Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Locuri de munca vacante in Politie. Aproape 100 de persoane au sansa sa se angajeze. Iata cerintele!

Publicat

on

92 posturi vacante de agenti existente in statul de organizare al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui urmeaza a fi ocupate prin concurs la data de 14 Mai, prin incadrare din sursa externa.

Politia Romana organizeaza concurs pentru ocuparea unui numar de 92 posturi vacante de agenti existente la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, prin incadrare din sursa externa a persoanelor cu studii corespunzatoare cerintelor postului şi care indeplinesc conditiile legale. Toate posturile scoase la concurs sunt in specialitatea ordine publica, fiind prevazute in cadrul posturilor de politie comunale astfel:

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 1 Vaslui, la posturile de politie comunale: Albești, Bogdana (2 posturi), Costești, Deleni (2 posturi), Dragomirești, Garceni (2 posturi), Lipovat, Muntenii de Jos, Poienești (2 posturi), Pungești (2 posturi), Pușcași;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 2 Vaslui, la posturile de politie comunale: Balteni, Codaești, Cozmești, Danești (2 posturi), Delești (2 posturi), Ferești (2 posturi), Miclești (2 posturi), Muntenii de Sus, Oșești (2 posturi), Solești, Ștefan cel Mare, Tanacu (2 posturi), Tacuta, Valeni, Zapodeni;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 3 Barlad, la posturile de politie comunale: Alexandru Vlahuta, Bacani, Bogdanita, Ciocani (2 posturi), Coroiești, Fruntișeni (2 posturi), Grivita, Ibanești, Ivești, Pochidia Pogonești (2 posturi), Vinderei (3 posturi);

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 4 Huși, la posturile de politie comunale: Botești, Bunești –Averești, Dimitrie Cantemir, Dranceni, Duda-Epureni, Hoceni (2 posturi), Lunca Banului, Tatarani, Vetrișoaia;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 5 Murgeni, la posturile de politie comunale: Blagești, Epureni, Falciu, Malușteni (2 posturi), Șuletea (2 posturi);

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 6 Negrești, la posturile de politie comunale: Bacești (2 posturi), Dumești, Rafaila (2 posturi), Rebricea (2 posturi), Vulturești;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 7 Banca, la posturile de politie comunale: Banca, Bogdanești (2 posturi), Dodești, Viișoara (2 posturi), Vutcani;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 8 Iana, la posturile de politie comunale: Iana, Gherghești, Pogana, Puiești, Voinești (2 posturi).

Pot participa la concurs, candidatii care indeplinesc cumulativ conditiile:

 1. a) sa aiba cetatenia romana şi domiciliul in Romania;
 2. b) sa cunoasca limba romana scris şi vorbit;
 3. c) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
 4. d) sa fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
 5. e) sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti;
 6. f) sa aiba studii corespunzatoare cerintelor postului pentru care candideaza, respectiv sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat;
 7. g) sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise şi practicate in societate;
 8. h) sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarşirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
 9. i) sa nu fi fost destituite dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
 10. j) nu au desfaşurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;
 11. k) indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile şi completarile ulterioare, respectiv „nu trebuie sa aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic”;
 12. l) indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea prin concurs a functiei publice cu statut special.
 13. m) trebuie sa indeplineasca criteriul specific de inaltime minimum 1,65 m barbatii şi 1,60 m femeile;
 14. n) sa detina permis de conducere categoria „B”.

 

Concursul va consta  in  desfaşurarea urmatoarelor probe, in ordinea de mai jos:

 1. a) evaluarea performantei fizice;
 2. b) test scris, de tip grila;
 3. c) interviu pentru departajare (doar in cazul in care este necesara departajarea candidatilor care au obtinut aceeaşi nota finala).

 

La inscriere, candidatii sunt obligati sa opteze, prin cererea de inscriere, pentru a candida la concurs pentru ocuparea postului/posturilor din cadrul unei structuri (ex.:„Va rog sa-mi aprobati participarea la concursul organizat pentru ocuparea postului de ajutor șef post, prevazut la pozitia __, din cadrul Postului de politie comunal __„ sau „Va rog sa-mi aprobati participarea la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de ajutor șef post din cadrul Postului de politie comunal __„).

Inscrierea candidatilor se va face pe baza de cerere de inscriere, depusa pana la data de 08.04.2016, in zile lucratoare, la sediul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale din strada Mihail Kogalniceanu, nr. 2 (langa sediul I.P.J. Vaslui). Dosarele de recrutare vor fi depuse, in volum complet, pana la data de 15.04.2016.

