CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ambulantele SMURD au fost trase pe dreapta! Nu are cine sa le repare dupa ce s-au defectat

Publicat

on

Trei dintre cele sase ambulante SMURD din Vaslui au tras pe dreapta deorece s-au defectat si nu le pot fi efectuate reparatiile pe motiv ca nu mai exista un contract de service. Doua autospeciale medicale de intervenetie de tip B si una de tip C, cea din urma dotata cu terapie intensiva mobila, nu pot raspunde solicitarilor din pricina unor defectiuni tehnice. Problema este ca nici nu pot fi reparate deoarece, de la 1 ianuarie 2016, nu mai exista un contract de service cu vreo firma specializata. UPU-SMURD este in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui care sustine ca procedura de licitatie pentru atribuirea unui serviciu de reparatii a ambulantelor este inca in desfasurare. “Noi nu facem nimic altceva decat respectam procedura de licitatii, conform Ordonantei 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica. O firma a castigat licitatia, insa a aparut o contestatie si, pana la solutionarea acesteia, stam cu ambulantele trase pe dreapta”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. Procedura de finalizare a licitatiei va mai dura cel putin o luna.

StiriEst

Sapte cazuri noi de coronavirus in judetul Vaslui. Localitatile in care au aparut infectari

Publicat

on

De catre

Cresc cazurile de coronavirus in judetul Vaslui. Dupa o perioada de liniste, timp in care au explodat cazurile la nivel national, la Vaslui incep sa apara noi infectari. Sapte noi cazuri au fost confirmate in ultimele ore. Doua in zona Husi: unul la Stanilesti și unul in municipiul Husi. Un caz in comuna Stefan cel Mare, unul in comuna Munteni de Sus si trei in comuna Bacani.

La nivelul județului Vaslui, 173 de persoane au fost până acum infectate, iar 20 au deceda. Aproximativ 140 de pacienți s-au vindecat. 

Citeste in continuare

StiriEst

Licitatii pentru investitii in valoare de 27 milioane de euro

Publicat

on

De catre

În perioada următoare, Primăria Vaslui va implementa 7 proiecte cu fonduri europene, în valoare de 27 milioane de euro.

Toate contractele de finanțare sunt semnate cu Ministerul Dezvoltării și se află în diferite stadii de realizare.

Unul se referă la construcția unei creșe pe terenul care a aparținut fostei unități militare din centrul municipiului Vaslui, care a primit avizul IJSU și trece la etapa de organizare a licitației pentru adjudecarea execuției.

Un alt proiect face referire la contrucția unei grădinițe. Deja s-a obținut avizul ISU, iar obiectivul va fi ridicat pe SEAP pentru licitație.

Grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui, urmând ca gradinița din Cartierul 13 Decembrie care funcționează la parterul unui bloc să fie desființată.

Toate contractele de finanțare sunt semnate cu Ministerul Dezvoltării și se află în diferite stadii de realizare.

Un proiect este legat de construcția de case sociale pentru care s-a stabilit câștigătorul. Un altul face referire la construcția unui depou care este în faza de proiectare.

Pe transportul local, Primăria Vaslui mai are aprobat proiectul de dezvoltare a rutelor unde a fost desemnat câștigătorul, dar au fost depuse contestanții.

Alte două proiecte privesc extinderea Parcului Copou și investiții în construcția de ateliere școlare la Liceul ”Ion Mincu”.

Citeste in continuare

StiriEst

Comuna Lipovat are cea mai moderna sala de sport

Publicat

on

De catre

Cea mai nouă și mai modernă sală de sport din județul Vaslui se află în localitatea Lipovăț.

”Lucrările sunt realizate în procent de 99 la sută. Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, însă investiția arată bine. CNI a cerut constructorului să predea lucrarea în termen de 15 zile. Păcat că nu putem organiza o activitatea, fie și sportivă, pentru a deschide oficial porțile acestui edificiu. Noua sală de sport va fi folosită contracost de toți cei care doresc să dacă mișcare”, a spus primarul comunei Lipovăț, Valerian Hriscu.

Sala de sport are o suprafață construită de 1.405 mp, tribune cu 180 locuri, magazii pentru saltele și alte materiale necesare orelor de sport, grupuri sanitare, vestiare și dușuri.

Sala este dotată cu tabelă de marcaj electronică performantă, porți pentru handbal și fotbal, coșuri pentru baschet și fileu pentru volei și pentru tenis, astfel că se pot practica mai multe sporturi de echipă sau individuale. De asemenea, sala are sistem de sonorizare, climă, încălzire centralizată și detectoare de fum. 

