CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Sute de oameni din Ivanesti sunt rupti de lume dupa ce un pod a fost luat de ape. Primarul a facut lucrari de mantuiala pe bani grei. Acum sarbatoreste cu fanfara

Publicat

in


Podul de piatra s-a daramat.
A venit apa si l-a luat.
Vom face altul pe rau in jos,
Altul mai trainic Si mai frumos.
Acesta pare sa fie cantecul pe care il fredoneaza in fata cetatenilor din Ivanesti, primarul PSD, Vasile Novac. Si culmea, acestia il cred. O ploaie care a durat cateva minute a fost suficienta cat sa darame un pod din satul Brosteni- Ivanești. Lucrarile la respectivul pod au costat 500.000 de lei, dar in cea mai mare parte ele au fost efectuate doar pe hartie.
A fost nevoie de o ploaie abundenta ca podul peste raul Racova,satul Brosteni, comuna Ivanesti, construit in urma indundatiilor din 2011, sa fie din nou luat de ape. In anul 2011, 700 de familii din comuna au fost izolate in urma inundatiilor care au distrus podul ce leaga Ivanestiul cu satul Brosteni. Primaria a incheiat un contract cu societatea Transmir in valoare de peste 480.000 de lei, la care s-a adaugat si TVA, banii trebuiau folositi pentru pentru amenajarea podului peste raul Racova, in satul Brosteni. Nu s-a intamplat insa asa. Inspectorii curtii de conturi au descoperit in urma unui control ca s-au decontat banii, dar fara temei legal. Mai exact, nici cei de la primarie si nici constructorul nu au putut dovedi ca la pod s au folosit anumite cantitati de materiale (nisip, balast, piatra sparta). Dirigintele de santier a recunoscut de altfel ca materialele necesare executiei podului nu au fost nici de calitate si nici in cantitatea cosemnata in contract Pana la reconstruirea unui nou pod, pe care se sa circule in siguranta, locuitorii din Brosteni trec peste raul Racova pe o improvizatie de pod. In timp ce sute de oameni sunt izolati si se lupta cu noroiul, primarul PSD, Vasile Novac, o tine intr-o petrecere la primarie. Bucuros ca a castigat din nou alegerile, a adus la primarie fanfare sa ii cante.

Populare