Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vasluienii fura orice! Zilnic dispar indicatoarele rutiere de pe drumuri

Publicat

in

Zeci de drumuri din judetul Vaslui nu dispun de indicatoare rutiere si din aceasta cauza soferii sunt expusi pericolelor. In fiecare an Consiliul Judetean Vaslui pierde aproximativ un miliarde de lei din cauza indicatoarelor rutiere care sunt furate. Autoritatile sustin ca practic nu exista zi in care sa nu inregistreze cel putin un furt de semne de circulatie de pe drumurile publice.
Pe langa paguba produsa in buget, furtul indicatoarelor rutiere pune in pericol si siguranta traficului rutier.
In momentul in care se constata ca un indicator rutier lipseste, autoritatile au obligatia sa il inlocuiasca pe acesta imediat. Cele mai multe furturi de indicatoare rutiere sunt inregistrate in mediul rural, acolo unde oamenii asi fac garduri sau alte constructii prin gospodarie din indicatoarele rutiere. Exista si o alta categorie de cetateni care valorifica la fier vechi indicatoarele rutiere. Vasile Mihalachi, presedintele CJ Vaslui declara ca valoarea lunara a pagubelor create institutiei in urma furturilor de indicatoare rutiere este de aproximativ 10.000 de lei. Politistii declara ca au in lucru mai multe dosare privind furturile de indicatoare, insa recunosc ca hotii unor astfel de materiale sunt greu de prins, atata timp cat sesizarile despre disparitia obiectelor ajung la Politie cu intarziere. In functie de imprejurarile in care s-a produs furtul, o persoana poate fi acuzata de furt, de distrugere, in anumite cazuri, sau de punerea in pericol a sigurantei publice, in cazul in care se constata ca lipsa indicatorului a condus la producerea unui accident de circulatie in urma carora au fost inregistrate victime.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.