Citeste in continuare

StiriEst

Rezultate Bacalaureat 2020

Publicat

on

De catre

În acest an, notele sunt publicate pe bacalaureat.edu.ro, până în ora 12.00, conform anunțului oficial. De asemenea, listele sunt afișate și în cele 1095 de licee din țară în care candidații au susținut examenul.

Listele cu rezultate, atât cele online, cât și cele tipărite sunt anonime, o decizie menită să ralieze examenul la regulile GDPR. Astfel, în locul numelor sunt afișate codurile care au fost repartizate fiecărui elev.

Depunerea contestațiilor

Pe 30 iunie între orele 16.00 – 20.00 și pe 1 iunie între orele 08.00 – 12.00, candidnemulțumiți de note și de media generală la Bacalaureat pot face contestație, inclusiv online. Contestația transmisă electroiic trebuie să conțină și o declarație-tip, în care candidatul menționează că a luat cunoștință de faptul că nota acordată la soluționarea contestației se poate modifica față de cea inițială prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinți sau reprezentanți legali.

În urma soluționării contestațiilor, rezultatele finale ale primei sesiuni de Bacalaureat din acest an vor fi anunțate pe 5 iulie.

Cum promovezi la Bacalaureat

Pentru a fi declarat promovat, este nevoie ca orice candidat să îndeplinească trei condiții, cumulativ:

– recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

– susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Sesiunea specială

La acest examen din prima sesiune au fost înscriși circa 155 de mii de candidați, dintre care 123.800 din promoția 2020. Dintre aceștia, excluzând proba de limbă maternă, cei mai puțini au fost prezenți la proba de limba română, adică 134.831. Cei mai mulți candidați au venit pentru a susține proba obligatorie a profilului, 138.104.

Examenul din acest an a fost afectat de epidemia de coronavirus, care a dus la închiderea școlilor, în martie. În premieră, probele scrise s-au desfășurat pe baza unei programe cu materii restrânse, din cauza faptului că nu s-au putut ține cursuri în semestrul al doilea. La examen, care a durat ca în fiecare an, 3 ore, pentru elevi a fost necesar să respecte o serie de măsuri de prevenție, pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Elevii absolvenți de clasa a XII-a care au fost în izolare sau carantină sau care nu au putut da probele din cauza temperaturii peste maximum-ul admis vor da o sesiune specială a Bacalaureatului, care va începe pe 6 iulie.

Citeste in continuare

StiriEst

Alte investii in comuna Stefan cel Mare: sala de sport cu 102 locuri si gaz metan

Publicat

on

De catre

În localitatea Ștefan cel Mare se construiește o sală de sport modernă. Proiectul este de Tip 2, iar finanțarea este asigurată de Compania Națională de Investiții. Sala va putea fi folosită pentru toate sporturile de echipă, cum ar fi handbal, volei, baschet, tenis de câmp și va avea o capacitate de 102 locuri.

”Constructorul este în grafic cu lucrările. Sperăm ca până la sfârșitul anului să facem recepția și să putem intra în ea. Este o sală necesară, atât pentru tinerii din comunâ, cât și pentru elevii școlii din Ștefan cel Mare”, a declarat primarul Mihai Moraru.Comuna Stefan cel Mare va avea, în scurt timp, toate facilitãtile oferite de viata de la oras, cu asfalt, canalizare si gaze. “Am dat ordinul de începere la lucrãrile de alimentare cu gaze naturale în comuna Stefan cel Mare, cel mai asteptat proiect al locuitorilor din comuna noastrã. Vor fi sute de gospodãrii care se vor bucura de gaze, la fel cum sunt si cei care locuiesc în Vaslui, de exemplu. Din 2016, am început demersurile pentru acest proiect care, iatã, acum prinde viatã în comuna noastrã, cu sprijinul presedintelui CJ Vaslui, care ne-a alocat suma necesarã pentru lucrãri. Mã întristeazã faptul cã acest proiect al comunitãtii noastre a rãmas în aer, prin desfiintarea Fondului de Dezvoltare si Investitii”, spune primarul Moraru. Edilul spune cã, fãrã cei 800.000 de lei primiti de la Consiliul Judetean, lucrarea nu s-ar fi putut realiza. “Am avut multe piedici, însã finantarea de la CJ Vaslui ne va ajuta sã avem gaze în case”, explicã Moraru.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est