Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul Paval poate sarbatori deja victoria. Are contracandidati fantoma fara vreo sansa la viitoarele alegeri. Partidele iau la misto vasluienii!

Publicat

on

Paradoxal sau nu, deşi oraşul nu a ieşit niciodată din topul sărăciei, primarii au fost aleşi şi realeşi la Vaslui. Aşa că, în ultimii 24 de ani au fost doar doi primari: Victor Cristea, din 1992 până în 2008, şi Vasile Pavăl, din 2008 şi până în prezent. Primarul PSD candidează pentru al treilea mandat. Contracandidaţii săi sunt Marius Arcăleanu, din partea PNL, Cristian Pavelescu, reprezentantul ALDE şi Andrei Marius Acasandei – Partidul Mişcarea Populară. Niciunul dintre contracandidatii lui Paval nu au vreo sansa in lupta electorala. Persoane necunoscute care in ultimii patru ani nu s-au evidentiat cu nimic in urbea vasluiana. Mai mult se pare ca partidele politice iau la misto vasluienii de vreme de desemneaza candidati de dragul de a-i desemna. Potrivit sondajelor facute atat de PSD cat si de PNL, actualul primar conduce detasat cu peste 60 la suta. Este greu de inteles de ce partidele din opozitie se complac in starea de lehamite si nu fac nimic concret pentru actualii conducatori pe care multi ii blameaza.

Primarul în funcţie Vasile Pavăl candidează din PSD pentru cel de-al treilea mandat. Absolvent al Facultăţii de Construcţii Iaşi, Pavăl a fost repartizat, în 1981, la Serviciul de Sistematizare al Primăriei Vaslui, unde a lucrat până în 1990. Ulterior, a fost director al SC Goscom SA Vaslui. Între 2004-2008 a fost viceprimar, iar în 2012 a fost ales primar din partea USL. Pavăl este preşedintele executiv al organizaţiei municipale a PSD şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean.
Marius Arcăleanu, candidatul PNL, este absolvent al Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti şi a lucrat ca economist în mediul privat în perioada 2000-2009. Ulterior, timp de trei ani, a fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Vaslui. În 2012, a candidat la funcţia de primar din partea PDL, clasându-se al doilea, iar ulterior a candidat din partea Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor, fiind învins. Arcăleanu este preşedintele PNL Vaslui, iar în 2008 a intrat, pe lista PD, în Consiliul Local, for din care face parte şi în prezent. In actualul mandat Arcaleanu a fost un consilier cuminte. A tacut si… atat!
Cristian Pavelescu este candidatul ALDE. Medic veterinar, Pavelescu a intrat în politică în urmă cu un an şi jumătate, când s-a înscris în Partidul Conservator. Absolvent al Facultăţii de Medicină Veterinară, a preluat în concesiune activitatea la Circa Veterinară Vaslui, unde lucrează şi în prezent.
Andrei Marius Acasandrei, candidatul PMP, este absolvent al Facultăţii de Hidrotehnică Vaslui, fiind inginer. În prezent angajat la Staţia Meteorologică Vaslui, el nu a mai activat în politică înainte de a se înscrie în PMP.
Alecsandru Volocaru, candidatul Partidului Naţional Democrat, este liderul acestei formaţiuni din toamna anului trecut. El a intrat în politică în 2012, când a fost ales consilier local la Vaslui pe lista PPDD. Odată cu destrămarea formaţiunii, a devenit independent. Volocaru a absolvit, în 2004, Facultatea de Instalaţii Bucureşti şi de atunci lucrează într-o afacere de familie.

StiriEst

Peste 400 de familii au ramas fara bani din cauza copiilor care au chiulit de la scoala

Publicat

on

De catre

Peste 400 de familii au rămas fără alocaţia de susţinere de la stat din cauza absenţelor nemotivate ale copiilor de la cursuri, iar în cazul a aproximativ 500 de familii beneficiare de alocaţie de sprijin, plata a fost diminuată, au informat reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui. 

‘În luna august a fost suspendată plata alocaţiilor de susţinere a familiei pentru un număr de 427 de familii, suma aferentă fiind de 88.741 lei. Alocaţia pentru susţinerea familiei a fost diminuată de la plată în proporţie de 20%, respectiv 50% pentru un număr de 539 de familii cu suma de 25.716 lei. Numărul total de absenţe şcolare nemotivate transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean către instituţia noastră a fost de 1.869’, a declarat directorul executiv al AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliţă. În luna septembrie, în evidenţele instituţiei erau înregistrate un număr de 8.632 de familii beneficiare de alocaţii pentru susţinere.

