Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Incadrarea somerilor in campul muncii nu este o prioritate pentru autoritati. Banii sunt cheltuiti fara cap, in timp ce zeci de mii de oameni nu au un loc de munca

Publicat

in

Majoritatea cursurilor de calificare organizate in judetul Vaslui se dovedesc inutile, absolventii nereusind sa se integreze pe piata muncii. Autoritatile sustin ca somajul de lunga durata este in crestere sI afecteaza in mod deosebit tinerii si persoanele active din intervalul de varsta 30-50 de ani, iar guvernul se multumeste sa conserve aceasta situatie in loc sa intervina cu masuri active de ocupare a fortei de munca. “Programele europene destinate stimularii ocuparii in munca sunt gestionate aiurea. Sunt organizate cursuri de calificare si recalificare pentru someri in tot felul de meserii aberante ca manichiuristi, frizeri, maseori, menajere, ingrijitori la domiciliu. Tuturor celor care participa la astfel de cursuri le mai sunt oferite si subventii din proiectele cu finantare POSDRU, iar despre numarul beneficiarilor care, ulterior, ar trebui sa se angajeze nu aflam nimic. Prin urmare, se finanteaza proiecte aberante, care nu au legatura cu cerintele pietei fortei de munca”, se plang agentii economici. In clasamentul judetelor cu cea mai mare pondere a somerilor cronici sau neindemnizati judetul Vaslui este pe primul loc, cu o rata de 82,74% din numarul total de someri. Judetul Vaslui are fecvent o rata a somajului de peste 11%, cea mai ridicata din tara, fiind concurat indeaproape de judetul Teleorman cu 11,43%. Amplitudinea dintre nivelul maxim al somajului reprezentat de judetul Vaslui si nivelul minim al somajului inregistrat in Ilfov (1,48%) este de 10,14 puncte procentuale. In ceea ce priveste rata de ocupare a fortei de munca, stam in continuare cat se poate de prost.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.