Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Iata ce salarii urmeaza sa incaseze presedintele Dumitru Buzatu si primarul Vasile Paval! Si parlamentarii incaseaza bani mai multi, pe langa cei zece mii de euro pe care ii iau in prezent

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Noile salarii ale bugetarilor vor inregistra cresteri fabuloase. Nu pentru toti! Este vorba despre acei bugetari care oricum au venituri uriase. In categoria celor mai bine platiti oameni pentru taiatul frunzelor la caini intra deputatii, senatorii si primarii.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Președintele României va avea cel mai mare salariu brut din sistemul bugetar, de 15.000 lei.

Senatorii și deputații vor fi plătiți cu 10.150 lei, ca și secretarii de stat. Asta pe langa alte diurne si bonificatii care depasesc de doua ori salariul.

Președintele de consiliu județean, Dumitru Buzati va fi salarizat cu aproape 8.000 de lei.
Salariul unui primar va porni de la 3.207 lei (localități cu până la 1.500 de locuitori) și va ajunge la 6.059 lei (peste 400.000 locuitori, inclusiv sectoarele Bucureștiului).

Salariile profesorilor
Un profesor universitar cu gradație maximă și vechime peste 25 ani va câștiga un salariu de bază de 5.339 lei, un profesor cu gradul didactic I va ajunge la un salariu de bază de 3.470 lei, iar un institutor cu gradul I va putea avea un salariu de bază de până la 2.797 lei, conform proiectului de Ordonanță de urgență privind salarizarea personalului din sistemul bugetar obținut de Profit.ro.

Salariile medicilor
Un medic primar va porni de la un salariu de bază de 3.459 și va ajunge până la 4.307 lei, iar un medic primar la urgențe va ajunge la 4.819 lei, în timp ce unul de medicină legală va putea câștiga aproape 8.000 lei, potrivit proiectului de Ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice obținut de Profit.ro.

Salariile judecătorilor

Un judecător sau procuror, cu peste 20 ani vechime și gradație maximă, vor avea o indemnizație lunară de până la 8.665 lei, conform proiectului Ordonanței de urgență privind salarizarea personalului din sistemul bugetar obtinut de Profit.ro. Un judecător sau procuror stagiar vor avea indemnizația lunară între 4.459-5.743 lei.

Pensiile speciale îngheață

Va fi suspendă temporar actualizarea, în funcție de majorarea salariilor, a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic și consular al României, ale judecătorilor și procurorilor, ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, iar indemnizația pentru limită de vârstă pentru deputați și senatori se va menține la nivelul lunii iulie 2016.

Începând cu 1 august 2016, prevederile privind indemnizațiile care se acordă la pensionare, trecerea în rezervă/retragere/deces se suspendă temporar.

Cele mai mici salarii

Cel mai mic salariu de bază pentru bugetari va fi de 1.250 lei, pentru funcții cu studii medii și generale.

Funcționarii publici beneficiază de un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat.

Persoanele încadrate în funcții contractuale de debutant vor fi salarizate la acest nivel până la expirarea perioadei de cel puțin 6 luni, dar nu mai mare de 1 an și vor fi promovate, pe bază de examen, în funcția, gradul sau treapta profesională imediat superioară.

Munca de noapte

Personalul care, potrivit programului normal de lucru, își desfășoară activitatea între orele 22,00 și 6,00, beneficiază pentru orele lucrate în acest interval de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Munca suplimentară

Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi compensată în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut, munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celealte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi compensată în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

Plata muncii se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic în scris, fără a se depăși 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii. profit.ro

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.