Se impune verificarea permanenta și atenta a paginii de Internet a Politiei Romane, www.politiaromana.ro, Sectiunea cariera – Posturi scoase la concurs, precum și la avizierul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, intrucat comunicarea informatiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza in aceste modalitati.

 

StiriEst

Vasluienii nemultumiti de Politia Locala! Cetateni terorizati de petrecareti, politisti platiti degeaba

Publicat

on

De catre

De ceva vreme curg nemultumirile la adresa Politiei locale. Curg pe internet si tot felul de filme, imagini si acuze la adresa sefilor de la Locala sau la adresa purtatorilor de cascheta. Retelele sociale sunt pline de reclamatii, dar cei in drept sa ia masuri se fac ca nu vad. Vasluienii care locuiesc in zonele periferice ale municipiului nu au liniste pe timpul verii. In fiecare seara, zeci de masini cu motoarele turate la maxim, terorizeaza cetatenii, la fel si unii motociclisti. Cu muzica duduind in boxe, “smecherii” Vasluiului, se aduna in parcari si se pun pe petrecut. In tot acest timp, atat Politia Rutiera cat si Politia Locala, ii admira! Ce face Politia Locala? NIMIC! Mai mult, in timp ce huliganii isi fac de cap prin oras, seful Politiei Locale, Sorinel Catana, are alte preocupari. Acum e de inteles avand in vedere dosarele cu numele sau care se plimba ba la DIICOT, ba la parchet. Cu toate acestea superiorii lui Catana nu iau nicio masura. Iata cateva din zecile de reclamatii la adresa Politiei Locale. 

“Mai scăpăm și noi de claxoanele „poliției” locale? Serios acum, nu poți opri două secunde pentru a te orienta după un loc de parcare, că te claxonează de parcă comiți cea mai mare contravenție. 99% din trecerile pentru pietoni nu au vizibilitate(băi nene, nu vezi pietonii decât în ultim moment) din cauza mașinilor parcate și ei mă claxonează pentru două secunde, cât mă orientez pentru a parca! Bravo nouă!”, a scris un vasluian pe facebook. 

“Toti strungarii de la fosta Mecanica sunt militieni acum”, spune un alt cetatean. 

“Gardienii publici au evoluat, au claxoane in loc de fluierasele alea… cu care fugareau cainii prin copou … sa nu faca pipi printre flori”, este parerea altui cetatean.

“Incompetenti, mai ales cand dirijeaza circulatia…unul iti face semn sa opresti unul iti face semn sa mergi”, sustine o femeie. 

Citeste in continuare

StiriEst

Un copil de 11 ani, părăsit de mamă şi orfan de tată, a rămas fără casă

Publicat

on

De catre

La 11 ani, părăsit de mamă şi orfan de tată, crescut de bunica sa şi rămas de curând fără un acoperiş deasupra capului, băiatul continuă să lupte. Casa în care locuia a fost mistuită de flăcări. Acum, el vrea să devină pompier, pentru a-i ajuta pe alţii să nu păţească la fel. Până atunci, oamenii şi autorităţile locale au sărit în ajutor pentru a ridica o nouă casă pentru cei doi.

Abel are doar 11 ani şi până acum, viaţa nu a fost prea prietenoasă cu el. A fost părăsit de mamă când avea un an. A rămas în grija tatălui, dar în urmă cu doi ani, bărbatul a fost omorât în bătaie la Piteşti, acolo unde plecase să muncească. Rămas doar cu bunica, băiatul a pierdut în urmă cu o săptămână tot ce avea. Un incendiu puternic le-a distrus casa. 

Viitoria Costache, mătuşa băiatului: Era casa micuţă, nu spaţiu, nu aia, chiar voia să facă şi ea băiţa, schimbase acoperişul şi voia să facă camera copilului, era zidită, tot, avea acoperişul pe ea. Şi o băiţă. Vânduse apartamentul în Sadu şi 250 de milioane i-au ars, i-a avut acolo.

Nicoliţa Negoiţă, bunica lui Abel: El a luat apa, ca să stingă focul, şi i-a sărit flama în faţă. El când a văzut s-a speriat şi a sărit repede pe geamul din spate.

Reporter: Ce mi-ai zis tu că vrei să te faci când o să fii mare?

Abel: Pompier. Vreau să salvez lumea.

Reporter: Pompier?

Abel: Da. Vreau să salvez lumea de ce mi s-a întâmplat mie, de incendii şi de toate.

Abel e un luptător şi crede în visul său. Este premiant la şcoală şi speră ca într-o zi să depăşească toate greutăţile. Cazul său a impresionat întreaga comunitate din Jupâneşti.

