Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mesajul unor preoti din judetul Vaslui pentru credinciosi: “Nu va abtineti de la anumite alimente!”

Publicat

in

Preoţii vasluieni îi îndeamnă pe credincioşi să respecte cu adevărat perioada de post şi să nu se rezume la anumite restricţii alimentare. Aceştia spun că este importantă o curăţire a trupului, dar esenţiale sunt primenirea spiritului şi curăţenia sufletească. Chiar dacă în unele cazuri postul a devenit pentru cetăţeni echivalentul unei diete, preoţii spun că purificarea de dinaintea sărbătorilor este importantă, indiferent ce motiv ar avea la bază.

“La Biserică vin mulţi credincioşi care în această perioadă ţin post, considerând că acest lucru le aduce mântuirea. Perioada postului este una foarte importantă şi e foarte bine că din ce în ce mai mulţi oameni vor să ţină posturile, dar este de datoria noastră să le spunem că postul alimentar nu este suficient dacă el nu e însoţit de faptele noastre bune, de iertarea faţă de semeni, de renuţarea la păcatele ce ne pândesc la tot pasul. Nu este destul să te fereşti de mâncărurile nepermise în perioada de post, dacă tu înjuri, înşeli, cleveteşti”, a declarat protopopul de Vaslui Adrian Chirvasă.
Preoţii afirmă, totodată, în ultima perioadă se constată că tot mai mulţi cetăţeni se apropie de Biserică, vin la slujbe, se spovedesc şi se împărtăşesc înainte de sărbătorile mari din an şi caută la preoţii parohi răspunsuri la problemele pe care le au.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.