Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Tarani amarati, fara atestate de producator, sunt zilnic haituiti de politisti! Amenzile depasesc si de 20 de ori pensia unui vanzator de legume

Publicat

in

De mai bine de un an de zile, producatorii agricoli persoane fizice, care vor sa isi vanda produsele in piete, trebuie sa detina un atestat de producator si un carnetul de comercializare. Atestatul trebuie completat atat in timpul transportului produselor din locul de productie in cel de vanzare, cat si la finele fiecarei zile de desfasurare a activitatii de comert. Cu toate acestea multI comerciantI nu respecta legea. La fel ca si atestatul de producator, carnetul de comercializare se elibereaza la cerere de catre primariile din zona in care se obtin produsele estimate a fi destinate comercializarii, in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, dar dupa verificarea existentei atestatului si dupa verificarea faptica in teren a existentei produsului/produselor supuse comercializarii. Acestea trebuie vizate de o asociatie agricola, numai daca ea exista in acea zona. Zilnic in piete sunt depistatI agricultori fara acte. „Am primit o amenda, dar nu am de ce sa imi scot atestatul. Eu am produsele acasa, se poate verifica, am omis sa imi scot acest atestat. Stau pe la primarie sa pierd vreme cu zilele”, spune Victor Ababei, un comerciant. MultI dintre comerciantii prinsI fara atestate sustin ca documentele au expirat sI ca nu au avut timp sa solicite eliberarea altor atestate. Amenzile in astfel de cazuri pot ajunge pana la peste 22.000 de lei. Atestatul de producator este valabil un an calendaristic de la data emiterii si se vizeaza semestrial la primarie.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.