Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un preot la scos la vanzare sfintii pictati pe peretii bisricii. Iata care este pretul pentru cine vrea un sfant si unde ajung banii

Publicat

in

Preotii bisericilor din judetul Vaslui sustin ca se descurca din ce in ce mai greu din cauza lipsei fondurilor si astfel fac periodic apel la enoriasI sa doneze diverse sume de bani. La fel se intampla sI la Manastirea “Movila lui Burcel”, de pe raza comunei Miclesti. Lacasul de cult se afla in constructie, iar lucrsrile trebuiau finalizate de ceva vreme. Cum nu s-a intamplat asa, staretul a gasit o solutie ca sa faca rost de bani: a scos sfinsii pictatI pe peretI la vanzare. Pretul cerut este de 1.000 de lei bucata. Preotul Stefan Gusa sustine ca de cativa ani se chinuie sa termine lucrarile la biserica, dar de fiecare data sunt intarzieri din cauza banilor insuficienti. In prezent are nevoie de fonduri pentru a finalize pictura interioara a bisericii. Enoriasii care raspund la solicitarea staretului sI doneaza suma de 1.000 de lei vor fi trecuti intr-o condica si pomeniti la slujbe. La momentul de fata doar jumatate din interiorul manastirii este pictat, iar pentru a termina toata lucrarea, ar mai fi nevoie de aproximativ 300.000 de lei. Oferta cu sfinsii de pep eretI scosI la vanzare a fost trimiss nu doar enoriasilor din zona arondats manastirii ci sI organizatiilor guvernamentale si firmelor. „Avem nevoie de acesti bani pentru a termina picture murala. Daca nu ne ajuta oamenii cu suflet nu avem alte solutii. Vrem sa fin ajutatI, sa contribuie fiecare cu plata unui sfant. Daca fiecare primarie nu poate am dat si o sugestie acolo ca se pot asocia salariatii unei primarii”, a spus parohul manastirii, Stefan Gusa. Un prim donator care a raspun la solicitarea staretului este primarul comunei Miclesti, pe raza careia se afla manastirea. Edilul sustine ca va achita suma de 5.000 de lei. Astfel, si-ar putea insusI cinci sfinti. „Ne-am consultat cu colegii din primarie sI cu cei din Consiliul Local. Este vorba despre echivalentul a cinci sfinti . Vom da aceasta suma”, a declarat primarul comunei Miclesti, Doru Inelus Agafitei. Un alt primar, preot de profesie, nu vede cu ochi buni oferta staretului Stefan Gusa. Edilul din Codaiesti, Mihai Rebegea, sustine ca are alte priritatI in comuna sI ca nu are fonduri pentru a le dona la manastire. „Trebuie sa reabilitam infrastructura. Oamenii vor trotuare, drumuri. Nu pot eu sa dau bani la manastire pentru ca asa vrea parintele staret Gusa. Ceea ce spune el e o aberatie”, a declarat Rebegea. Daca strange banii, staretul spune ca lacasul de cult va putea fi sfintit pana la sfarsitul anului. Reprezentantii Episcopiei HusI nu au comentat aceasta situatie.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.