Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Incepe distribuirea alimentelor de la UE. Peste o suta de mii de beneficiari

Publicat

in

Ministerul Fondurilor Europene a incheiat contractele de furnizare a produselor in cadrul Programului Operational pentru Ajutorarea persoanelor Defavorizate POAD 2015 – 2016, pentru toate cele 13 loturi ale programului. Ajutoarele POAD vor fi distribuite in 4 transe, prima transa fiind in perioada 8 – 15 iunie, la nivel de 27 UAT-uri. La nivelul judetului Vaslui (care face parte din lotul 12, alaturi de
judetul Iasi), licitatia a fost castigata de firma Rompan. In judetul nostru vor fi distribuite 280.246 cutii (2 cutii / persoana). In prima transa vor fi distribuite 70.061 cutii. Potrivit prefecturii Vaslui, in prezent, se desfasoara faza de livrare a cutiilor, dupa care se va trece la distribuirea lor. Primariile, Serviciile Deconcentrate (AJOFM, Casa Judeteana de Pensii, AJPIS) si DGASPC Vaslui lucreaza, conform HG 799 / 2014, la elaborarea listelor initiale de beneficiari. Anul acesta, un beneficiar va primi doua pachete, fiecare continand cate un kilogram de faina, doua kg de malai, 400 g paste fainoase, doi litri de ulei, un kg zahar, o conserva de carne de vita (300 g), o conserva pate de ficat (200 g), un kg de orez, o cutie cu pasta de tomate (400 g) si 500 g fasole boabe. Pentru a evita eventualele acuzatii de influentare a scrutinului din 5 iunie, guvernul a decis amanarea distribuirii pachetelor cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeana. Este pentru prima data de la implementarea programului cand distribuirea alimentelor este intarziata atat de mult – cu sase luni – pe de o parte, din cauza modificarilor aduse POAD (introducerea altor categorii de persoane cu venituri mici si renuntarea la distribuirea ajutoarelor alimentare pe baza de tichete, asa cum a fost anul trecut), iar pe de alta parte, din cauza contestatiilor la licitatiile organizate pentru desemnarea furnizorilor. Conform noilor reglementari, de ajutoare alimentare prin POAD pot beneficia urmatoarele categorii: familiile si persoanele singure carora le este stabilit dreptul la venitul minim garantat, conform Legii 416/2001; beneficiarii de alocatii pentru sustinerea familiei, conform Legii 277/2002; somerii indemnizati al caror venit net lunar nu depaseste 450 de lei; somerii neindemnizati; pensionarii din sistemul public al caror venit nu depaseste 450 de lei pe luna; persoanele cu handicap grav si accentuat.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.