Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Criza de sange in spitalele din Iasi. Vasluienii care au nevoie de interventii chirurgicale sunt pusi pe liste de asteptare

Publicat

in

Criza de sange in spitalele din Iasi din cauza numarului mare de viroze. Numarul mic de donator a dus la amanarea operatiilor. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine inregistreaza cel mult 40 de donatori, adica jumatate din cat ar fi nevoie. Multi dintre donator sunt raciti, iar recoltarea de sange se face nu se poate face daca donatorul nu este perfect sanatos.

Criza de sange persista de aproape doua saptamani in spitalele din judetul Iasi. Aici sunt tratati mii de pacienti din toata Moldova. Numarul donatorilor a scazut la jumatate din cauza ca multi dintre cei care ar vrea sa doneze sange au fost diagnostigati cu viroze sau alte efectiuni de sezon. Pentru a face fata necesarului de sange din spitale ar fi nevoie de 80 de donatori in fiecare zi. Reprezentantii Centrului regional de Transfuzii Sanguine din Iasi declara ca nu pot fi oraganizate nici campanii mobile pentru donarea de sange din cauza numarului crescut de persoane cu viroze. Bolnavii care necesita interventii chirurgicale sunt pusi pe liste de asteptare. Operatiile sunt amanate mai multe zile din cauza crizei de sange. Cea mai mare nevoie Cele mai mari consumatoare de sange in Iasi sunt Spitalul ‘’Sfantul Spiridon’’ si Institutul Regional de Oncologie. “Sotul meu a fost operat dupa cateva zile de la internare. Medicii ne-au spus ca nu pot intra in sala fara sange. Am asteptat si a fost groaznic sa stai cu emotii. Este intr-adevar o criza si o problema’’, spune un apartinator. Campaniile mobile de recoltare de sange vor incepe din luna aprilie.

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.