Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Dragnea ii interzice lui Solomon sa mai candideze! Buzatu vrea doua posturi de parlamentar pentru familia sa, iar primarii il ataca pe Dragnea!

Publicat

in

Liderii PSD, baroni sau simpli palmasi, s-au reunit la Vaslui într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional. Social democraţii au discutat despre strategia partidului pentru intrarea la guvernare, programul electoral, dar şi despre noua sesiune parlamentară.
La întâlnirea cu cei care au privat judetul de investitii si au lasat vasluienii sa se zbata in saracie, au participat peste 100 de lideri din toate cele 45 de organizații. Întâlnirea a avut loc la Vaslui deoarece județul a obținut al treilea cel mai bun scor electoral la alegerile locale după Olt și Giurgiu. Chiar daca este fruntas la voturi, Vasluiul este codas cand vine vorba de alocat fonduri.
Președintele Psd, Liviu Dragnea, a ajuns la Vaslui încă de ieri. În cursul după-amiezii a avut consultări cu lideri din 18 filiale și discuții au continuat pe parcursul dimineții de astăzi. Tot ieri s-a întâlnit cu primarii din zonă, a vizitat orașul și chiar a avut nevoie de un tratament de urgență la un cabinet stomatologic din oraș.
La întâlnirea cu primarii, Liviu Dragnea spunea că vrea un program particularizat pentru fiecare regiune. De asemenea, s-a discutat și strategia electorală pentru alegerile parlamentare din toamnă, mai ales că zilele acestea am asistat la prima ripostă a premierului Dacian Cioloș la criticile aduse de președintele PSD. Unii primari au vociferat la adresa lui Dragnea sustinand ca nu a ajutat judetul niciodata si ei s-au luptat singuri cu saracia. Mai mult unii edili au afirmat ca in timpul guvernarii PDL au reusit sa mai faca unele investitii.
Liviu Dragnea a avut si critici la adresa unor lideri politici vasluieni. Dragnea i-a sugerat deputatului PSD Adrian Solomon sa nu mai aiba tupeul sa candideze la parlamentare in toamna. Liviu Dragnea si-a motivat afirmatia sustinand ca Solomon a pierdut alegerile locale si drept urmare nu ar trebuie sa mai ocupe vreo functie in partid sau in administratie ori legislativ.
Potrivit unor surse din PSD, Dumitru Buzatu ar fi tratat deja cu Dragnea pentru un post de parlamentar pentru fiul sau, Tudor Buzatu. De asemenea, un nou mandat de senator vrea si Gabriela Cretu.
De-a lungul timpului, preşedintele CJ Vaslui a avut mare grijă să-i asigure viitorul fiului său, Tudor. Acesta ocupă un post călduţ de director executiv al Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui (CRAV), înfiinţat în 2009. Centrul de Afaceri este o societate care aparţine în proporţie de 70% Consiliului Judeţean, şi 30% Consiliului Local. În plus, Tudor Buzatu îşi urmează tatăl şi pe plan politic. Dacă Dumitru Buzatu conduce Organizaţia Judeţeană a PSD, fiul său este preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD Vaslui. ”Eu sunt mândru că sunt fiul părinţilor mei. Oamenii au ales dupã cum au crezut, nu am fost pus în functie de către tatãl meu, am fost ales de colegii de partid. Nu au mai existat familii de politicieni în România? Nu suntem noi la nivelul familiilor istorice din România, însă mã mândresc cu ceea ce a realizat familia mea în politică”, declara Tudor Buzatu după alegerea sa ca preşedinte al tineretului social-democrat.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.