Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Este luna stranierilor! Nesimtire, marlanie, prostie! Autoritatile au un avertisment pentru muncitorii din strainatate

Publicat

in

Cetatenii din muncipiul Vaslui vin cu tot felul de reclamatii cand se intalnesc cu edilul Vasile Paval sau cand merg in audiente. Potrivit primarului, cel mai des oamenii reclama calitatea lucrarilor efectuate prin oras, nerespectarea regulilor de circulatie, nerespectarea linistii si ordinii publice seara sau noaptea in anumite zone, invazia de omizi sau prezenta cainilor comunitari. „Toate aceste chestiuni sigur ca le am in vedere si impreuna cu insitutiile abilitate incerc sa le gasesc o rezolvare. Unele probleme pot fi rezolvate, altele raman in atentia noastra. Suntem in continua miscare, in continua dezvoltare, dar ramanem mereu atenti la ceea ce reclama cetatenii”, a declarat Vasile Paval. Primarul vasluian le cere „stranierilor” care se afla in aceasta perioda in municipiu sau care vor veni in perioada urmatoare si care sunt cunoscuti pentru faptul ca sunt mai indisciplinati in trafic, sa dea dovada de spirit civic. „Noi nu le cerem decat sa fie disciplinatI sI sa pastreze ceea ce vor regasi dupa aceasta perioada cat au fost plecati. Intre timp, s-au mai facut investitii, s-au mai modernizat strazi, s-au facut locuri de parcare, s-au amenjat spatii verzi. Ne bucuram de prezenta lor acasa si sunt sigur ca se vor comporta civilizat intr-un oras pe care cred ca il regasesc mai frumos, mai ordonat, poate mai curat, dar oricum schimbat”, a mai spus Paval.

“Stranierii” – cum sunt porecliti vasluienii plecati la munca in strainatate –vor poposi prin Vaslui in aceasta perioada. Abia prin septembrie isi vor incheia luna de vacanta traditionala occidentala si vor pleca pe rând spre statele unde lucreaza (mai ales spre Italia). Din pacate, de unii dintre ei ne vom desparti cu un sentiment de legitima usurare. Vom fi fericiti ca am scapat pentru câteva luni de cei care blocheaza circulatia rutiera (chiar si in curtea spitalelor) cu o nesimtire senina, de parca asa e normal, sau, daca nu, oricum vor pleca; de cei care pe sosele produc accidente stupide sau te injura (cu dorinta de a te pocni) pentru ca i-ai depasit regulamentar; de cei care batjocoresc limba româna, amestecând-o obscen cu italiana; de cei care vin in tara la volan, chiar daca masina “tare” pe care-o conduc cu mândrie aroganta e doar inchiriata; de cei cu atitudinea becalica a prostului imbogatit si fudul, care iti vorbesc de sus, crezându-se mai civilizati doar pentru ca locuiesc in Vest; de cei care au uitat cine sunt, ce au invatat si ce-si doresc, orbiti de atractia “euroilor”; de cei care isi lasa urmasii in România (in grija cine stie cui) si li se pare ca, daca mai trimit un ban acasa, micutii sigur vor primi o buna educatie; de cei care ar fi cazati la puscarie daca ar face in tara ce s-au obisnuit sa faca acolo unde “lucreaza”.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.