Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sute de oameni din satele izolate de nameti au fost deszapeziti abia astazi. Oamenii si-au hranit animalele cu mamaliga din care au mancat si ei

Publicat

in

In satul Fedesti, din judetul Vaslui, aproape 600 de persoane au ramas izolate timp de trei zile din cauza viscolului si a ninsorii puternice. Abia astazi au reusit autoritatile sa trimita utilaje in zona.

„Noi de aici, din ograda, n-am iesit deloc ca n-am avut cum, suntem batrani”, a declarat un localnic.

„Valeu, dar ce viscol, si acum e frig, nu mai pot. Paine n-a fost la magazine. Ieri n-a fost, azi n-a fost, am facut mamaliguta si la caini si am mancat si noi”, a adaugat alta localnica.

„Soarta face ca eu sa fiu dintr-un sat adiacent comunei Suletea si a fost blocat drumul. Am ramas doua zile aici, la Primarie”, a declarat primarul comunei suletea, Ciprian Tamas.

Dupa ce au fost retrase utilajele, au fost scosi la treaba localnii care primesc ajutor social. impreuna cu politia locala, oamenii au mers sa ajute persoanele in varsta

„Am avut familii..un vecin fara picior, o doamna cu mana in ghips, i-am taiat lemne, i-am asigurat apa, tot ce-i trebuie, ne-am deplasat pe ulita si la alte batrane”, a declarat Alexandru Ion.

In ultimele 48 de ore, aproape 30.000 de angajati MAI au intervenit in actiuni de deszapezire in toata tara. Peste 800 de oameni au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta.

 

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.