Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Mizerie de nedescris in comunele vasluiene. Iata ce spun sefii de la judet despre primari

Publicat

in

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, s-a atătat total nemulţumit de faptul că multe dintre comunele vasluiene stau destul de prost la capitolul curăţenie. Acesta a remarcat că edilii nu sunt interesaţi să mobilizeze oamenii la curăţenie, cu toate că ar putea folosi ca forţă de muncă asistaţii de la Legea 416 a venitului minim garantat, care au obligaţia să presteze ore de muncă în folosul comunităţii.
Mihalachi a remarcat că, din cauza campaniei electorale, în majoritatea comunelor s-au mai făcut anumite cosmetizări, dar că aceste lucruri nu sunt suficiente.
„Megând foarte mult prin comunele judeţului nu am putut să nu remarc faptul că există un soi de mobilizare a primarilor, care, anumaţi probabil de campania electorală, au mai făcut mici reparaţii şi lucrări de cosmetizare, au mai văruit o fântână, au mai reparat un gard, au mai făcut curăţenie prin zona primăriilor. Problema este că nu prea se ocupă nimeni de curăţarea şanţurilor de pe marginea drumurilor”, a declarat Vasile Mihalachi.
Vicepreşedintele CJ Vaslui susţine că este de datoria edililor să mobilizeze cetăţenii, să aibă grijă să desfunde toate şanţurile şi rigolele şi să avertizeze populaţia asupra faptului că gunoaiele nu mai trebuie depozitate la întâmplare, în şanţurile de pe marginea drumurilor, dacă vor să nu aibă probleme.
„Dacă primarii au fost neglijenţi, ne vom confrunta cu aceleaşi probleme pe care le-am avut şi în anii trecuţi, când din cauza şanţurilor, podeţelor şi rigolelor care nu au fost decolmatate, s-au înregistrat inundaţii”, a precizat Vasile Mihalachi.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.