Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Smecherii din PSD abonati la banul public, luati la ochi pe procuror. Fosta firma a baronului din Husi, controversatul Ioan Ciupilan, a muls bugetul ilegal. Prietenul primarului, consilierul Gavrilescu va da explicatii in fata judecatorilor

Publicat

on

Ies la iveala informatii despre binecunoscuta firma din Husi, SC Geli SRL, fosta firma a primarului Municipiului Husi, Ioan Ciupilan, al carui administrator, Florin Gavrilescu, tocmai a fost trimis in judecata sub acuzatia de inselaciune si instigare la fals.

Pe Florin Gavrilescu il stiu toti ca unul dintre cei mai importanti constructori din intreg judetul si asta pentru ca a contractat destul de multe lucrari, in mare parte in zona orasului Husi, prin intermediul SC Geli SRL.

Coincidenta sau nu,in acest moment Florin Gavrilescu este consilier judetean din partea Partidului Social Democrat.

Chiar daca Gavrilescu a preluat firma de la actualul primar inca din momentul intrarii sale in functia de edil, gurile rele au spus mereu ca insusi primarul era cel care controla, din umbra, toate lucrarile firmei.

Totul a pornit dupa ce primarul Comunei Oltenesti, a formulat o plangere la Prachetul de pe langa Judecatoria Husi dupa ce, SC Geli SRL, ar fi incasat o suma frumusica pentru a construi o noua scoala si nu a efectuat lucrarile.

„La data de 23.09.2013, reprezentantii legali din cadrul Primariei comunei Oltenesti, au sesizat cu o plangere organele de cercetare penala, solicitand efectuarea de cercetari impotriva numitului Gavrilescu Florian , care in calitatea sa de administrator la SC Geli SRL, cu ocazia derularii contractului cu nr. 3314/02.11.2007, a semnat in fals mai multe devize de lucrari si astfel a obtinut decontarea ilegala a unor servicii neexecutate”, dupa cum motiveaza procurorii startul anchetei.
Cercetarile au confirmat neefectuarea lucrarilor si mai mult, ei sunt de parerea ca „baietii buni” ai partidelor au tot recurs la aceasta metoda de a contracta lucrari si de a-si asigura „protectie” contribuind cu bani frumosi la partidele care ii sustin.
Pentru scoala din comuna Oltenesti, SC GELI SRL ar fi incasat 430.000 lei in plus fata de lucrarile executate.
Cei care au permis decontarea lucrarilor insa fara ca acestea sa fie executate, mai precis directorul scolii din Oltenesti dar si administratorul financiar al Scolii Nr.1 Mihail Sadoveanu din Husi, care este ordonatorul de credite al Scolii din Oltenesti, au fost trimisi in judecata de catre procurorii huseni sub acuzatiile de inselaciuni si fals in inscrisuri dar si abuz in serviciu si fals intelectual.
Acuzatiile aduse celor doi il situeaza pe Florin Gavrilescu in pozitia de „savarsirea infractiunilor de inselaciune si instigare la savarsirea infractiunii de participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata”.
SC GELI SRL, societate care este in insolventa la ora actuala a castigat licitatia pentru a construi o scoala in localitatea Tarzii in anul 2007, mai intai prin „mana” Primariei Oltenesti si mai apoi, dupa o Hotarare de Guvern, finantarea lucrarilor s-a realizat prin intermediul ISJ Vaslui cu ordonator de credite Scoala Nr.1 Mihai Sadoveanu Husi.

”Din probele care s-au administrat in cauza a rezultat ca, la inceputul anului 2010, prin Hotarare de Guvern, a fost alocata suma de 3.500.000 ron, de la bugetul statului, avand destinatia Scoala Tarzii, cu titlul „Lucrari de constructii”. In aceste conditii, inculpata Tanasi Aneta l-a contactat pe coinculpatul Gavrilescu Florian, caruia i-a adus la cunostinta acest lucru, cerandu-i totodata sa intocmeasca situatii de lucrari pana la concurenta acestei sume, atragandu-i atentia ca , in conditiile in care suma nu este cheltuita, se va returna”, se arata in rechizitoriul inaintat de procurori Parchetului.

Ca sa nu-si piarda banii, Florin Gavrilescu i-a cerut unei angajate Geli SRL, sa intocmeasca formulare de plata pentru fiecare componenta a proiectului,copiind-le din oferta initiala depusa la licitatie, fara ca respectivele lucrari sa fie executate.

Administratorul s-a angajat in scris in fata reprezentantilor Scolii nr. 1 Husi ca va executa ulterior lucrarile pe care le consemnase in documentatie ca fiind efectuate, lucru care nu s-a intamplat.

