Conecteaza-te cu noi

StiriEst

FOTO Inspectoratele de Politie si de Urgenta, luate cu asalt de copii. Sute de micuti au vizitat institutiile de ziua lor

Publicat

in


Peste 150 de copii, însoțiți de cadre didactice au vizitat astăzi Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect naţional intitulat „Şcoala siguranţei Tedi” în care Inspectoratul General al Poliţiei Române este partener. Scopul proiectului este informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.
Beneficiarii proiectului sunt elevii de clasa I, ce se află la începutul unei etape importante a vieţii, iar în cadrul acestei activităţi informaţiile au fost diseminate tuturor copiilor din clasele I-IV din cadrul Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Cei mai mici participanți la trafic și-au putut verifica cunoștințele rutiere vizionând un film intitulat „Drumul colorat”.
De asemenea, elevilor le-a fost prezentată o parte din tehnica utilizată de poliţişti în cadrul misiunilor operative. Principalele puncte de atracție pentru copii au fost mijloacele specifice de intervenţie ale poliţiştilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Astfel, cei mici au putut observa dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie folosite în activitate de „mascaţi”.
Specialiștii criminaliști au prezentat trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. Copii s-au arătat interesați și de modul în care se ridică amprentele.
Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui urează La mulți ani tuturor copiilor și mulțumește celor care și-au sărbătorit această zi alături de polițiști.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cu ocazia Zilei internaționale a Copilului si Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui a fost vizitat de peste 300 de copii din tot județul, atât la sediul unității, situat pe strada Castanilor nr. 9, Vaslui, cât și la sediile tuturor subunităților (Detașamentul de Pompieri Bârlad, Secția de Pompieri Huși, Garda nr. II de Intervenție Negrești și Punctul de Lucru din orașul Murgeni).

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Sărbătorițiilor zilei li s-au prezentat tehnica și echipamentul din dotare subunităților cu care pompieri intervin în situații de urgență, tehnici de acordare a primului ajutor calificat și informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență. Cei care au dorit au avut posibilitatea să echipeze o parte din echipamentul de protecție al salvatorilor.

De asemenea, cei mici au primit o serie de materiale informative, fiind în acest fel, inițiații într-o pregătire de conduită preventivă în cazul producerii unor evenimente neplacute.

 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.