Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Protecţia Copilului a început propria anchetă în cazul fetei de 14 ani care ar fi încercat să-şi vândă bebeluşul

Publicat

in

Direcţia de Protecţie a Copilului Vaslui a declanşat, luni, propria anchetă în cazul fetei de 14 ani care, în timp ce era internată în spital, ar fi negociat vânzarea bebeluşului său de cinci luni către o familie din Capitală, instituţia urmând a lua măsurile de protecţie ce se impun în acest caz.
Fata, despre care se crede că ar fi primit deja suma de 2000 de euro, a fost auzită când vorbea la telefon despre felul în care va intra în posesia altor bani, în momentul externării din spital, iar cea care a coordonat afacerea a fost, sustin oamenii legii, mama adolescentei. Potrivit conducerii Spitalului de Urgenta din Vaslui, minorain varsta de 14 ani, s-a internat la Pediatrie cu bebelusul de cinci luni. Aici a fost auzita de alte paciente vorbind la telefon in repetate randuri cu o familie din Bucuresti cu care negocia vanzarea celui mic pentru suma de 2.400 de euro. A fost imediat sesizat asistentul social, dar si politia. „Este vorba despre o fetiţă de 14 ani, internată cu copilul său de cinci luni. A fost sesizat asistentul social cu privire la faptul că în acest caz ar putea fi vorba despre încălcarea unor drepturi. De asemenea, a fost anunţată Poliţia”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder. Reprezentantii IPJ sustin ca aveau deja în lucru un dosar pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, iar acum au extins cercetările. Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate a preluat ancheta ca urmare a unei sesizări primite din partea Spitalului. Una dintre pacientele internate in spital a povestit ca mama adolescenta avea asupra sa o suma de bani de la o familie din capitala care ar urma sa solicite autoritatilor incredintarea bebelusului pe motiv ca tanara nu poate sa il ingrijeasca. „La această dată este în lucru un dosar penal în care se efectuează cercetări de către poliţişti de la Poliţia oraşului Negreşti, vizând infracţiunea de act sxual cu un minor. Pe de altă parte, au fost demarate verificări de către lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, urmare a unei sesizări primite din partea Spitalului Judeţean Vaslui, cu privire la încredinţarea unui minor în vârstă de 5 luni. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că sunt demarate proceduri legale privind luarea unor măsuri de protecţie a minorului, respectiv darea în plasament către o familie din Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.