” Inculpata Tanasi Aneta stia ca lucrarile nu sunt executate si ca, se efectueaza o plata ilegala. Cu toate ca inculpatii Gavrilescu Florian si Tanasi Aneta cunosteau ca lucrarile mentionate in inscrisurile susmentionate nu au fost efectuate, desi contravaloarea acestora fusese achitata, in cursul lunii octombrie 2010 a mai fost alocata suma de 45.000 lei , pentru finalizarea lucrarilor la Scoala cu clasele I-VIII Tarzii”, mai reiese din rechizitoriu.

Ca sa nu piarda nici aceasta suma de bani, Florin Gavrilescu a cerut din nou angajatilor sa intocmeasca o situatie falsa, prin care atesta ca ar fi achizitionat materiale de constructii. Transa de bani a intrat in conturile societatii Geli, Gavrilescu luandu-si un nou angajament in scris ca „va efectua urgent lucrarile”.

In timpul cercetarilor s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice pentru a se constata stadiul executiei lucrarilor efectuate la Scoala cu clasele I-VIII Tarzii. Potrivit raportului de evaluare financiara a lucrarilor executate in cadrul obiectivului „Scoala cu clasele I-VIII loc. Tarzii, comuna Oltenesti” vol. IV, filele 100-105 a rezultat ca, valoarea lucrarilor totale determinata prin metoda costurilor/metoda devizelor, este de 1.613. 007 ron, din care 1.177.215 ron reprezinta valoarea lucrarilor executate, iar 435.792 ron, reprezinta valoarea lucrarilor ramase de executat, care nu contine TVA. Rezulta asadar ca, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala se ridica la suma de 435.792 ron”, spun procurorii.

StiriEst

Arcaleanu: “Au existat alte motive care au dus la nominalizarea altei persoane in functia de prefect“

Publicat

on

De catre

“În ultimele săptămâni numele meu a apărut în spațiul public ca fiind nominalizat pentru funcția de prefect al județului Vaslui. Nominalizarea mea pentru o funcție atât de importantă nu mă poate decât onora. Pentru această nominalizare au fost analizate mai multe aspecte și pentru că, din păcate, unele informații apărute în spațiul public sunt false, doresc să aduc câteva clarificări. Așa cum criteriile de eligibilitate pentru accesul la o astfel de funcție impun, menționez că am absolvit Academia de Studii Economice din București și dețin o vechime totală în muncă de aproximativ 17 ani, din care 14 în specialitatea studiilor, depășind astfel cerințele minime. 

De asemenea, odata cu alegerea mea în funcția de consilier local al Municipiului Vaslui, în anul 2012, am luat decizia să-mi suspend activitatea din functia de expert de la Casa Judeteana de Pensii Vaslui, renunțând astfel la un serviciu stabil și sigur, dedicându-mă în întregime în slujba cetățenilor vasluieni.

În tot acest timp, am ales să renunț la anumite beneficii (numai salariul este în valoare de 7.169 lei/lună) în calitate de funcționar public și să desfășor, în conformitate cu prevederile legale, o activitate intensă în cadrul PNL Vaslui, castigându-mi existența exclusiv din activitatea desfasurată în mediul privat.

Doresc să menționez că au existat o serie de alte motive, independente de mine, care au condus în final la nominalizarea altei persoane în funcția de prefect al județului Vaslui. 

Ca și până acum, în perioada următoare, toată energia mea va fi canalizată spre activitatea de secretar general al PNL Vaslui.

Va multumesc !“

Citeste in continuare

StiriEst

Un tanar de 20 de ani si-a lovit tatal si iubita cu toporul

Publicat

on

De catre

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din comuna Băceşti a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, după ce şi-a lovit tatăl şi concubina cu un topor. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, raportat la infracţiunea de lovire sau alte violenţe. 

„Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul de 20 ani locuieşte în localitatea Băceşti, împreună cu tatăl său, în vârstă de 52 ani, cu concubina sa, în vârstă de 20 ani şi doi copii minori. Bărbatul are antecedente penale şi se afla în prezent sub măsura controlului judiciar, măsură ce a fost dispusă la data de 22 septembrie 2019. În ziua de 11 decembrie, în jurul orei 16,30, bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit-o pe femeie cu pumnii şi picioarele, precum şi cu un topor. Acesta i-a aplicat mai multe lovituri şi tatălui său, atât cu muchia ascuţită a toporului, cât şi cu partea opusă acesteia. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, raportat la infracţiunea de lovire sau alte violenţe”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Vaslui. Urmează ca tânărul să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Citeste in continuare

StiriEst

Instalatiile luminoase improvizate, pericol de Craciun

Publicat

on

De catre

Instalaţiile luminoase improvizate pot ucide! Este  avertizarea pompierilor care ne sfătuiesc să fim atenţi de unde cumpărăm luminiţele pentru brad. Nu alergaţi după lucruri ieftine care sunt vândute în pieţe sau la colţ de stradă, pentru că vă puneţi în pericol casa şi familia. Săptămâna trecută, un bărbat din Suceava şi-a pierdut viaţa.

