Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Declaratia lui Mihalachi dupa ce a primit condamnarea judecatorilor: „Trebuie sa stai cu fundul pe scaun daca vrei sa nu faci puscarie”

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Vicepreşedintele CJ Vaslui Vasile Mihalachi, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ, a determinat înlăturarea unor firme de transport persoane de la atribuirea unor trasee în judeţ. Cu toate ca probele de la dosar erau in favoarea lui Mihalachi, judecătorii au respins cererea de schimbare a încadrării juridice cerută de acuzați, din abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în neglijență în serviciu. Dacă s-ar fi aprobat această cerere, Mihalachi, risca, în cel mai bun caz, doar o amendă administrativă! Magistrații ieșeni au decis condamnarea vicelui Mihalachi la doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pentru o perioadă de patru ani. Pedepsa nu ar afecta funcția de vicepreședinte al CJ Vaslui, cu atât mai mult cu cât actualul mandat i se termină peste doar două luni, deci înainte ca sentința să devină definitivă. În schimb, pedeapsa accesorie, de interzicere a unor drepturi, printre care și cel de a vota și de a fi ales într-o funcție publică, ar putea pune capăt carierei politice a lui Vasile Mihalachi
De altfel, acesta a anunțat, cu ceva timp în urmă, că nu va mai candida la un viitor mandat de consilier județean, cu atât mai mult cu cât ar trebui să iasă la pensie. Dupa aflarea sentintei, Mihalachi a declarat pentru invaslui.ro ca:”Cine intra in administratie si vrea sa faca treaba sa se ma gandeasca. Aici trebuie sa stai cu fundul pe scaun si sa nu faci nimic. Daca ai de gand sa muncesti, sa faci ceva pentru judet, esti trimis la puscarie. O bataie de joc! Asa ca mai
bine stai si iei leafa pe degeaba si nu te intreaba nimeni nimic. Eu nu ma consider vinovat”

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Nici ceilalți trei colegi de dosar nu vor face închisoare. Cea cea mai mare pedeapsa a fost data în cazul lui Liviu Butnaru – trei ani de închisoare cu suspendarea executării pe o perioadă de încercare de cinci ani. Vasile Vieriu, funcționar la CJ Vaslui, și Dănuț Ropotă, angajat al ARR Vaslui, au primit fiecare doar câte un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Vasile Mihalachi, alături de Liviu Butnaru, fostul director al ARR Vaslui și alți doi funcționari, au fost acuzați de procurorii DNA că ar fi trucat niște licitații făcute de Consiliul Județean în vederea acordării de licențe de transport persoane pe teritoriul județului. Prin aceasta, au fost favorizate mai multe firme, inclusiv cea a consilierului local PNL din Huși, Cătălin Dogaru, dar și a unor firme ieșene, în defavoarea altor transportatori hușeni. Faptele s-au întâmplat în anul 2008, pe când Vasile Mihalachi era președinte al Consiliului Județean.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.