Cristian AVRAMESCU

Citeste in continuare

StiriEst

Masuri impotriva ambroziei

Publicat

on

De catre

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui solicită autorităţilor locale din judeţ implicarea în campania ’28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia’, care se va desfăşura în data menţionată, între orele 10,00 şi 15,00. 

‘Ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivelul judeţean, cât şi la nivel naţional a ambroziei, precum şi a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor care fac alergie la această plantă, lucru confirmat şi de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienţi cu simptome de alergie la această plantă, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului organizează campania naţională ’28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia’ – o mişcare civică pentru mediu şi sănătate cu implicare naţională pentru combaterea acestei plantei invazive. Reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ trebuie să desfăşoare acţiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare, vor mobiliza comunitatea pentru desfăşurarea de acţiuni de cosire în curţi şi grădini şi vor desemna puncte de predare cu posibilitate de cântărire a materialului vegetal colectat în saci’, se arată într-o informare publică a APM Vaslui.  Potrivit sursei citate, Campania ’28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia’ are drept scop prevenirea unui ‘dezastru’ pentru mediu şi sănătatea populaţiei prin răspândirea polenului până la sfârşitul lunii octombrie şi reducerea rezervei de seminţe pentru următorii ani. Autorităţile locale au obligaţia ca, până pe 30 septembrie, să raporteze la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui cantităţile colectate şi suprafeţele curăţate. Ambrozia strânsă va fi folosită drept compost prin firmele de salubrizare.

Citeste in continuare

StiriEst

Primarul Lungu continua modernizarea municipiului Suceava

Publicat

on

De catre

Municipiul Suceava se modernizează, iar lucrările de reabilitare a infrastructurii sunt la ordinea zilei. Edilul Ion Lungu a înțeles că oamenii vor străzi și trotuare asfaltate și depune eforturi pentru a le respecta dorințele. De altfel primarul se întâlnește periodic cu cetățenii ca să afle ce probleme au și cum îi poate ajuta Primăria. Chiar dacă firmele de construcții se plâng de lipsa forței de muncă, Ion Lungu caută soluții astfel încât modernizarea municipiului Suceava să nu aibă de suferit. Recent au fost finalizate lucrările de reparație capitală a două străzi din Suceava: strada Viitorului din cartierul Obcini şi strada Putna, ANL de la Gara-Burdujeni. “S-au reabilitat trotuarele şi s-au amenajat locuri de parcare. Sperăm să avem parte de o toamnă lungă să mai putem finaliza şi alte străzi cum ar fi :Traian Țăranu din cartierul Obcini, Micşunelelor din cartierul Ițcani sau Lev Tolstoi din Burdujeni-sat”, a declarat primarul Ion Lungu. 

Sorin SAIZU

Citeste in continuare

StiriEst

O fetiță de zece ani a murit într-un accident rutier cauzat de mama sa

Publicat

on

De catre

Un accident cumplit a avut loc pe șoseaua Botoșani-Iași, în apropiere de mănăstirea Zosin, marți dimineață. Două autoturisme s-au ciocnit, impactul soldându-se cu două victime: o fetiță de zece ani, care a murit în spital, și mama sa, grav rănită.

Mama copilei, în vârstă de 47 de ani, conducea o Skoda Octavia, însă nu a adaptat viteza în curbă, iar umiditatea carosabilului a determinat autoturismul să pătrundă pe contrasens, femeia pierzând controlul volanului, moment în care s-a produs impactul frontal cu o autoutilitară. Mașina condusă de aceasta a fost proiectată pe câmp.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, un echipaj cu medic al Serviciului Județean de Ambulanță și un echipaj de descarcerare al ISU. Fetița a fost descarcerată în stare de conștiență, însă, în drumul spre Urgențe, starea ei s-a agravat. Copila și-a dat ultima suflare pe patul spitalicesc, în vreme ce mama ei este tratată în continuare la Reanimare. Femeia va fi cercetată pentru uciderea din culpă a propriului copil.

Citeste in continuare

StiriEst

Primarul Ion Lungu este mereu alaturi de cetatenii sai FOTO

Publicat

on

De catre

Orașul Suceava mai are un cetățean centenar. Este vorba de Elena Manolache care a împlinit zilele trecute respectabila vârstă de 100 de ani. Femeia a avut parte și de o surpriză făcută chiar de edilul Ion Lungu. “I-am oferit din partea Primăriei Municipiului Suceava Diploma Centenar, un stimulent financiar de 2.000 de lei, şampanie şi flori. Am avut parte de o primire călduroasă şi o discuție sinceră, prietenească”, a spus primarul.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est