Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO O noua investitie de anvergura in infrastructura. Un drum din pamant va fi asflatat pe o lungime de cativa zeci de kilometri

Publicat

in

În această perioadă, reprezentanţii SC Viacons Rutier SRL Huşi lucrează de zor la modernizarea drumului Huşi – Epureni _ Duda – Pâhneşti – Fundătura – Arsura – Ghermaneşti. Sunt lărgite porţiunile de drum care nu au lăţimea conform proiectului şi sunt pregătite suprafeţele pentru lucrările ulerioare. Lucrarea este una complexă, iar constructorii speră că drumul va fi finalizat în aproximativ doi ani.
“Fiindcă vremea a fost frumoasă şi ne-a permis, am început lucrările propriu-zise. S-au adus în zonă materialele necesare şi utilajele lucrează în plin. Este o lucrare complex, fiind vorba de un drum cu o lungime de aproximativ 27 de kilometric. Sperăm ca vremea să fie bună şi să nu ne încurce”, a declarant inginerul Gabriel Pricop, din cadrul SC Viacons Rutier SRL Huşi, firmă care a câştigat licitaţia pentru efectuarea acestor lucrări.
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, lucrareaeste una de anvergură, care se ridică la peste 70 de milioane de lei.
“După asfaltarea drumului Creţeşti – Murgeni, aceasta este a doua lucrare de anvergură pe care reuşim să o realizăm. Practic, modernizarea acestui drum reprezintă accesul facil al locuitorilor din şase sate component ale celor trei comune pe raza cărora trece artera, spre municipiul Huşi. Sperăm ca lucrările să se desfăşoare în graphic şi să putem duce la bun sfârşit asfaltarea acestui drum. Asfaltarea drumurilor va rămâne o prioritate pentru noi, dar toate proiectele se vor realiza ţi în funcţie de fondurile de care dispunem”, a declarat Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui.
Pentru cetăţenii din zonă, asfaltarea acestuidrum reprezintă un vis devenit realitate.
“Ce să spunem, este o mare bucurie pentru noi că se repară şi drumul nostru. Mergem des la Huşi, dar traversarea acestui drum este un chin. Va fi mult mai uşor pentru noi, fiindcă ne vom deplasa cu uşurinţă către Huşi, dar va fi mult mi simplu şi pentru cei care vin să facă aprovizionarea la magazine sau cu alte treburi şi are până acum cam evitau localităţile din zona noatră, tocmai din cauza drumului foarte prost”, a spus un localnic din satul Duda.
Vicepreşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, spune, la rândul său, că asfaltarea acestui drum reprezintă o bucurie pentu oamenii din zonă dar şi o realizare importantă pentru instituţia pe care o conduce.
“Eu dun legat de această zonă, deoarece aici m-am născut. Ştiu că oamenii şi-au dorit mult ca acest drum să fie reabilitat. Ne-am fi dorit şi noi ca acest lucru să se întâmple mai devereme, dar depindem de nişte fonduri, de nişte alocări bugetare. Iată, că după lungi aşteptări, i-a venit şi rândul acestui drum să fie modernizat”, a spus Vasile Mihalachi.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.