Instalaţiile luminoase pentru bradul de Crăciun, cumpărate de la colţul străzii, din bazar sau din piaţă pot deveni un pericol real pentru familie şi pentru locuinţă. Aceasta, de exemplu, costă doar 15 lei. Se vinde fără bon fiscal sau factură, aşa că dacă o duceţi acasă nu veţi putea reclama vreo problemă la Protecţia Consumatorului. 

Instalaţiile luminoase trebuie să fie bine izolate ca să nu producă un scurtcircuit în timpul funcţionării. În Suceava, un bătrân a murit în somn. Instalaţia pe care a folosit-o pentru a-şi decora fereastra casei a luat foc noaptea. Într-un experiment făcut anul trecut, pompierii au arătat cum un brad poate arde complet în 15 secunde, de la o scânteie. 

Pompierii ne recomandă să nu aşezăm bradul lângă o sursă de căldură, să nu-l împodobim cu decoraţiuni electrice improvizate, cu lumânări sau artificii şi să scoatem din priză instalaţiile electrice noaptea sau când plecăm de acasă. 

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: Vă recomandăm să nu vă apropiaţi cu ţigara aprinsă de brad şi să nu aruncaţi restul de ţigări lângă suportul pomului. Dacă se produce un astfel de eveniment, întrerupeţi curentul şi încercaţi să acoperiţi bradul cu o pătură udă şi apoi sunaţi la 112 

Radu Pentiuc, profesor universitar Facultatea de Inginerie Electrică Suceava: Toate societăţile care lucrează cu asemenea echipamente sunt autorizate, acreditate, iar echipamentele sunt verificate. Circuitele electrice sunt protejate la scurtcircuit

Statisticile arată că, în anii trecuţi, peste 150 de incendii au avut loc din cauza unor instalaţii defecte. 

Citeste in continuare

StiriEst

Admisa la Medicina cu 9.40, desi a abandonat scoala după ce a ramas orfana

Publicat

on

De catre

Paraschiva Apostol din Vaslui are o poveste de viață impresionantă. Experiențele ei pot fi lecții importante pentru mulți dintre noi, oamenii. Pe când avea 12 ani a abandonat școala, dar și-a reluat studiile cinci ani mai târziu și și-a câștigat primii bani plantând panseluţe, după ce a rămas orfană. Mai mult, La 25 de ani, ea a fost admisă la Facultatea de Medicină de la Iaşi pe locurile de la buget, după ce a obținut media 9,40 la examen. În spatele succesului ei se află un înger.

Paraschiva Apostol a intrat la Facultatea de Medicină din Iași cu 9.40

Şansa şi salvarea Paraschivei Apostol au venit de la preotul din sat, după moartea tatălui ei. Impresionat de drama familiei sale, care trăia într-o sărăcie cruntă într-o casă dărăpănată, preotul din satul Parpaniţa, Vasilică Mihai Paraschiv, i-a promis Paraschivei şi surorii acesteia că le va fi un adevărat tată, însă cu o singură condiţie: să se reapuce de şcoală. O condiţie pe care Paraschiva Apostol nu doar că a respectat-o, însă i-a schimbat destinul.

“Deși sărăcia a făcut-o să abandoneze școala, atunci când avea doar 12 ani, această greșeală nu a împiedicat-o să-și dorească să continue să înveţe. Vă relatăm o poveste incredibilă, despre o fată cu o voință de fier!

Paraschiva A. este o fată simplă dintr-un sat uitat de lume din județul Vaslui, Paparnița. Ea a rămas orfană, iar din cauza sărăciei, a abandonat școala, imediat după clasa a VI-a, când avea doar 12 ani.

Mihai Paraschiv, preotul satului a fost tatăl de care avea nevoie. Se pare că Părintele i-a oferit o altă viziune asupra vieții și a sfătuit-o să învețe. Paraschiva s-a reînscris la școală, a urmat liceul la seral și a încercat să atingă ceea ce părea, nu cu mult timp în urmă, un vis imposibil și anume admiterea la Facultatea de Medicină din Iași. Prima încercare nu a fost cu succes, dar nu s-a dat bătută. După pregătiri intense, anul trecut a fost declarată admisă, cu o medie de-a dreptul fabuloasă – 9.40!

Se pare că preotul din sat o va ajuta şi în anii de studenţie.

