Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Vasluianca Alexandra Nichita celebra in lumea intreaga. A strans milioane de dolari din tablourile pictate de ea

Publicat

in

Cu toții ne-o aducem aminte pe Micuța Picasso, pictorița Alexandra Nechita. Născută în Vaslui în vara anului 1985, aceasta locuiește în prezent în Statele Unite ale Americii. Părinții ei, Niki și Viorica Nechita au fost persecutați sub regimul comunist și au fost nevoiți să se refugieze în SUA. Povestea tinerei o cunoaște toată România după ce jurnalista Nicole Lapin de la postul de televiziune CNN a intervievat-o în cadrul serilor Young People Who Rock.
Micuța Picasso a ieșit de ceva vreme din radarul mass media româneşti. Dar recent aceasta a spus “Da” în fața unui prelat. Moldoveanca s-a căsătorit designerul Dimitry Tcharfas, nunta având loc în prezența familiei și a unor prieteni apropiați. Ceremonia a avut loc în aer liber, pe malul oceanului.

Cum s-a schimbat viața ei la 30 de ani: „Am fost extrem de norocoasă să-mi fac un trai atât de bun din munca mea”
Alexandra Nechita avea 11 ani când a început să ajungă renumită în întreaga lume datorită operelor ei de artă.
Deși era un copil, tablourile ei se vindeau și cu 100.000 de dolari bucata, iar oamenii o comparau cu celebrul pictor Pablo Picasso, însă Alexandra a declarat într-un interviu pentru Oprah în 1996 că nu încearcă să copieze stilul nimănui.
”Nici măcar nu știam cine era Picasso. Doar mă bucuram de ce făceam și pictam în acest fel pentru că voiam să fiu diferită”, a spus Alexandra atunci.
Însă, acum la vârsta de 30 de ani, când a devenit mamă, românca a fost vizitată iar de Oprah pentru a vedea cum s-a schimbat viața celei poreclite „micuța Picasso”.
Alexandra recunoaște că uneori devenea frustrată pentru că lipsea de la anumite experiențe ca adolescent, precum jocuri de fotbal sau dansuri, însă a ținut să sublinieze că aceasta a fost doar decizia ei și a nimănui altcuiva.

”Niciodată nu am simțit că am fost forțată să fac asta. De fapt, am făcut alegerea pentru mine”, spune românca, precizând că e încântată că tablourile ei au ajuns să se vândă așa bine, pe sume de șase cifre, fiind extrem de recunoscătoare pe toate oprtunitățile pe care le-a avut în ultimele două decenii.

„Cea mai mare sumă pe care am încasat-o pe o pictură de a mea a fost undeva în jur de 400.000 de dolari. Am fost extrem de norocoasă să–mi fac un trai atât de bun din munca mea, și nu doar pentru mine, dar și pentru familia mea. Acesta chiar a fost unul dintre cele mai daruri”, a mărturisit Alexandra.
A strâns până acum milioane de dolari din pictură, iar în prezent experimentează sculptura în bronz şi sticlă.
Alexandra Nechita a fost invitată la mai multe emisiuni cunoscute, precum Oprah Winfrey Show, şi a stat la masă cu personalităţi ca Bill Clinton. Lucrările sale au fost vândute în toată lumea, printre colecţionari numărăndu-se Ellen DeGeneres, Alec Baldwin, Calvin Klein şi Whoopi Goldberg. În 1999, Nechita a fost selectată de către ONU pentru a conduce o iniţiativă de artă în peste 100 de ţări.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.