CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Locuri de munca vacante in Politie. Aproape 100 de persoane au sansa sa se angajeze. Iata cerintele!

Publicat

on

92 posturi vacante de agenti existente in statul de organizare al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui urmeaza a fi ocupate prin concurs la data de 14 Mai, prin incadrare din sursa externa.

Politia Romana organizeaza concurs pentru ocuparea unui numar de 92 posturi vacante de agenti existente la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, prin incadrare din sursa externa a persoanelor cu studii corespunzatoare cerintelor postului şi care indeplinesc conditiile legale. Toate posturile scoase la concurs sunt in specialitatea ordine publica, fiind prevazute in cadrul posturilor de politie comunale astfel:

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 1 Vaslui, la posturile de politie comunale: Albești, Bogdana (2 posturi), Costești, Deleni (2 posturi), Dragomirești, Garceni (2 posturi), Lipovat, Muntenii de Jos, Poienești (2 posturi), Pungești (2 posturi), Pușcași;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 2 Vaslui, la posturile de politie comunale: Balteni, Codaești, Cozmești, Danești (2 posturi), Delești (2 posturi), Ferești (2 posturi), Miclești (2 posturi), Muntenii de Sus, Oșești (2 posturi), Solești, Ștefan cel Mare, Tanacu (2 posturi), Tacuta, Valeni, Zapodeni;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 3 Barlad, la posturile de politie comunale: Alexandru Vlahuta, Bacani, Bogdanita, Ciocani (2 posturi), Coroiești, Fruntișeni (2 posturi), Grivita, Ibanești, Ivești, Pochidia Pogonești (2 posturi), Vinderei (3 posturi);

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 4 Huși, la posturile de politie comunale: Botești, Bunești –Averești, Dimitrie Cantemir, Dranceni, Duda-Epureni, Hoceni (2 posturi), Lunca Banului, Tatarani, Vetrișoaia;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 5 Murgeni, la posturile de politie comunale: Blagești, Epureni, Falciu, Malușteni (2 posturi), Șuletea (2 posturi);

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 6 Negrești, la posturile de politie comunale: Bacești (2 posturi), Dumești, Rafaila (2 posturi), Rebricea (2 posturi), Vulturești;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 7 Banca, la posturile de politie comunale: Banca, Bogdanești (2 posturi), Dodești, Viișoara (2 posturi), Vutcani;

in cadrul Sectiei de Politie Rurala 8 Iana, la posturile de politie comunale: Iana, Gherghești, Pogana, Puiești, Voinești (2 posturi).

Pot participa la concurs, candidatii care indeplinesc cumulativ conditiile:

 1. a) sa aiba cetatenia romana şi domiciliul in Romania;
 2. b) sa cunoasca limba romana scris şi vorbit;
 3. c) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
 4. d) sa fie apte din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
 5. e) sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti;
 6. f) sa aiba studii corespunzatoare cerintelor postului pentru care candideaza, respectiv sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat;
 7. g) sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise şi practicate in societate;
 8. h) sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarşirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
 9. i) sa nu fi fost destituite dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
 10. j) nu au desfaşurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;
 11. k) indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile şi completarile ulterioare, respectiv „nu trebuie sa aiba calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizatii cu caracter politic”;
 12. l) indeplinesc conditiile specifice pentru ocuparea prin concurs a functiei publice cu statut special.
 13. m) trebuie sa indeplineasca criteriul specific de inaltime minimum 1,65 m barbatii şi 1,60 m femeile;
 14. n) sa detina permis de conducere categoria „B”.

 

Concursul va consta  in  desfaşurarea urmatoarelor probe, in ordinea de mai jos:

 1. a) evaluarea performantei fizice;
 2. b) test scris, de tip grila;
 3. c) interviu pentru departajare (doar in cazul in care este necesara departajarea candidatilor care au obtinut aceeaşi nota finala).

 

La inscriere, candidatii sunt obligati sa opteze, prin cererea de inscriere, pentru a candida la concurs pentru ocuparea postului/posturilor din cadrul unei structuri (ex.:„Va rog sa-mi aprobati participarea la concursul organizat pentru ocuparea postului de ajutor șef post, prevazut la pozitia __, din cadrul Postului de politie comunal __„ sau „Va rog sa-mi aprobati participarea la concursul organizat pentru ocuparea posturilor de ajutor șef post din cadrul Postului de politie comunal __„).

Inscrierea candidatilor se va face pe baza de cerere de inscriere, depusa pana la data de 08.04.2016, in zile lucratoare, la sediul Serviciului Judetean al Arhivelor Nationale din strada Mihail Kogalniceanu, nr. 2 (langa sediul I.P.J. Vaslui). Dosarele de recrutare vor fi depuse, in volum complet, pana la data de 15.04.2016.

Se impune verificarea permanenta și atenta a paginii de Internet a Politiei Romane, www.politiaromana.ro, Sectiunea cariera – Posturi scoase la concurs, precum și la avizierul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, intrucat comunicarea informatiilor ulterioare referitoare la concurs se va realiza in aceste modalitati.

 

StiriEst

Autotren incarcat cu paie, cuprins de flacari- FOTO

Publicat

on

De catre

Autotren incarcat cu paie, cuprins de flacari. Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autotren încărcat cu paie, autovehicul aflat în curtea unei societăți comerciale din localitatea Banca Sat, comuna Banca.
La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul autotrenului și al capului tractor, existând pericolul de extindere la o moară de cereale și la la câteva hale.
S-a acționat pe două sectoare, primul, pentru lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea, pentru protecția bunurilor imobile din jur.
Au ars aproximativ zece tone paie, autotrenul și capul tractor.
Nu au fost victime.
Au fost salvate șase hale pentru creșterea păsărilor și o moară de cereale.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost deteriorarea unor conductori electrici, urmare a unei acțiuni mecanice.