Oamenii şi autorităţile locale au pus mână de la mână şi vor acum să construiască o nouă casă pentru băiat şi pentru bunica lui. E nevoie însă de bani mulţi.

Cristian Diaconescu, directorul şcolii generale Jupîneşti: Este un copil care învaţă foarte bine, un copil conştiincios, un copil cuminte, un copil model pentru învăţământul din ziua de astăzi, în ciuda faptului că a trecut prin greutăţi foarte mari, mari ce să mai, moartea unui părinte. Am hotărât să strângem o sumă de bani pentru a ajuta copilul, toate cadrele didactice au fost de acord.

Edilul vrea ca până la iarnă, cei doi să aibă din nou un cămin. Cei care vor să ajute, o pot face prin donarea de materiale de construcţie şi mobilă, pe care le pot duce la sediul primăriei din Jupâneşti, judeţul Gorj.

Citeste in continuare

StiriEst

El este preotul care a sedus o fetiţă de 13 ani pe Facebook

Publicat

on

De catre

Un preot în vârstă de 44 de ani, din Constanţa, este bănuit că a sedus o fetiţă de 13 ani, pe Facebook, şi a pus-o să se fotografieze şi să se filmeze în ipostaze indecente.

Procurorii DIICOT şi luptătorii de la Trupele Speciale au făcut percheziţii inclusiv la biserică.

Totul a ieşit la iveală, luna trecută, după ce preotul ar fi trimis imagini explicite cu fetiţa unei colege de clasă a acesteia.

În această dimineaţă, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri BCCO Iaşi şi luptători de la Trupele Speciale, au efectuat două percheziţii într-o localitate din Constanţa, la locuinţa preotului şi la biserica în care acesta slujeşte.

Concret, procurorii fac cercetări ‘in rem’ într-un dosar de pornografie infantilă, iar astăzi au ridicat din locuinţa preotului suspectat şi din biserica în care acesta slujeşte, calculatoarele pe care acesta le-ar fi folosit pentru a o seduce pe fetiţa de 13 ani.

Fetiţă din Iaşi, sedusă pe Facebook de un preot din Constanţa

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2019, o persoană de sex masculin, în vârstă de 44 de ani,  a determinat o minoră, în vârstă de 13 ani, să producă material pornografic, constând în crearea, cu ajutorul telefonului mobil, a unor imagini și înregistrări video în care aceasta apare ca având un comportament sexual explicit, precum şi să îi transmită şi pună la dispoziţie respectivul material pornografic cu minori.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul lunii iunie 2019, autorul faptei a distribuit, prin intermediul rețelelor de socializare, către o colegă de clasă a minorei, fotografiile în care aceasta apărea în ipostaze cu caracter sexual explicit”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Citeste in continuare

StiriEst

Tânăr din Botoşani bătut de două ori în aceeaşi seară. Prima dată în club, apoi la spital, de o fată

Publicat

on

De catre

Un tânăr de 23 de ani, din Botoşani, a mâncat bătaie de două ori în aceeaşi seară. Prima dată el a fost implicat într-un scandal, într-un club din oraş, apoi, după ce a fost transportat la spital, a fost din nou lovit, de această dată de o tânără, care i-a dat cu o sticlă în cap.

În ambele situaţii se pare că a fost agresat de un grup de fete.

Un tânăr din Botoşani a mâncat bătaie de două ori în aceeaşi seară de la un grup de tinere. Prima dată a fost bătut într-un club, suferind răni pentru care a solicitat o ambulanţă. El a fost tratat la faţa locului, apoi a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale.

Însă, la spital îl aştepta acelaşi grup de tinere, iar una dintre ele l-ar fi lovit cu o sticlă în cap. Nu se cunoaşte motivul pentru care grupul de tinere s-a răzbunat pe el, însă la sosirea poliţiştilor el a spus că nu doreşte să depună plângere.

Citeste in continuare

StiriEst

Un tânăr pe scuter şi-a găsit sfârşitul, după ce a frânat târziu şi s-a izbit de o maşină, în Dumbrăveni

Publicat

on

De catre

Circula cu scuterul pe Drumul Naţional 29, când la o intersecţie nu a observat la timp că autoturismul din faţa sa a oprit să acorde prioritate unui pieton. A frânat prea târziu şi s-a izbit violent de autoturism. După impact, tânărul, care nu purta cască de protecţie, a fost aruncat pe şosea şi s-a lovit puternic la cap.

La câţiva metri de locul accidentului este o unitate medicală, iar salvatorii au ajuns imediat, dar nu au putut decât să constate decesul.

Şoferul maşinii a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a ieşit negativ. 

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est