Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tot mai multe alimente expirate sunt descoperite in magazinele din judet. Cum verificati daca un ou este bun pentru consum

Publicat

in

Oameni se bazeaza in general pe datele de pe ambalaj pentru a vedea cand mancarea expira, chiar si pentru oua, dar datele inscriptionate sunt adesea destul de arbitrare si nu sunt corelate cu datele de expirare. Daca ati aruncat ouale pe baza datelor de pe produs, exista posibilitatea sa fi aruncate oua bune pentru consum, potrivit wonderhowto.com.

Ochii si nasul sunt cele mai bune instrumente pentru a determina prospetimea carnii, a diferite produse sau ierburi, dar nu putem sa ne folosim simturile pentru a testa un ou inainte de al sparge.

De cele mai multe ori, ouale sunt inca bune pentru consum chiar daca datele indica ca sunt expirate si trebuie aruncate. In cazul in care doriti sa testati cat de proaspete sunt, va aratam cateva metode pentru testarea acestora.

Testul prin plutire

Umpleti un bol cu apa rece si puneti ouale in bol. In cazul in care se scufunda in partea de jos si stau pe fundul bolului, atunci acestea sunt foarte proaspete. Daca sunt vechi de cateva saptamani, dar inca sunt bune de mancat, ele se vor ridica si se vor inclina intr-un oarecare unghi. In cazul in care plutesc la suprafata , acestea nu mai sunt comestibile.

Testul prin agitarea oului

Daca tii un ou la nivelul urechii si il agiti, il poti testa pentru prospetime. Daca din ou se aude un zgomot ca si cum ai agita apa, atunci acesta nu este comestibil.Daca agiti oul si nu se aude nimic din interior, atunci acesta este proaspat si comestibil.

Testul prin spargerea oului

Daca nu aveti nevoie de coaja de ou intacta , puteti sparge oul de o placa sau alta suprafata plana pentru a testa prospetimea acestuia. Daca este in stare proaspata , galbenusul trebuie sa fie galben stralucitor sau portocaliu, iar albusul nu ar trebui sa se raspandeasca mult . Daca nu sunteti sigur puteti sa il mirositi: ouale proaspete nu ar trebui sa aiba miros. Daca galbenusul este plat si albusul este subtiat, atunci oul este vechi.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.