În articolul:

Autotren incarcat cu paie, cuprins de flacari

Citeste in continuare

StiriEst

Accidentul de la Munteni, provocat de un batran. Trafic blocat, doi raniti

Publicat

on

De catre

Accidentul de la Munteni provocat, de un batran. Un bătrân în vârstă de 72 de ani și nepotul său, un tânăr de 19 ani, au ajuns la Urgențe în urma accidentului de la Muntenii de Jos. Evenimentul rutier a avut loc în zona Motelului Everest. La volanul mașinii care s-a răsturnat pe șosea, se afla bărbatul de 72 de ani. Ambii au fost transportați la Spitalul de Urgență Vaslui, în stare generală bună. Bărbatul de la volan nu știe ce s-a întâmplat și cum de a pierdut controlul asupra direcției de mers. Mașina s-a înfipt într- un cap de pod de pe marginea drumului și s-a răsturnat. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost zero. La intrarea în Vaslui, traficul a fost blocat 40 minute, iar ulterior s-a circulat alternativ, pe un sens, până când mașina a fost ridicată din șosea.

În articolul:

Accidentul de la Munteni, provocat de un batran

Citeste in continuare

StiriEst

O familie rapusa de durerere. Decesul tragic al elevei de la Ion Mincu

Publicat

on

De catre


Decesul tragic al elevei de la Ion Mincu! Durere intr-o familie din Vaslui. Raluca Tiron, o copila care abia absolvise primul an de liceu la “Ion Mincu”. Fata a decedat in urmă cu câteva ore din cauza unei boli grave. Fratele Ralucai a postat si el un mesaj plin de durere. “Acum pot sa ma uit doar la poze… As vrea sa te pot vedea asa zambind langa mine. Ai fost un dar dumnezeiesc in viata mea si inca esti, o minune de copil intr-o lume haotica ce se zice ca ne pregateste pentru una mai buna.

Esti ingerul care mi-a aratat si imi arata calea spre bine, care m-a invatat sa fiu puternic. M-a invatat sa stiu sa fac alegerea cea buna. Sa alerg de nebun pentru fericirea celui de langa mine… intr-un cuvant sa lupt. Mi-ai demonstrat ca o luptatoare adevarata nu poarta scut si sabie, poarta un zambet pe fata dupa fiecare problema aparuta. Copil frumos ai aratat tuturor ca nimic nu te poate infrange usor.

Ai aratat devotament, putere, incredere si dorinta de a trai normal dupa mii si mii de probleme pe care le-ai avut. Plecarea ta intre ingeri mi-a luat o bucata din suflet cu tine. Acum tu esti mana dreapta a lui Dumnezeu, ocrotesti si alungi probleme din viata mea si a mamei. Ti-am fost frate, prieten chiar si tata in multe momente… Momente care m-au conturat ca personalitate, ca om, ca viitor medic. Te-am iubit, te iubesc si te voi iubi pana voi muri”.

În articolul:

Decesul tragic al elevei de la Ion Mincu

Citeste in continuare

StiriEst

Accident la Munteni de Jos! Masina rasturnata, trafic restrictionat- FOTO

Publicat

on

De catre

Accident la Munteni de Jos. Echipaje de la Politiei si Ambulanta au fost solicitate la Munteni de Jos, in zona Motelului Everest. O masina s-a rasturnat in urma unui accident de circulatie. În accident este implicat un autoturism și există două persoane rănite.

Șoferul are 72 de ani si se afla in masina cu nepotul sau, un tanar de 19 ani. Ambii au fost transportați la Spitalul de Urgenta Vaslui, in stare generala buna. Barbatul de la volan nu stie ce s-a intamplat si cum de a pierdut controlul asupra direcției de mers. Masina s a înfipt intr un cap de pod de pe marginea drumului și s a răsturnat. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost zero. La intrarea în Vaslui, traficul a fost blocat 40 minute, iar acum se circulă alternativ, pe un sens, masina urmând să fie ridicată din sosea.

Accident la Munteni de Jos!

Citeste in continuare

StiriEst

De patru ori mai multi pacienti COVID! Sotia unui avocat depistata pozitiv, panica la instanta

Publicat

on

De catre


Creștere continuă a numărului de infectări cu noul coronavirus. În județul Vaslui sunt în prezent aproape 40 de cazuri active. Asta înseamnă că numărul pacienților cu COVID este de patru ori mai mare decât în urmă cu doua săptămâni. Numai la Policlinica Vaslui au fost depistați 12 angajați infectați. 

La Spitalul Bârlad sunt în prezent 35 de pacienți confirmați, din care 8 forme ușoare, 17 forme medii si 10 forme severe. De asemenea unul este intubat si ventilat mecanic. Mai sunt de venit patru pacienți confirmați. Mai mult, sunt internați și cinci suspecți pentru care se așteaptă rezultatul testelor.

Soția unui avocat, depustata cu coronavirus

A fost panică astăzi la instanțele de judecată vasluiene. Atât la Judecătoria Vaslui cât și la Tribunal, angajații stau cu teamă în următoarele zile. Asta după ce soția unui avocat a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Colegii avocatului, judecătorii, dar și grefierii au intrat în panică. Avocatul al cărei soții a fost infectată, s-a prezentat în sala de judecată în ultimele zile. Omul nu avea de unde să știe că a fost contact al

unei persoane infectate. 

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est