Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Umilinta, incompetenta, cozi uriase! Statul isi bate joc de cetateni! Sute de oameni stau zilnic la cozi pentru un pasaport sau un buletin

Publicat

in

De aproape doua luni de zile, de la primele ore ale diminetii, sute de oameni se aseaza la coada. Este vorba despre vasluienii care au nevoie sa-si ridice sau schimbe documentele de calatorie, permisele de conducere sau sa-si inmatriculeze masinile. Numarul solicitarilor se dubleaza in aceasta perioada, tocmai cand functionarii sunt in perioada concediilor de vara. Lunile iulie si august sunt recunoscute ca fiind cele mai agglomerate. Asta sI din cauza stranierilor care vin acasa sa isi innoiasca permisele sau sa-si inmatriculeze masinile cumparate in strainatate. Solicitarile pentru permise si inmatriculari auto aproape ca s-au dublat in luna iulie, comparativ cu luna ianuarie a acestui an. Acest lucru se vede chiar si statisticile privind piata auto. Nu doar ca a inceput programul Rabla, ceea ce inseamna ca s-au cumparat masini noi, dar si importurile de masini la mana a doua au crescut cu peste 20%. „Facem cu greu fata numarului mare de solicitari”, spun functionarii de la ghisee. La Serviciul de Pasapoarte vin zilnic peste 100 de persoane care vor sa-si schimbe documentele. Desi angajatii lucreaza la capacitatea maxima, tot este aglomeratie. Taxa pentru eliberarea unui pasaport electronic este de 283 de lei, iar pentru un minor sub 12 ani, taxa este de 258 lei. Cauzele cozilor la inmatriculari sunt: personal putin, infrastructura proasta in foarte multe locuri, dar si birocratia atunci cand trebuie depuse anumite documente sau efectuata plata unor taxe obligatorii.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.