Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Vasluienii nu au locuinte si drumuri. Nevoile oamenilor sunt facute publice chiar de primar

Publicat

in

Numarul familiilor care au nevoie de o locuinta se mentine crescut la nivelul municipiului Vaslui. Sute de cereri sunt depuse la primarie pentru locuinte ANL ori pentru case sociale. Data fiind o astfel de situatie, conducerea Primariei Vaslui sustine ca ar fi oprtuna demararea unui
proiect national privind constructia de locuinte sociale, la care sa
participe toate autoritatile locale. Primarul municipiului Vaslui, Vasile
Paval, considera ca in strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung, un
capitol important ar tebui sa fie ocupat de sustinerea celor care au
nevoie de locuinte sociale. „Nu de anul acesta, de multa vreme, nevoia de locuinte sociale este foarte mare in Vaslui, ca si in alte orase din tara si de aceea un astfel de proiect ar fi de bun augur. Peste tot sunt oameni care traiesc la limita saraciei sau care, din diverse motive si-au pierdut locuintele pe care le-au avut. Situatia lor trebuie sa fie in atentia noastra si sa gasim solutii de finantare pentru constructia de locuinte sociale”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval. Cum nu dispune de fonduri multe, iar nevoile urbei sunt mari, primaria Vaslui finalizeaza periodic constructia unor locuinte sociale, putine la numar in comparatie cu solicitarile. „Noi am dat in folosinta cateva locuinte sociale pentru cazurile pe care le consideram cele mai disperate, dar este imposibil sa facem fata cu bani de la bugetul local tuturor solicitarilor venite de la cetateni, in conditiile in care avem inregistrate peste 500 de cereri pentru locuinte sociale”, a mai spus primarul Vasile Paval. O alta solutie pentru constructia de locuinte este, potrivit edilului vasluian, demararea unui proiect cu fonduri europene prin care sa se asigure finantare pentru locuinte.

Probleme cu infrastructura

Autoritatile vasluiene sunt nemultumite de faptul ca drumurile nationale care strabat judetul Vaslui si fac legatura cu judetele Neamt si Bacau, au fost uitate de reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), nemaifiind reabilitate de ani buni. Circulatia vasluienilor catre Bacau si Roman poate fi o adevarata aventura. De ani de zile, drumurile nationale 2 F si 15 D nu au mai fost pe agenda de lucru a celor de la CNADR si arata ca dupa bombardament.
„Daca spre Iasi si spre Barlad s-au facut unele lucrari si circulatia se desfasoara in conditii normale, nu acelasi lucru il putem spune despre legaturile cu Bacaul si cu Neamtul. Este jale pe drumurile care fac legatura cu cele doua orase. Sper ca cei de la CNADNR sa-si indrepte atentia si catre noi, pentru ca ceea ce se intampla acum este realmente o bataie de joc”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval. Acesta a spus ca circula destul de mult si ca drumurile respective sunt printre cele mai deteriorate din tara.

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.