Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Spitalul din Negresti nu se mai deschide! O cladire a unitatii sanitare a fost preluata de Spitalul de Urgenta Vaslui

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Consilierii locali din orasul Negresti au aprobat, miercuri, darea in administrare catre Consiliul Judetean Vaslui pe o perioada de 49 de ani, a cladirii fostei maternitati de la Spitalul Negresti, unde urmeaza sa functioneze un centru pentru ingrijiri paliative. Dupa inchiderea Spitalului Orasenesc Negresti pe vremea guvernarii Boc, a inceput cosmarul pentru zeci de mii de bolnavi care s-au vazut in situatia de a merge la Vaslui sau la Iasi pentru tratamente. Autoritatile locale au cautat permanent solutii pentru redeschiderea spitalului, dar nicio masura concreta nu a fost luata, in acest sens. „Anul acesta vom preda in administrarea Consiliului Judetean trei cladiri, in vederea infiintarii unor sectii de Psihiatrie si Cronici si a unui centru de paliatie, pentru bolnavii care sufera de boli incurabile si au nevoie de tratament. Pentru moment, am predat cladirea fostei maternitati catre CJ Vaslui, urmând ca viitoarea structura sa functioneze ca o sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta. Vrem sa venim, astfel, in sprijinul pacientilor din Negresti si satele apropiate, pe care ii asiguram ca facem toate eforturile pentru ca ei sa beneficieze de asistenta medicala”, a declarat primarul orasului Negresti, Vasile Voicu. Cladirea fostei maternitati este la acest moment intr-un stadiu avansat de degradare, dar strucura de rezistenta este buna, fiind necesare investitii in amenajarile si dotarile interioare, lucrari la acoperisul imobilului si la aductiunea de apa-canal. Centrul de ingijire a bolnavilor suferinzi de afectiuni incurabile va avea un numar de 30 de paturi. Odata cu infiintarea acestei structuri vor fi create locuri de munca pentru 8 asistente medicale si 8 infirmiere, dar si pentru ingrijitori si brancardieri. Centrul va avea, de asemenea si bucatarie proprie.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Dupa inchiderea spitalului Negresti, in anul 2011, fostul Consiliu Local al orasului a decis concesionarea acestuia pe o perioada de 15 ani catre o firma din Bucuresti, despre care actuala conducerea a primariei sustine ca nu a respectat termenii contractuali. Ulterior a urmat un proces care a fost tergiversat si apoi suspendat. Dupa ce Tribunalul Vaslui a decis suspendarea procesului, magistratii de la Curtea de Apel Iasi au hotarat repunerea pe rol a procesului dintre Primaria Negresti si SC „Hospital Clinic dr. Filip” SRL Bucuresti pentru castigarea dreptului de folosinta al spitalului. Intre timp, fostul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi, medicul chirurg Iulian Serban a deschis la Negresti un centru medical, inaugurat in luna ianuarie. Acesta a spus la momentul deschiderii centrului medical ca eventuala redeschidere a spitalului public nu ar reprezenta ‘un pericol’. Autoritatile intentioneaza sa redeschida spitalul cu sectiile de
Pediatie, Boli Interne, dar si Compartiment de Primiri Urgente.
Personalul medical urmeaza sa fie, adus de la Vaslui.

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.