Conecteaza-te cu noi

StiriEst

PNL ii ofera lui Bichinet doua alternative! Ori inchide gura, ori zboara din partid. Liberalii nu mai tolereaza sluga lui Buzatu

Publicat

in

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Preşedintele Filialei Teritoriale a PNL Vaslui, senatorul Dan Marian, spune că va propune excluderea din partid a colegilor care vor critica public lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare, după ce numele acestora au fost votate în cadrul unei şedinţe a Colegiului Director Judeţean care s-a ţinut în urmă cu două zile.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Dan Maria a precizat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că listele cu candidaţi au fost depuse deja la Bucureşti şi urmează să fie validate, susţinând că acestea nu vor suferi modificări, decât dacă va fi desemnat un candidat de la centru.

‘În această perioadă am fost discret, deşi am fost competitor în lupta pentru desemnarea candidaţilor. Am tolerat anumite derapaje venite din partea unor colegi, am tolerat chiar atacuri la persoană, fiind conştient că în PNL este democraţie, unul dintre principalele elemente care ne diferenţiază de PSD, unde dictatura este de notorietate. Acum, după votul colegilor, sunt nevoit să fiu şi eu autoritar, pentru că noi, liberalii, avem un principiu. În interior, dezabaterile sunt libere şi fiecare foloseşte propriile argumente şi declaraţii, dar în momentul în care s-a decis prin vot ceva, intervine disciplina. Readuc aminte colegilor de partid acest principiu. Statutul PNL este foarte clar: odată decizia luată, fiecare membru are obligaţia de a susţine candidaţii partidului’, a declarat Dan Marian.

Senatorul i-a cerut public lui Corneliu Bichineţ, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, actualmente consilier judeţean, el însuşi candidat pentru o poziţie eligibilă pe listele PNL de la parlamentare, să înţeleagă faptul că nu a primit suficiente voturi din partea colegilor şi să ‘înceteze atacurile la persoană la adresa membrilor de partid, prin intermediul presei sau al reţelelor de socializare’, după ce în ultimele zile acesta a avut o serie de critici la adresa conducerii partidului.

‘Voi aplica cu rigurozitate statutul PNL şi cei care nu înţeleg misiunea pe care o au în calitate de membri de partid, se vor aşeza în afara partidului şi nimic nu mă va putea opri să propun excluderi din partid’, a precizat liderul PNL Vaslui.

Dan Marian a afirmat că principalele criterii care au stat la definitivarea listelor pentru parlamentare au fost reprezentativitatea zonelor, promovarea pe liste a unor politicieni aflaţi la primul mandat în Parlamentul României, păstrând în egală măsură şi politicieni care au experienţă în această activitate, promovarea pe un loc eligibil a unei femei, experienţa profesională şi cunoştinţele în domeniul administraţiei publice locale şi centrale.

Pe primul loc la Senat a fost votat preşedintele PNL, Dan Marian, iar la Camera Deputaţilor primul loc pe listă aparţine actualului prefect, Daniel Olteanu, pe poziţia a doua se află avocata Oana Iovu, în timp ce pe locul trei, considerat semieligibil, este actualul senator Nelu Tătaru.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.