doi copii. O fetita in varsta de 5 ani este in stare grava, iar medicii de la salvare au solicitat interventia elicopterului SMURD. Fata are o ruptura de splina si va fi transportata la Iasi. 

“Mă aflam întâmplător în zonă și am nimerit în mijlocul unui accident rutier la Stâna Costești. Erau patru victime doi adulți și doi copii. Cel mai grav o fetiță de 5 ani cu traumatism toracoabdominal și șoc hemoragic. A fost stabilizată de un echipaj B2 de la SAJ , predată apoi la TIM și preluată în final de elicopter și dusă la Iași”, a spus medicul Dan Ungureanu.

Citeste in continuare

StiriEst

Elev electorcutat la scoala. A bagat incarcatorul de la telefon in priza, apoi in gura

Publicat

on

De catre

Un elev in varsta de de 14 ani, din judetul Vaslui, s-a electrocutat la scoala. Copilul si-a conectat incarcatorul telefonului la priza de 220W iar capatul l-a bagat in gura. 

Incidentul s-a petrecut la scoala din localitatea vasluiana Gârdesti. Elevul in varsta de 14 ani a vrut sa faca o gluma in fata colegilor. Si-a conectat incarcatorul telefonului la priza din sala de clasa, iar capatul l- a bagat in gura. A cazut la podea si a ramas fara cunostinta cateva minute. Alertati de tipetele copiilor, profesorii au sunat la 112, iar un echipaj de la Serviciul de Ambulanta a fost trimis la fata locului. Copilul a fost gasit constient, a fost preluat de catre echipajul medical si transportat la spital, el avand o rana pe limba.

Citeste in continuare

StiriEst

Un gălăţean și-a ţinut mama moartă în casă patru luni, pentru a-i încasa pensia

Publicat

on

De catre

Caz revoltător într-o comună din Galaţi! Un bărbat şi-a ţinut mama moartă în casă, timp de patru luni, pentru a-i încasa pensia.

Isprava a fost descoperită chiar de poştaşul care îi aducea banii femeii. Îngrijorat că nu o mai văzuse pe bătrână de mult timp, acesta a anunţat poliţia. Bărbatul este cercetat acum pentru ucidere din culpă. Oamenii legii nu exclud să-şi fi lăsat mama să moară.

Patru luni a locuit bărbatul cu mama moartă în casăşi nimeni nu a bănuit nimic. Ba chiar, la magazinul din sat, făcea cumpărături ca pentru doi. În tot acest timp, el a încasat pensia bătrânei, de 800 de lei. Pentru că în ultimul timp, femeia nu mai ieşise să ia banii, poştaşul şi-a dat seama că se întâmplă ceva ciudat şi a alertat poliţia.

Poliţiştii au mers imediat acasă la persoana în cauză şi într-una dintre încăperile locuinţei au găsit corpul neînsufleţit al femeii aflat într-o avansată stare de descompunere. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei – Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi

La audieri, bărbatul le-a spus oamenilor legii că bătrâna a murit din cauze naturale şi că i-a ascuns cadavrul pentru că nu avea bani de înmormântare. Vecinii cred însă altceva. Poliţiştii fac acum anchetă şi au deschis pe numele bărbatului dosar penal. Bătrâna mai avea doi fii, care sunt plecaţi la muncă în străinătate.  

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est