Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Scandal la sedinta Consiliului Local din Murgeni. Localnicii au intrat peste alesi si i-au amenintat cu moartea

Publicat

in

Scandal şi ameninţări cu moartea la şedinţa Consiliului Local din Murgeni. Peste 50 de localnici au intrat peste consilierii locali în şedinţă, i-au înjurat şi chiar i-au ameninţat, nemulţumiţi de câteva proiecte care urmau să se voteze.

Sedinta Consiliului Local Murgeni de s-a transformat într-un atac al localnicilor, care ar fi fost chemaţi la ordinea primarului oraşului, Ioan Buta, pentru a-i intimida pe consilierii de la PNL şi a-i convinge să voteze cele trei proiecte de pe ordinea de zi, în valoare totală de 9 milioane de lei.

Înainte de sedintã, consilierii locali PNL au spus cã vor aproba proiectele primarului, cu conditia sã se facã licitatii publice pentru cheltuirea banilor într-un mod transparent.

Consilierul liberal Dan Cain a spus, în timp ce oamenii din oras se adunau în salã, cã grupul consilierilor PNL doreste ca, în ziua de 5 iunie, sã se facã si un referendum în oras, pentru ca Murgeniul sã revinã la statutul de comunã, cum era pânã în 2003. “Cetãtenii Murgeniului vor sã nu mai plãteascã taxe atât de mari, vor taxe mici, ca în vremea în care era comunã. Trebuie chemati la urne, la referendum, si sã fie întrebati dacã sunt de acord sã treacã de la oras la comunã. Am fãcut toti pasii legali si vã rog sã-l treceti pe ordinea de zi. Cetãtenii vor hotãrî dacã mai vor ca Murgeniul sã fie oras sau sã revinã la statutul de comunã”, a spus Cain.

Primarul Ioan Buta a recunoscut cã, în 2003, când s-a înfiintat orasul Murgeni, “s-a fãcut o gresealã, iar oamenii nu au fost complet informati”. “Greseala mea este cã am fãcut proiecte si am câstigat bani ca oras, iar dacã trecem la comunã va trebui sã dãm toti banii înapoi”, a spus primarul, vizibil iritat. Acesta a anuntat cã refuzã sã treacã punctul cu referendumul pe ordinea de zi.

În timp ce şedinta se transformase într-un adevărat scandal, poliţtiştii locali se plimbau în jurul Primăriei fără să intervină în vreun fel pentru a calma spiritele. rtv

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.