Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Au secat fantanile! Situatia este critica in tot judetul!

Publicat

in

Un număr de 456 de fântâni din judeţul Vaslui au secat, iar aproximativ 5.000 au debitul redus din cauza secetei înregistrate în ultima perioadă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui. Datele au fost centralizate în urma situaţiilor depuse de 44 dintre cele 81 de primării din judeţul Vaslui.

‘Din totalul de 12.565 fântâni din judeţul Vaslui, 4.805 au debitul redus, iar 456 sunt secate, conform datelor transmise de 44 de unităţi administrative-teritoriale’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

În mai multe localităţi din judeţul Vaslui cetăţenii au fost sfătuiţi să consume apă cu moderaţie, pentru a se evita furnizarea apei potabile cu program. Şi reprezentanţii Aquavas, furnizorul de apă din judeţul Vaslui, au făcut apel la populaţie să folosească apa strict pentru consumul casnic şi să evite udatul grădinilor sau alte activităţi care presupun un consum mare de apă.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.