Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Puica pleaca din functia de prefect mult mai bogat decat a venit! Un prefect slab, inlocuit cu altul si mai slab! Iata echipa aghiotantului Olteanu!

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Unul din cei mai slabi prefecti ai judetului Vaslui, copilul de casa al PSD, Andrei Puica, a fost schimbat din functie cu un alt personaj cel putin la fel de nepregatit pentru functia de reprezentant al guvernului in teritoriu. Este vorba despre liberalul Daniel Olteanu care a fost instalat, sâmbătă, în funcţie. Olteanu este fost director al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui. Cat timp a stat in fruntea institutiei respective, Olteanu si-a dovedit incompetenta. Acum a ajuns sef la judet. Aghiotantul fostului ministru penal, Cristian David, considera ca functia de prefect este egala cu un salariu baban, primit pentru statul degeaba, un jeep, un girofar si multe alte beneficii. Olteanu nu are nicio idee despre ce si cum ar putea face din postura de prefect astfel incat lucrurile sa se schimbe in bine in judet. Ordinele de destituire a fostului prefect, Andrei Puică şi de numire temporară în funcţie a lui Daniel Olteanu au fost citite de directorul general al Direcţiei Generale pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului, Constantin Mihart. Daniel Olteanu a fost din 2014 directoror al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui.
“Decizia numirii mele în funcţia de prefect mă onorează şi mă confirmă să confirm încrederea pe care premierul Dacian Cioloş a avut-o în mine, pentru care îi mulţumesc. Ca prefect îmi voi desfăşura activitatea cu aceeaşi determinitate ca până acum. Îi asigur de sprijinul meu pe colegii din Instituţia prefectului, pe reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai serviciilor deconcentrate şi pe pertenerii de dialog social. Le mulţumesc şi colegilor de la AJOFM; împreună cu care am avut rezultate foarte bune, care au fost decisive pentru această numire”, a declarant prefectul Daniel Olteanu.
Prezent la ceremonia de învestire a noului prefect, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, liberalul Corneliu Bichinet, un politician aflat la final de „cariera”, i-a urat lui Olteanu succes în noua funcţie, i-a sugerat să aducă în cancelaria prefectului tineri cu adevărat valoroşi şi “trepăduşi de la partid” şi i-a recomandat să nu se creadă “etern” în această funcţie.
La ceremonia de învestire au participat directori de instituţii publice, angajaţi ai prefecturii, şi reprezentanţi ai unor instituţii care colaborează cu Instituţia Prefectului. Fostul prefect, Andrei Puică, nu a fost prezent la numirea în funcţie a succesorului său. Probabil nu a reusit sa obtina in timp util aprobarea PSD de a iesi din casa. Cert este ca marea realizare a lui Puica in mandatul de prefect o reprezinta nunta domniei sale, eveniment la care au fost nevoiti sa participe primarii, directorii si oamenii de afaceri din judet. Castigul a fost unul pe masura: peste 70.000 de euro. Revenind la noul prefect, acesta ii va aduce la prefectura pe Tudor Polak, pe functia de purtator de cuvant si pe Alin Juverdeanu pe functia de director de cabinet. Astfel, baietii cu muschi, Alexandru Barbu si Eduard Popica se intorc de unde au venit, adica in echipa lipitorilor de afise a PSD.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.