Fata care a învățat lângă icoane, săracă și orfană, a depășit toate greutățile ce i le-a pus viața în față. Putem spune că vorbim despre un exemplu care demonstrează că dacă există voință, încă se mai poate, cu ajutor din partea unui om, cu adevărat al Domnului…

Cei care au de toate, ce scuze au?” este postarea făcută în urmă cu câteva ore de un internaut pe grupul de Facebook “Ești din Iași dacă”.

Paraschiva Apostol, fata care a învăţat cu ochii în icoane, este un exemplu pentru orice copil sărac de la ţară care iubeşte cartea.

Citeste in continuare

StiriEst

Infrunta frigul desculti si dezbracati, il implora pe Mos Craciun sa nu ii uite, iar Episcopia le-a auzit dorinta

Publicat

on

De catre

Copiii săraci continuă să fie în purtarea de grijă a Episcopiei Hușilor. Ei vor avea parte şi în acest an de sărbători fericite. Cei mici şi-au aşternut pe hârtie dorinţele de Crăciun şi le-au trimis Moşului, în speranţa că vor găsi sub brad cadourile dorite. Mai mulţi tineri din toată țara, dar și de peste hotare, mulți dintre ei fii duhovniceşti ai părintelui Vladimir Beregoi, cel care coordonează activitatea socială de la nivelul Episcopiei Hușilor, l-au ajutat pe Moşul să pregătească pachete pentru fiecare copil în parte în care au pus hăinuţe, jucării, rechizite sau dulciuri.  La Vaslui au ajuns deja primele camioane cu ajutoare. Săptămâna viitoare, miercuri, peste 1500 de copii din parohiile vasluiene, vor veni la Episcopie pentru a-și primi cadourile de Crăciun. Valoarea unui singur pachet depășește suma de 500 de lei. Copiii se vor întâlni cu Moș Crăciun, vor cânta colinde și vor asista la un mare foc de artificii. „Este pentru al treilea an când oamenii cu suflet mare şi-au îndreptat sufletele spre copiii noştri, aducându-le în prag de sărbători bucurii şi înplinirea dorinţelor. Le mulţumim tuturor celor care ne sprijină în activitatea noastră, să putem să le oferim acestor copii o viaţă mai bună. În prag de sărbători le urăm tuturor să aibă parte de sănătate, belşug în casă şi dragoste în suflet” a spus părintele Vladimir Beregoi.

Alte câteva sute de copii vor primi haine groase și ghete pentru iarnă

Daruri de Crăciun vor primi şi alţi copii din județul Vaslui care provin din familii defavorizate.

Pentru că frigul nu iartă pe nimeni și pentru că bucuria de a dărui este nemăsurabilă, atenția Episcopiei Hușilor se îndreaptă către toți copiii nevoiași. Astfel, în această perioadă a anului, când toţi copiii au nevoie de haine groase şi încălţăminte, părintele Vladimir Beregoi va merge în săptamâna dinaintea Crăciunului prin satele vasluiene și va încălța copiii. ”Menirea mea în această comunitate este să ajut cu tot ce pot. Prin înfiinţarea centrelor de zi şi a servicului de îngrijire a bătrânilor la domiciliu am reuşit să rezolvăm o parte din problemele sociale cu care se confruntă această zonă. Sperăm să ne dezvoltăm în continuare şi să extindem numărul beneficiarilor din aceste centre”, spune preotul Beregoi.

Ignatie a promis ajutor sarmanilor, la inceputul slujirii sale, in Episcopia Husilor

“De aproape doi ani la Centrul Eparhial Husi, la initiativa si din dorinta expresa a Preasfintitului Parinte Episcop Ignatie, Sectorul Social-filantropic isi contopeste activitatea cu Sectorul Economic, scopul urmarit fiind intensificarea lucrarii filantropice a Bisericii in aceasta zona, precum si canalizarea cat mai multor energii si resurse spre intampinarea celor aflati in nevoi. Cel care coordoneaza aceasta lucrare, cu binecuvantarea Ierarhului Husilor, este parintele Vladimir Beregoi, un om cu o bogata si pilduitoare experienta in activitatea sociala, cu peste 14 ani de experienta in crearea si coordonarea de asezaminte sociale, de care au beneficiat pe parcursul anilor sute de copii si batrani. „Una dintre prioritatile mele pastorale, este (…) de a avea grija, prin proiecte social-filantropice, de cei aflati in suferinte si lipsuri materiale severe, ca in felul acesta altarul dragostei lui Dumnezeu din Liturghie sa hraneasca altarul inimii aproapelui” – afirma, inca din momentul intronizarii la Husi, Preasfintitul Parinte Episcop Ignatie”. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est